• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft onlangs zijn onvrede geuit tegenover CEO Hugh Riley van de Caribbean Tourism Organisation (CTO). “CTO ‘vergeet’ structureel ons land. Als dit niet verbetert, zullen wij ons verplicht zien om ons lidmaatschap op te zeggen”, aldus Hakim.

Volgens de minister kan het CTO een heel nuttig instrument zijn om de doelstellingen van Curaçao in de toeristische sector te bereiken. Tijdens de vergadering heeft Hakim zijn bezorgdheid geuit over het feit dat het CTO ‘heel duidelijk de Engelssprekende landen vertegenwoordigt maar de landen uit het Nederlands Koninkrijk, Spaanssprekend of anders dan het Engels, vergeet’.

Behoeften
“Ondanks dat het CTO internationaal erkend is, moet het meer afstemmen op de specifieke behoeften van ons land Curaçao”, aldus Hakim. Dit jaar zal het CTO een nieuwe voorzitter van het bestuur kiezen tijdens de Conferentie State of Economy. Om een meer zichtbare positie voor Curaçao te realiseren heeft Riley de minister uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Council of Ministers Meeting’, die deze week in New York plaatsvindt.

New York
Minister Hakim zal in New York spreken over de positie van Curaçao en de behoeften en verwachtingen wat betreft de deelname van Curaçao aan het CTO. Na deze vergaderingen zal de verdere deelname van Curaçao in CTO worden geëvalueerd, waarvoor Curaçao 490.000 gulden aan lidmaatschapskosten betaalt.

16 reacties op “Hakim dreigt met opzeggen lidmaatschap CTO”

 1. @Lachertje, Vliegtuigmaatschappijen first class moet je wel direct betalen, De duurste hotels overal op de wereld dien je ook meteen af te betalen. Daarnaast eisen de ministers ook hun daggelden op en hun vriendjes die hun service leveren dienen ook meteen te worden betaald.. tja zo loopt het op.

 2. Het is nu wel ongeveer bekend bij een bepaalde groep,dat Hakim ook een grote oplichter is,en zijn zakken met geweld aan het vullen is vanaf de eerste dag dat hij ministers is,zijn reisjes zijn voor hem zakvul reizen,daar een ieder dit ook maar met hem in contact komt op deze reisjes er met boter en zuiker word ingelegt, zo van jij stort$$$ aan mij onder de piano ,en ik laat jou het grote geld binnen halen tot op bepaalde hoogte natuurlijk,Air Berlin,Gol,en al dit andere vliegen?hebben hem al miljoenen voorschotten betaalt,en te denken van het Dok als hem dat lukt is dan is hij in een keer miltiemiljoener kan hij ze hele leven in zijn eigen privé vliegtuig rond de wereld reizen met ze libanese aanhang.

 3. Zou het kunnen zijn dat wij niet meer door het CTO geaccepteerd worden ?

 4. @ Bram. Ook dat klopt helemaal en al die overeenkomsten met luchtvaartmaatschappijen hebben ook 2,5 miljoen gekost. Er komt geen eind aan.

 5. misschien kan ik niet zo goed rekenen maar iedereen klaagt dat de overheid niet betaalt. maar hoe komen ze dan aan zon groot bedrag(tekort)? en als ze de openstaande rekeningen betalen,op hoeveel zal het tekort dan komen?

 6. @zorro en wat te denken van de achterstand van paspoorten uitgaven wel ontvangen maar niks betaald 400.000,00 aan NL
  wie heeft die centen (guldens ) in zijn zak,je mag één keer raaien.

 7. Het heeft wel weer een snoepreisje naar New York mee gewonnen.. ik neem aan dat de CTO dat betaald toch?

 8. Hoe probeer je een ander snoepreisje te rechtvaardigen 🙂 ff kritiek uiten… uitnodiging krjigen en iedereen is weer blij!

  Hopeloos!

 9. @ WGDENT. Ik zou die 490.000 terug eisen als er geen tegenpretatie is geleverd. En dat met terugwerkende kracht over de jaren!

  Zoals met de declaraties van Terry Hernandez, maar ik betwijfel of de CTO door onze regering betaald is. Intussen moest ook de achterstallige betaling voor de kustwacht betaald worden en is het begrotingstekort weer met 2,8 miljoen gegroeid.

 10. De CTO zal er niet wakker van liggen. Zij hebben curacao niet nodig. en willen waarschijnlijk er momenteel niets mee te maken hebben nu er een groep criminelen in de regering zit.

  @Waar, kunnen we dan ook de salarissen van de ministers terugeisen? Die leveren ook geen prestaties!

 11. Als minister el Hakim nu eens naar Curacao komt kunnen we de bespaarde daggeldvergoedingen in de ontwikkeling van het toerisme steken. Hij is dit jaar alleen nog maar op duur betaalde vakantiereizen (ik kan het zonder te lachen toch echt geen diensreizen noemen) geweest.

  Schotte is nog steeds de grootste misbruiker van belastingmiddelen, maar el Hakim gaat hem op deze manier snel voorbij.

  En de Staten (Thode, Eisden, Rozier) speelden verder met hun Blackberries.

 12. Ik zou die 490.000 terug eisen als er geen tegenpretatie is geleverd. En dat met terugwerkende kracht over de jaren!

 13. De omringende landen zijn klaar met Curacao en doen geen zaken meer met deze criminelen. De laaggeschoolde boevenbende in Forti heeft dat nog niet door.

  Er is niemand meer die Curacao serieus neemt. Toerisme, de inkomstenbron van Curacao, bloedt dood. De tekorten worden alleen maar groter. Dan kan je wel hoog van de toren blazen tegen het CTO…alleen dat heeft geen enkel effect en je maak jezelf belachelijk.

  Hakim: Nos mes por???!!!!! Dacht het niet.

 14. Waarschijnlijk is het werkelijke verhaal andersom

 15. misschien teveel criminaliteit en steeds minder te bieden?
  maar het is hem gelukt….reisje is weer binnen!!!

 16. Daar zullen ze met zo’n regering bij het CTO vast van ondersteboven zijn. El Hakim, die zoals Cooper en Koeiman uitlandig is, houdt er in ieder geval weer een snoepreisje naar New York aan over.