• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling) en Wethouder Huib van Olden (Sociale Zaken) hebben gisteren een samenwerkingsverband van drie jaar getekend. Dat meldt Dichtbij.nl. Curaçao wil de sociale werkplek van de Weener Groep uit Den Bosch gebruiken als voorbeeld.


Met de Weener Groep als voorbeeld wil Koeiman de sociale werkvoorziening op het eiland aanpakken.  “We zijn erg onder de indruk wat we hier gezien hebben”, stelt Koeiman tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. “Dit zijn heel veel ideeën voor ons”, zegt Donate Philberd Nieveld (directeur sociale zaken) van de Curaçaose delegatie. In oktober vorig jaar bezochten de plaatsvervangend gevolmachtigd minister Humphrey Senior en de directeur van het Curaçaose werkbedrijf Sharlon Melfor al een aantal sociale werkbedrijven in Nederland.

Trots
“We hebben het bezoek benaderd als een pitch. Dat de regering van Curaçao ons heeft uitgekozen maakt ons trots”, laat wethouder Van Olden weten.  “Het is een bijzondere eer om deze samenwerking aan te gaan. Het is mooi om de mensen bezig te zien, de vibe die er hangt”, zegt Koeiman. “In veel landen tellen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt niet mee. Er is geen begrip voor. Hier zijn 1400 mensen aan de slag en worden hun talenten maximaal ontplooid.” Iets dat de minister met de sociale werkvoorziening op het eiland ook tot doel heeft.

3 reacties op “Curaçao doet ideeën op bij Weener Groep”

 1. Men geeft hier toch nagenoeg niks om de gehandicapte mens, en helemaal niet onze groot graaiers, die steken liever de centen in hun eigen zak, onder het mom van zogenaamd “wat doen voor de gehandicapte mens” vullen ze weer lekker hun eigen zakken over de rug van de gehandicapten en de belasting betaler, wat een hypocriete bende viespeuken hebben we hier toch !!!

  Maar ja zolang nog steeds de grootste groep van de bevolking dit wetend en/of niet wetend dit laat gebeuren is het voor onze groot graaiers vrij spel !!! en zullen ze niet gehinderd door enige vorm van schaamte gevoel gewoon blijven door gaan, er is toch niks leuker dan geld uit te geven en over de balk te gooien waar je niks voor hebt gedaan, de ” stomme belasting betaler betaald toch” zo wat maakt het uit

 2. ach ergens zit geld.gaan ze de makambas weer om geld vragen?kijk liesbeth we doen ons best maar het kost geld.

 3. Een volslagen nutteloze overeenkomst, want de omgeving waarin een sociale werkplaats in Den Bosch functioneert is volledig anders dan de omgeving van Curacao.

  Maar je ziet het vaker, ministers die op een tienduizenden euros kostende ‘dienst’reis naar Nederland gaan (waarbij ze een gigantisch bedrag aan daggeld in hun zak steken) voelen toch de morele plicht om iets van die vakantiereis te verantwoorden.

  Dus wordt er een flutovereenkomst getekend met een sociaal instituutje in Nederland waarvan de betrokken duffe wethouder ook blij is dat hij zich eens in het nieuws kan profileren.

  Het is een en al gebakken lucht en de belastingbetalers draaien weer op voor het alsmaar groter wordende begrotingstekort van imiddels 175 miljoen.