• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nationaal Archief van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening viert zaterdag de Internationale Dag van het Archief. Deze datum is uitgeroepen door de moederorganisatie van archieven die zich bevindt in Parijs.

 
Het Curaçaose volk is uitgenodigd voor het Open Huis dat zondag georganiseerd wordt door het Nationaal Archief. Iedereen is welkom om kennis te maken met het instituut en de dag wordt bewust een dag later gevierd, omdat het archief denkt dat de agenda van de mensen dan minder vol is.

Documenten bewaren
Tijdens het Open Huis kunnen de bezoekers een beeld krijgen van de werkzaamheden van het Nationaal Archief voor het conserveren, bewaren en gebruiken van de archieven. Op deze dag zullen de deskundigen van het instituut alle geïnteresseerden informatie geven over het behandelen van documenten en/of foto’s die bewaard worden om deze in zo goed mogelijke staat te houden.

Programma
Je kan een rondleiding krijgen van een gids om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Ook buiten deze tijden kan het archief bezocht worden. Tussen 10.00 uur en 15:30 uur zal een serie historische audiovisuele opnamen getoond worden die zijn gedigitaliseerd door de deskundigen van het Nationaal Archief. Deze beelden waren eerst op videocassette, maar staan nu op DVD. De dvd’s bevatten materiaal over de Antillen en in het bijzonder Curaçao. Het Nationaal Archief is gevestigd aan de Scharlooweg 77-79 in Punda.

www.versgeperst.com