• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DokmaatschappijCURAÇAO – “Ondanks vele beloften, is de concessie die altijd heeft bestaan in de haven nog steeds niet veranderd”, stelt Alex Rosaria (PAIS). Rosaria vindt dat de monopolie positie van de haven hoge prijzen en middelmatige dienstverlening met zich meebrengt en economische ontwikkeling verhindert.

“Met veel verwachting heeft het volk vijftien maanden geleden gehoord dat Pueblo Soberano (PS) verzekerde dat zij wel het monopolie in de haven zouden doorbreken”, kaart Rosaria aan. “Bij die gelegenheid zei de leider van de PS in Ultimo Noticia: ‘het systeem is een vergrijp tegen het volk en handelaren’.” Volgens de PAIS-leider zijn er door gebrek aan leiderschap en afspraken geen veranderingen te zien in de haven. “Het mopolie geldt nog steeds. Erger nog, het is een ‘one man show’ in de haven.”

Monopolie elimineren
Rosaria vindt dat het parlement deze zaak onvoldoende heeft aangekaart. “Als wij in de Staten waren, zouden wij hebben gevraagd om uitleg aan het volk. Maar ook hoe het mogelijk is dat in het regeerprogramma van Kabinet Schotte duidelijk wordt gesproken over het elimineren van monopolies, het stimuleren van concurrentie om een gezondere economie te krijgen, terwijl het monopolie in de haven gehandhaaft blijft.” Daarnaast zou volgens Rosaria PAIS ook gevraagd hebben hoeveel geld hiermee is gemoeid. “Om het maar niet te hebben over de vertraging om containers te lossen doordat de kranen niet werken.”

2 reacties op “‘Haven nog steeds een monopolie positie’”

  1. Curacao hèt blablabla eiland met gebrek aan leiderschap als specialiteit ………
    Mooie spreuk : je bent wat je doet, niet wat je zegt.

  2. De PS zegt wel meer. helaas blijft het bij woorden en geen daden. Ps meende ook dat een minister betrokken bij de Bientu zaak zou moeten opstappen. De PS had de MFk een lijst gestuurd met benoemingen waar wij nog steeds op wachten.. nee de PS heeft haar ziel verkocht aan de Dos Santos clan.