• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Werkgevers- en werknemerspartijen van de care and cure sector op Saba en St. Eustatius hebben gisteren voor het eerst in de geschiedenis een zorgcao-akkoord bereikt. Dat meldt skipr.nl. Na 10-10-10 is de gezondheidzorg aan het veranderen wat aanleiding was om een zorg-cao tot stand te brengen.

De cao, waarin afspraken staan over onder andere vergoedingen, uren, overwerk en bereikbaarheidstoeslag, is per 1 januari 2012 van kracht. Opmerkelijk in dit proces is de totstandkoming van een gemeenschappelijk salarisgebouw. Zowel Saba als St. Eustatius hebben hun salarissen geharmoniseerd met die van Fundashon Mariadal, de care and cure van Bonaire. Noemenswaardig is dat deze cao voor vier verschillende zorgorganisaties in twee verschillende sectoren tot stand is gekomen.

Partijen
Het vervolg bestaat uit het opstellen van een sociaal statuut, waarin de uitgangspunten voor het HR-beleid zullen worden opgenomen. De betrokken partijen vanuit de ziekenhuizen waren: Saba Health Care Foundation en Sint Eustatius Health Care Foundation. Vanuit de ouderenzorg waren Benevolent Foundation Saba betrokken, als werknemersbonden Auxiliary Home Sint Eustatius en Windward Islands Health Care Union Association (WIHCUA) en vanuit de ondersteuning: FWG Advies, Utrecht. FWG Advies is strategisch HR-adviesbureau in de zorg en sinds 2005 actief op de Nederlandse Antillen op het gebied van onder andere functie- en salarisgebouwen en cao’s.

1 reactie op “Eerste zorg-cao voor Saba en St. Eustatius”

  1. Gewoon geduld. Komt goed met die eilanden!