• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-lid Marilyn Alcalá-Wallé heeft vorige week woensdag een brief gestuurd via de voorzitter aan het parlement. De PAR wil meer duidelijkheid van minister Carlos Monk (Dienstverlening) rondom Kranshi en het gebouw van het St. Thomas College.

 
“Het parlement zou de brief binnen 48 uur moeten ontvangen maar we hebben nog niets van de fractie vernomen”, zegt de partij.

Openbare vergadering
De PAR heeft maandag de brief nogmaals verstuurd aan Statenvoorzitter Ivar Asjes. In de brief vraagt de politieke partij aan Asjes om een openbare vergadering uit te roepen met het volgende agendapunt: ‘Beraadslaging met de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening over vermeende daden van diefstal, corruptie en geven van privileges aan politieke vrienden ten aanzien van Kranshi en het gebouw van het St. Thomas College’. Tevens wil de PAR dat de minister aanwezig is bij de vergadering.

Documenten
Daarnaast wil de PAR voorafgaand aan de vergadering de volgende documenten ontvangen: het besluit van de Raad van Ministers, het bestek en het contract dat de gouverneur noemt in zijn brief aan minister Carlos Monk. “Wij vragen de voorzitter om gezien de grote bezorgdheid in onze gemeenschap die dagelijks groeit, de vergadering uit te roepen binnen de minimumtijd die ons reglement van Orde daarvoor heeft vastgesteld”, aldus de PAR.

Brief van de PAR aan Statenvoorzitter Ivas Asjes (Papiamentstalig)
[scribd id=96206646 key=key-gx58wxhd9bh794rrtzh mode=list]

24 reacties op “PAR wil duidelijkheid over Kranshi”

 1. @Kwame Kilpatrick
  Hoe bedoel je? We zeggen volgens mij het zelfde. Ik weet niet of een zakenkabinet nou de oplossing is. Ik wil wil gewoon betere checks and balances hebben, zodat het stelen een beetje binnen de perken blijft.

 2. @Waar, Begin jij ook al? Dit is geen hetze tegen de regering or pro PAR. Het volk wil niet perse de PAR terug aan de macht want het volk weer al te goed dat alle partijen graag van pastechis houden. de ene partij is er iets handiger in dan de ander. Het volk wil wel een integere regering zonder ciminele inmening. Ministers met kennis! Geen corruptie en vriendjespolitiek. En als deze regering dat soort ministers hadden kunnen regelen (want na 16 jaar PAR corruptie gaan wij het zgn anders doen) dan had deze regeging de steun van het volk gehad! maar deze regering is net zo corrupt als alle anderen (wat de soberanos ook gewoont oegeven). Wellicht is het beter om iedereen die bij een partij zat uit te sluiten voor ministerfuncties en een zakenkabinet te beginnen waar ook vertegenwoordigers van het volk bij zitten.

 3. @ Chichi.we willen jullie nooooooooit meer aan de macht hebben, NOOIT.

  Dat zal je dan heel rauw op je dak gaan vallen. Vlucht je dan met Cooper en Schotte naar Colombia? De PAR had dat inderdaad KUNNEN doen, maar heeft dat nagelaten en heeft iedereen zichzelf in de bak gedraaid.

 4. Wat zitten jullie nou de kijven over de PAR en de huidige regering. Ze deugen geen van beide. De pastechi’s gaan linksom of rechtsom. Het lijkt er alleen een beetje op dat de huidige regering veel meer honger heeft. De pastechi’s zijn niet aan te slepen.

 5. @chichi. we moeten ook alles uitleggen aan jullie soberanos. Kunnen jullie echt niet voor jezelf denken??

  tip google Kwame Kilpatrick! ik weet dat het iemand is die jij wel leuk zal vinden! soort zoekt soort!

 6. @henk/Chichi, je heette toch Henk???

  Komproe, ja dat was ook een corrupte minister die oa probeerde Monte en Godett (wegens corruptie) uit de bon futuro te halen.. en die illegaal vergunningen regelde voor dames van Campo. Die zat terecht in Bon Futuro maar idd jij zal dat wel een held vinden net als deze regering die corrupt en crimineel is!

  En waarom geef je geen antwoord op de vragen en feiten??

  maar wees gerust Karma is een bitch en jij en de hele regering zooitje zal straks in Bon Futuro zitten! net als Godett, Komproe en Monte gaan ook jullie naar de gevangenis! stelletje criminelen!

 7. @Jonas, Daar is Cooper al jaren mee bezig hoor. Al tijdens vorige kabinetten!

 8. Is het jullie opgevallen dat niemand iets hoort van Charles Cooper, maar dat deze minister op zijn ministeries en departementen speciale funktionarissen heeft die alleen maar bezig zijn gronden aan vriendjes uit te delen? Stille wateren hebben diepe gronden..

 9. @Kwame Kilpatrick.
  Schreeuwlelijkerd, tijdens de PAR periode konden jullie iedereen die een andere mening had dan die van jullie censureren, laten oppakken en gevangen zetten. Gelukkig is die tijd voorbij, we willen jullie nooooooooit meer aan de macht hebben, NOOIT.
  Zegt de naam Komproe jou iets, bekwame ”Kil Patrick kil”???

  Bon futuru wacht op achterbakse mensen die een bijbehorende nick dragen als,
  Kilpatrick, Ziek!

 10. Arno, dat voorbeeld van de brandweerwagens was getekend door de MAN, vergeten??????

 11. @Henk, zie je wel.. jullie soberanos zitten maar als makke schapen je leider Wiels na te blaten.. maar NOOIT is er enig bewijs!! schandalig!! Jullie moeten voor laster worden aangelaagd worden en een paar jaar naar Bon Futuro gaan!

  Vertel jij maar ons waarom Hakim en Jamaloodin hun miljoenen aan belastingen niet hoeven te betalen? Waarom de Minister van Justitie alles doet wat Dos Santos doet. Waarom de PS elke maand van minister veranderd.. En leg uit waarom de benzine en elektra maar steeds duurder wordt terwijl de olieprijs al MAANDEN zakt! Jij kan dat blijkbaar betalen het volk niet!

 12. @ Arno. Ik moet je helaas even corrigeren. Tijdens de PAR-regering waren o.a. de brandweerwagens geen zaak van een minister maar van de gezaghebber, die daarover niets losliet, waardoor de PAR ook van niets wist dus ook niet of het 2de hands wagens waren. Nu valt het wel onder de regering, maar of we daar blij mee moeten zijn is te betwijfelen.

 13. @commentaar, wie wil jij hier censureren? Hoezo houd daarmee op? Censuur daar zijn de parasieten goed in. Eerst de radioprogramma van Wiels wegcensureren terwijl ze nu hetzelfde doen, maar luisteraars mogen hun mening niet geven tijdens de par-uitzending.

  Ik heb nog eentje voor je.
  De twee brandweerwagens die Curacao 2 miljoen guldens of meer gekost hadden bleken in tegenstelling wat de PAR destijds beweerde geen nieuwe, maar stokoude brandweerwagens te zijn!
  Abutaleb, de burgemeester die hiervoor verantwoordelijk was heeft dit schriftelijk bevestigd !
  Met dat geld had Curacao twee splinter nieuwe brandweerwagens in Amerika kunnen kopen !

 14. @ Henk. Vraag het aan dhr. Wiels!!!

  Wiels staat in de Winkler Prins encyclopedie als equivalent voor leugenaar, racist etc.

 15. Wie heeft de illusie dat Monumentenzorg panden gratis renoveert? Hou daar eens over op. Feit is dat met het nieuwe pand niet bereikt wordt wat onze “geweldige” regering als doel aangaf. Namelijk geld besparen. Die illusie kun je door de plee spoelen. Het gaat deze “geweldige” regering maar om een ding; hoe snel kunnen we zoveel mogelijk in onze broekzak stoppen.

 16. Verder liet de PAR dhr. Tromp van de centrale bank en ook de bazen van agua electra hun gang gaan! Vraag het aan dhr. Wiels!!!
  De PAR zal wel een ”reden” hiervoor hebben gehad.

 17. @Kwame Kilpatrick, zwijg jij maar zelf voor altijd, agressieveling dat je bent. Karma !

 18. De PAR koopt oude monumenten op voor een prikie, laat ze GRATIS met monumentenzorggelden renoveren en verhuurd ze voor tienDUIZENDEN guldens per maand aan de overheid.

 19. Henk, je zit hier gewoon te liegen. Kom maar met bewijs of zwijg voor altijd!

  @Jan C, wanneer geef je nu antwoord op de vraag wie al die Fabrieken zijn die de PAR heeft gesloten. Jij bent gewoon een leugenaar die roddels en leugens aan het verspreiden is!

  En voor jullie beide.. Wie zit er dan achter de geheime groep investeerders van St. Thomas. misschien is het wel de PAR!

 20. @Jan C. hoe dom kan je zijn????
  deze regering, waar jij zo een fan van bent is een pure pastechi regering.
  het volk, jij dus, wordt belazert, maar je wil het niet zien.
  oogkleppen? blinde vlek? hersenspoeling?
  of verwacht je zelf ook een pastechi van deze regering?
  welke fabrieken heeft de PAR trouwens gesloten???

 21. De PAR koopt oude monumenten op voor een prikie, laat ze GRATIS met monumentenzorggelden renoveren en verhuurd ze voor tientallen guldens per maand aan de overheid. Wee je gebeente als de overheid deze gebouwen niet meer wilt huren, dan halen ze stampvoetend zelfs de gouverneur erbij om hun zin te krijgen.

 22. @Jan C, L.L, het moge duidelijk zijn dat jij niet onder een steen uit gekropen bent, maar nog erger,je bent waarschijlk na enkele jaren rust gehad te hebben ergens opgegraven door de gebroeders Wiels,Monky,Wilsoe en Sijntje.Monumentenzorg is een vereniging en verhuurd monumenten om weer oude monumenten te renoveren en te onderhouden oen!,dus geen pastechi’s.St Tomas,”het lijkt wel de orkaan Tomas”is snel gekocht door politieke vriendjes om voor een ieder die aan deze corruptie mee werkt een pastechi voor minimaal 10 jaar te hebben.Verder comentaar overbodig,daaag Jan L.L.

 23. Wie is eigenaar van het Kranshi gebouw? Jahoor pastechi. Monumentenzorg wilt dat PAR hun belangen behartigt.
  Monk heeft al verteld dat St Thomas goedkoper is per m2 en dat ze meerdere overheidsdienten in 1 gebouwen willen. Snapt u dat niet mw Walle?

 24. Ach, vraag wordt weer weggestemd en we gaan weer door met de puinhoop van de dag,helaas.