• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met een Marshe di Bario gaan twintig wijken van het Plan Nashonal pa desaroyá Bario (PNB) hulp zoeken bij de private sector. Premier Gerrit Schotte maakte het plan gisteren bekend tijdens de persconferentie van de ministerraad. De buurtmarkt zal vaker georganiseerd worden.

De premier wil de bewoners stimuleren om zich in te zetten voor hun wijk. “De uitvoering van de project moet het gevoel geven van “Mi bario ta Ami’ – Mijn buurt dat ben ik. Hiermee creëer je ‘ownership’ onder de bewoners voor hun eigen buurt. Het overkoepelende doel is dat iedereen verantwoordelijkheid neemt voor onze buurten omdat het Plan Nashonal niet een verantwoordelijkheid van de regering alleen is”, aldus Schotte.

Individuen
“Met deze buurtmarkt willen wij niet alleen grote organisaties aantrekken maar ook de individuen die iets terug willen geven aan de gemeenschap”, meldt de premier. “Dit hoeft niet uitsluitend een financiële bijdrage te zijn, maar kan ook een dienst of materialen zijn die kunnen helpen om een wijk haar doelen te laten bereiken.”

Fondsen
Tijdens de Marshe di Bario zaterdag zullen bewoners die deel uit maken van PNB, demonstraties en uitleg geven aan bedrijven en organisaties die financiële steun willen geven aan projecten die zij uitgevoerd willen zien in hun wijk. Het gaat om projecten waar nu nog geen fondsen voor beschikbaar zijn en die niet vallen onder projecten die de overheid kan financieren. De Marshe vindt zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur plaats in de aula van de UNA. De toegang is gratis.

10 reacties op “‘Marshe di Bario’ voor Plan Nashonal”

 1. Kimberley is hartsvriendin van mevrouw Schotte, dus dat verklaart haar baantje. Ze liggen in ieder geval regelmatig samen op Zanzibar en drinken daar geen water.

 2. Zou graag weten wat deze Kimberly Soemanta ontvangt voor het organiseren van deze nutteloze bijeenkomst.

  Gaat er nog een verslaggever van Versgeperst kijken hoeveel private investeerders er komen?? Nou, ik denk dat ik het antwoord al weet als ik de toespraak van Bas KOOIMAN er nog eens op nalees.

  Zondag op Versgeperst: Aanwezige private investeerders: -0- (nul).

 3. Ja zover is het inmiddels gekomen, onze minister president geeft het volk opdracht niet meer bij hem maar bij de private sector te gaan bedelen.

 4. Kimberley Soemanta kan iedere maand mooi in Miami gaan shoppen van de frequent flyer miles van echtgenoot Ramsay die over de hele wereld de koffers van Schotte draagt!

 5. meneer schotte in die barios hebben de mensen niet te eten dus wat denk jij dat ze gaan doneren. ariel???

 6. De Jan Noorduijnweg wordt afgezet om alle private investeerders de kans te geven een parkeerplaats te bemachtigen….. De investeerders staan in de rij!!!!

  Schotte: Wakker worden!!!!!! Er is geen enkele private investeerder te vinden. Hoe zou het komen…. wel door deze onbetrouwbare, corrupte, criminele, belasting ontduikende regeringsleden.

 7. @ K K. Kimberly Soemantie is een vrouw met bijzonder kwaliteiten!

  Maak me gek.

 8. @balentien, maar Kimberly Soemantie is een vrouw met bijzonder kwaliteiten!

 9. Dit begrijp ik niet meer! Was het niet Schotte die tigtal keren naar Colombia is afgereisd en later Minister Koeiman met een delegatie van 40 man, om uitleg te krijgen en te zien hoe een bario omgeturnd kan worden in een paradijsje? Was het niet Minister Koeiman die ook even naar Nederland afreisde om nog eens in Nederland ta praten over bario? Is dit niet iets waarvoor wij belasting betalen? En nu moeten de wijkbewoners partikulieren gaan benaderen voor financiering? Wat is dit dan? Wat doet de overheid zelf met onza balastingen? Wat een troep zeg!

 10. Opvallend is dat deze Marshe di Bario geleid wordt door Kimberly Soemanta, inderdaad de echtgenote van de prive fotograaf van Schotte, Ramsay Soemanta.

  Het nepotisme van Schotte en de MFK kent geen grenzen.