• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jongeren die onder de leerplichtwet vallen en niet werken worden door de overheid opgeroepen om zich te melden voor de Sociaal Vormende Dienstplicht (SVD). De SVD, dat wordt uitgevoerd bij de Marinekazerne Suffisant , biedt jongeren een tweede kans voor onderwijs aan.

Sinds 10-10-10 worden jongeren geselecteerd door het ministerie van Onderwijs Wetenschap Cultuur & Sport (OWCS). De totale duur van het programma is tien maanden en is opgedeeld in vier maanden persoonlijke vorming en zes maanden civiele vakopleiding in verschillende vakgebieden.

Lessen
Tijdens het vormingsproces krijgen de jongeren verschillende theorie- en praktijklessen zoals militaire sporten, navigeren en exercitie. Ook worden er lessen verzorgd door externe bureaus op het gebied van bijvoorbeeld financieel management, sociale vaardigheden en maatschappijleer. Bij succesvol afronden van het programma, beschikt de cursist over minimaal één beroepskwalificatie op niveau 1.

Aanmelding
Van maandag 11 juni tot en met woensdag 13 juni 2011 worden inschrijvingen verricht voor jongeren van achttien tot en met 24 jaar. Deze inschrijving vindt plaats bij de Bureau Vormingsplicht van 08.00 tot 12:00 en van 13:30 uur tot 16:00 uur. Voor meer informatie kan gebeld worden naar 4650249.

3 reacties op “Tweede kans voor onderwijs”

 1. Voor zoiets te verplichten zou Curacao eerst een inspanning moeten doen op onderwijsgebeid. Opleidingsnieveaus en leerstof verbeteren, betere controle op leerplichtwet en schoolbezoek en dergelijke. Kortom, meer inspanning aan de basis!

 2. Dat een hoop jongeren het criminele pad opgaan is nogal kort door de bocht. Het schoolsysteem op Curacao moet op de schop. De leerstof sluit niet aan op de instructietaal, het niveau is onvoldoende en er is niet genoeg controle. Als dat om te beginnen eens zou verbeteren!

 3. het zou goed zijn als dit verplicht werd.
  een hoop jongeren gaan het criminele pad op, door verveling en geld tekort hebben.
  ik ben benieuwd.
  dit kost wat geld, maar het levert veel meer op…..