• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft dinsdag het startsein gegeven voor de renovering van het Antoine Maduro Stadion. “Het is triest dat het stadion jaren niet het onderhoud heeft gehad dat het verdient. Het stadion heet het volk jarenlang gesteund bij wedstrijden en activiteiten zoals het Festival di Tumba.”

“Dankzij de inspanningen van de Sociale Raad en Barika Hel, hebben we dinsdag de fundering gelegd voor de vooruitgang van het stadion en iedereen die hier gebruik van gaat maken”, vertelt de premier. Schotte wil dat het stadion een belangrijk plek voor ontwikkeling vormt voor de bewoners van Kintjan. “Met trots verklaar ik dat voor de regering die ik voorzit, het Antoin Maduro Stadion één van onze monumenten is die het verdient om weer een belangrijke pilaar te zijn.”

Breder
In het kader van de integrale ontwikkeling, wil de premier dat het stadion meer wordt dan een voetbalveld. “Het gebruik zal breder zijn. Alle scholen, buurtcentra, jeugd van de parochies in de omgeving van Kintjan zullen gratis toegang krijgen tot het complex. Dat is het verschil dat een gerenoveerd Antoine Maduro Stadion zal bieden.”

Kosten
De planningswerkzaamheden zijn inmiddels achter de rug. Door de Sociale Raad zijn drie bedrijven aangewezen om de werkzaamheden te verrichten: de Curaçaosche Wegenbouw Maatschappij, Edel Grass en City Lights. De totale kosten van het project komen neer op 1.7 miljoen gulden. Sedreko legt 100.000 gulden neer en Reda Sosial complementeert het bedrag tot 960.000 gulden. Voor de resterende 700.000 zijn enkele bedrijven benaderd.

Baat
Volgens de premier hebben er veel mensen baat bij de renovatie van het veld. “In de gebieden rond Kintjan zijn vijftien scholen gevestigd, drie wijkcentra, twee centra van het Rode Kruis, verschillende sociale groepen die mensen in nood helpen en één padvinderij.”

18 reacties op “Renovatie voetbalstadion van start”

 1. Ik doe maar even een copy-paste van een reactie die ik eerder deed op het “geweldige” plan van Monk(ey): ‘Marie pompoen krijgt drie sportvelden’.

  Actie van niets, er is slechts een -’soort van’- idee. Echter, het ontbreekt aan planning, coordinatie, onderhoud,…..niets, nada, niente. Typische eenmans actie van een minister die te lang ‘uit beeld’ is geweest en zichzelf ‘positief’ in het nieuws wilt brengen. Goedkoop zieltjes winnen is het beoogde doel van deze “minister”.

 2. Chaotische aanpak .. geen consisitent beleid en er gaan onverklaar grote bedragen in projecten waarvan beheer en onderhoudsplannen nauwelijks aanwezig zijn!
  Het gaat onze ministers/statenleden voornamelijk om de waarde van de exposure bij aankondigen en foto van groundbraeking en leegn 1e steen.
  Vervolg van 2e steen en gebruik zien we nagenoeg nooit !!!!!!!!
  Maak eerst eens een duidelijk beleidsplan en onderbouw de keuzes/prioriteiten op bais van BEHOEFTE en logistieke eerlijke verdeling van accommodaties.
  Voor ons nationaal sportcomplex SDK is zelfs geen geld meer om operationele kosten (personeel etc.) en opzetten van lichtmasten te bekostigen.

 3. Wat een contrast las je het Subt Stadion vergelijkt met de CVV Willemstad die er naast ligt. Mooie grasmat en verlichting allen betaald uit eigen middelen. 80% van alle amateurwedstrijden voetbal en hockey worden hier afgewerkt. En dat zonder een dubbeltje van onze geweldige overheid. Het bestuur van de SUBT moet zich diep schamen dat ze zo de hand ophouden en de regering moet een evenwichtiger beleid voeren ten aanzien van sport. Waarom krijgt de SUBT zoveel geld en de reest niets?

 4. @Edsel
  Precies Edsel! Het is weer een start. dat is alles wat zien van deze regering. Men heeft het over politiek omdat de enige reden dat deze regering iet doet. en dat is om hun zakken te kunnen vullen met geld dat ergens anders voor bedoeldt is> waardoor het project niet afgemaakt wordt of veel minder mooi, functioneel wordt en helemaal niet gebruikt wordt waarvoor ze het zogenaamd weer voor opgeknapt hebben.

  Bij deze start ik het project om de economie van Curacao weer op orde te brengen! wanneer dat echt lukt is niet zo belangrijk. Ik heb het wel gestart en ben dus goed bezig voor het volk. Kom op zeg…..

 5. laat politiek er buiten dit is een goede positief start om meer sport accomodatie op te knapen Als er veel meer sport mofgelijkheden zijn biedt je het volk juegd mogelijkheid voor ontspanning, bewegen en verlicht je het dagelijks armoede sfeer van overleven

 6. @ Jan, toen de DP nog een echte politieke partij was, met ene Jonckheer, Isa etc. liep het volk ook achter ze aan. Nu zie je dat het volk weer achter een blanke aanloopt. Zou hier een psychologische verklaring voor zijn ?

 7. Gaat Rob dos Santos, van Robbie’s Lottery nu wat miljoenen doneren aan de SUBT stadion?

 8. @ Jan, laten ze eerst ervoor zorgen dat SDK een kaar afgemaakt wordt. Dat is het sportcentrum van Curacao. Het is erg makkelijk om allerlei projecten op te starten. Doorvoeren en afmaken is waar een echte leider zich zelf laat zien. Er toch maar bar weinig fotos van Schotte bij een project dat afgerond is. Cooper heeft dit wel. Ja 2 straten die afgemaakt zijn in 18 maanden is ook niet echt knap staaltje werk.

 9. @jan de croco?
  je wordt op verschillende manieren opgevoed. of men leert je interger zijn en aan je goede naam te denken of men leert je de boef te zijn.tis ook net wat je thuis ziet. kwaliteit vs kwantiteit. een drugsverhandelaar heeft veel maar is nog steeds de rat.
  in a rat race even if you win you are still a rat. en aan je reaktie merk ik dat je aan de kant van de ratten zit. hoeveel is je naam waard?

 10. Jan lulie@ zoals gezegt je komt niet onder een kei/steen van daan,je bent helaas opgegraven door,……..te lezen in stuk pr G.13 van het wetboek,dag geest

 11. Zorro, zelfs niet in een gesmolten pakje boter, jan ik weet niet welk volk bedoelt, hoor jij ook bij dat uitgelezen groepje vriendjes die maar ja zegt in de hoop dat het nog iets langer duurt, zodat je zak beter gevuld is? Het overgrote deel van de bevolking is ziek van die snotaap zonder papieren, alleen zijn bankrekeningnr. weet ie misschien uit zijn hoofd, dan houdt het op!!!!

 12. “Panem et circenses”

  Geef ‘het volk’ brood en spelen!

 13. @ Jan. Maar het volk weet wel beter en draagt hem op handen!

  Jij hebt wel zeer eigenaardige dromen. Moet je daarvoor nog een pilletje innemen?

 14. Jan, graag je commentaar op de reeks van fraudes waarvoor Schotte veroordeeld is (en dan vergeet ik even al zijn leugens, zijn vreemdgaan, verkwisten van belastinggeld met nutteloze wereldreizen, privefotograaf en limousines).

  Het belachekijke is dat je met het strafblad van Schotte niet op de lionfish mag jagen maar wel premier kunt worden.

 15. @Hennie Hermans,
  met zijn mavo3 heeft ie toch veel meer in zijn leven bereikt dan jij achter jouw PC-tje.

  Gerrit is goed bezig voor het volk. Ik wist niet eens dat daar een oude voetbalstadion stond, kun je nagaan wat de prioriteiten waren van de vorige bestuurders…
  Maar goed. Wat Gerrit ook doet, het is nooit goed genoeg in de ogen van mensen die jaloers op hem zijn. Maar het volk weet wel beter en draagt hem op handen!

 16. Wedden dat hij net zo voetbalt als regeert: hij kan geen deuk in een pakje boter schieten.

 17. Hij zit wel stoer te praten dat de regering dit doet maar ze betalen er niets aan! schande!

 18. Moet altijd lachen als ik een foto van Schotte zie. Je ziet toch een MAVO3 fraudeur die even in de grote mensenwereld mag meelopen.

  Hij doet me altijd denken aan een kind in Disney World.