• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De regering is in de macht van georganiseerde misdaad”, stelt woordvoerder van Pro Pueblo Ruben Suriel. “De minister van Justitie heeft zelfs de Procureur Generaal geïnstrueerd het Bientu-onderzoek te stoppen.” Suriel roept iedereen op om woensdag naar het Wilhelminaplein te komen.

Volgens Suriel wordt het elke dag duidelijker dat de regering in de macht is van georganiseerde misdaad. “De hardnekkige interventie van de minister van Justitie Elmer Wilsoe in het lopend strafrechtelijk onderzoek naar fiscale fraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld zijn daar het bewijs van.” Ook het openlijk weigeren van een onderzoek naar de interventie door de Staten, baart Suriel erg veel zorgen.

Bezorgdheid uiten
Pro Pueblo roept iedereen op, als minister van Koninkrijksrelatie Liesbeth Spies een bezoek brengt aan het eiland, om woensdag 17.00 uur naar het Wilhelminaplein te komen. “Kom allen als je het niet eens bent met de bananenrepubliek praktijken. Kom als bezorgde rijksgenoot en toon je bezorgdheid.” De demonstratie is een initiatief van Pro Pueblo buiten Frente Sivil om.

Voetbalwedstrijd
Aangezien Nederland woensdag om 14.45 uur de tweede wedstrijd van het EK speelt, benadrukt Suriel dat actievoerders echt naar het plein moeten komen zodat voetbalfans hun gang kunnen gaan bij het Wilhelminacafé. “Spies is maar even op het eiland, helaas hadden we geen optie om het op een andere dag te plannen.” Minister Spies is volgende week op Curaçao om te praten over het begrotingstekort.

Vragen
Suriel heeft de volgende vragen opgesteld om de ‘onkundigheid’ van de regering aan te duiden:
1.     Is het normaal dat iemand die de overheid miljoenen aan belasting en sociale premies schuldig is, ministeriabel is en zelfs minister kan worden?
2.     Is het normaal dat iemand die een aantal malen voor de groene tafel is verschenen en alle zaken heeft verloren, ministeriabel is en zelfs Premier kan worden?
3.     Is het normaal dat een regering alle sleutelleidinggevenden ontslaat en alle zaken verliest voor de rechter wat betreft deze ontslagen?
4.     Is het normaal dat je regering derden (buitenlanders), die niet beëdigd zijn, toegang geeft tot geheime informatie over ons allen, die in bewaring is bij VDC. En daarna het gehele personeel (25 man) voor drie maanden op non-actief stelt? Wie beschermt ons tegen georganiseerde, zware misdaad en terrorisme?
5.     Is het normaal dat je minister van Justitie het openbaar ministerie verbiedt om zijn werk te doen van onderzoek naar mogelijke strafzaken van een vriend en sponsor van de parlementariërs die de huidige regering steunen?
6.     Is het normaal dat dezelfde minister van Justitie zelfs over de grens gaat en specifieke opdrachten geeft aan de VS, om geblokkeerde fondsen vrij te geven, die ons OM heeft laten bevriezen in een lopend onderzoek naar dezelfde politieke vriend?
7.     Is het normaal dat de advocaat van bovengenoemde verdachte, adviseur is van de minister en het zelfs zo ver gaat dat de advocaat specifieke vragen stelt aan de minister van Justitie?
8.     Is het normaal, zeker na 10-10-10, toen wij niet weer wilde vallen in een gat met schulden, dat je minister van Financiën het presteert om al achttien maanden niet te komen met gedetailleerde cijfers van hoe hij de belastinggelden (meer dan 1900 miljoen) heeft uitgegeven?
9.     Is het normaal dat ons parlement dat ons allen vertegenwoordigt en ons moet verdedigen, via een minimale meerderheid dit blijft accepteren in een nieuw en autonoom land binnen het Koninkrijk?
10.  Is het normaal dat je minister van Onderwijs draait om de examennormen, twee weken voordat de kinderen hun examen moeten doen?
11. En dan hebben wij het nog niet over de verhuizing van Kranshi

16 reacties op “Pro Pueblo wil actie tijdens bezoek Spies”

 1. @Angelo Felisimo La Cruz,
  Wie er baat hebben? Nou het hele volk heeft er baat bij. net als het volk er baat bij had dat de vorige regering ervoor zorgde dat de megaschuld door Nederland werd betaald.
  Kijk naar de hoge benzineprijsen en andere prijzen.. heeft het volk hier baat bij? Daarnaast zijn de argumenten die worden aangedragen geen leugens (dit in tegenstelling wat de regering zegt) en zijn ze bewezen. Anders zou ik zeggen vertel ons dan wat niet van de punten waar is?

 2. SP, ps, wat maakt het uit. Iedereen weet dat je met het denkvermogen van een struisvogel niet ver kan komen in de politiek. Maar wel op curacao, zolang je maar hard blijft schreeuwen dat het allemaal aan Nederland en de makambas ligt, krijg je genoeg kiezers. Betalen voor een tshirt met PS er op? Zelfs als ik geld toe zou krijgen zou ik me niet zo verlagen!

 3. @AFLC:
  In top-5 belastingontduikers zitten:

  1) JAMALOODIN
  2) HAKIM
  3) TRINIDAD

  FEITEN en BEWIJZEN voorhanden dus…….?????????????????

 4. Ik citeer:

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Frank, op 07-06-2012 om 11:48 schreef:

  Ach ja, geef gratis t-shirt en alcohol weg tijdens je verkiezingstijd (SP) en je krijgt genoeg “kiezers” op je hand. Kiezers die niet eens weten op wie ze daadwerkelijk hun stem hebben gegeven. Maar wel mooi een gratis tshirt en gratis avondje goedkope whiskey gezopen…

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Welke politieke organisatie heet SP???

  Welke politieke organisatie heet SP???

  Partido i Movementu Politiko Pueblo Soberano is misschien de enige politieke partij en beweging waar aanhangers en sympathisanten hun T-Shits moeten KOPEN. Trouwens tijdens onze manifestaties en bijeenkomsten is alcohol gebruik niet toegestaan.

 5. Yu-di-Kòrsou, Kurasoleño, Kurasoleño  en de rest bon dia,

  Feit is het dat niemand en zelfs de ongeschoolden willen een parlement en een regering met corrupte en niet te vertrouwen ministers.

  Het gebruik van dit soort argument en andere gelijksoortige beweegredenen tegen een democratisch gekozen Parlement zijn strategisch effectief om de kiezers te misleiden en onzekerheid te voeden. Tegelijkertijd vraag ik mij af wie hebben er allemaal belang hierbij?

  Nog erger, achter anonimiteit proberen een of meer gebruikers van deze forum het volk te motieveren om hun plichten als verantwoordelijke burgers niet na te leven. Wetende dat dit het regeren en het financiële welzijn van ons Land Kòrsou in de problemen brengt.
  Iedereen weet dat onder alle eerdere regeringen het een feit is dat Veel van de Kapitaal Krachtige burgers systematisch belasting ontdook.

  Als de Frente Sivil onze regering omver wil werpen Graag wil ik dat van hen horen dan weten wij allemaal waarover het gaat … EEN ONDEMOCRATISCHE Manipulatie en Misbruik van Feiten.

  Dit is een bijdrage van Angelo Felisimo La Cruz van
  Konseho di Skol, Instituto i Inisiativanan pa Independensha Kòrsou (Kon.S.I.I.I. Kòrsou)

 6. Ach ja, geef gratis t-shirt en alcohol weg tijdens je verkiezingstijd (SP) en je krijgt genoeg “kiezers” op je hand. Kiezers die niet eens weten op wie ze daadwerkelijk hun stem hebben gegeven. Maar wel mooi een gratis tshirt en gratis avondje goedkope whiskey gezopen…

 7. tegen de regering – ben ik / manifestatie – ben ik voor / groep die druk uitvoert op de regering – ben ik voor / Oni Gonet als PR – WTF?? ..jullie zijn gek als jullie deze man geloven, weg met die man dan kunnen verder naar het front

 8. ik weet niet of protesteren genoeg is om de ogen te openen van onze eigen eilandbewoners. Niets doen en deze schoften hun gang laten gaan isechter geen optie, dus doe mee in grote getale en laat zien dat de rechtgeaaarde Curaçaoenaar deze mafiosi die zowel Forti als de Staten in hun greep hebben niet zullem tolereren.

 9. neeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!
  MAAR VRAGEN HEEFT AL TOTAAL GEEN IMPACT MEER, want ….
  Spies ontwijkt alle controversionele issues (net als Donner en …. whoze next)
  De bevolking van Korsou (het deel dat stelselmatig wordt “dom gehouden”) is apathisch en loopt blatend achter haar “idolen” aan !!!
  Directe confrontatie met HARDE ACTIES is nog enige optie (ALLEMAAL belastingaanslagen ongeopend doorsturen naar Parlement en Minister Jamaloodin).
  Fysieke blokkades van parlement & ministeries !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. @bandabou, spreek voor jezelf want het volk wil deze corrupte en criminele regering niet!

  wij willen een integere regering!! regering moet dus opstappen!!

 11. @ bandabou. Ga jij die 162 miljoen even aanzuiveren, voordat het in 2014 500 miljoen is en betaal meteen Goede die 400.000 nafjes.

 12. Laat Curacao maar lekker gaarkoken in zijn eigen sop. Dat wil de kiezer toch?
  Applausje voor jezelf!

 13. Laat een paar buriku’s dat vuile karretje van Frente Sivil maar gaan voorttrekken.
  Laat los, wij willen jullie niet!
  Stelletje huichelaars!

 14. Het is triest dat Curacao moet gaan protesteren tegen een regering en coalitie die hetzelf gekozen heeft. Waarmee de kiezer zichzelf een duidelijk brevet van onvermogen afgeeft.

  Had PAR gestemd, dan hadden we nooit een regering vol ongediplomeerde strafbladbezitters gehad.

  De PAR loopt ook niet over van kwaliteit, maar liever minder kwaliteit dan totaal geen integriteit.

 15. @Jeroen, dat denk ik ook. Sterker nog, ik heb het idee dat de volgende stap onafhankelijkheid van Curacao zal zijn. Nederland heeft Curacao niet nodig en dat is iets wat men zich hier helaas niet realiseert. Bonaire is al in de pocket en Aruba heeft het licht gezien dus Curacao mag gaan. Triest maar waar. Helaas zal men er pas achter komen als het te laat is.

 16. Helaas gaat Nederland nooit ingrijpen. Dat is allemaal maar vervelend en dus doen we net alsof er niet aan de hand is.
  De maffia regeert op Curacao.