• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling heeft tijdens zijn werkbezoek aan Miami vergaderd met de leiding van onderneming Perez & Perez Architects Planners. Het onderwerp was de ontwikkeling van het Master Plan van Curaçao Dòk Maatschappij (CDM).

 
Tijdens dit gesprek heeft het bedrijf een ontwerp voor het project Curaçao Maritime Center gepresenteerd, dat CDM volgens de minister moet veranderen in één van de meest geavanceerde faciliteiten in het Caribische Gebied.

Inspectie
Tijdens de vergadering heeft Hakim de presentatie en het plan van het ontwerp van het project dat deze maand van start zal gaan, ontvangen. Op uitnodiging van de minister zal het bedrijf naar Curaçao komen voor een inspectie van het terrein. Maandag zal het tekenen van het akkoord voor de uitvoering van het Master Plan plaatsvinden, wat ook de dag van de kick-off is van het project. In november zal het project worden opgeleverd.

Aanbesteding
Perez & Perez Architects Planner, heeft meer dan 30 jaar ervaring in de maritieme wereld, de luchtvaart en transport in de Verenigde Staten, Latijns Amerika en het Caribische gebied. Het bedrijf heeft in samenwerking met AECOM Engineering de openbare aanbesteding gewonnen om het Masterplan voor het project uit te voeren.

11 reacties op “Ontwikkeling Dòk deze maand van start”

 1. @Anglo. Daar is het probleem. Damen wil niet dat een corrupte minister hun bedrijf naar de grond gaat brengen als ze het overnemen. Ze hebben gezien wat deze regering met KTK doet. Zelfde met de ALM. Singapore Airlines wilde het overnemen met als eis dat er geen politieke invloed meer zou zijn.. tja en dat wilde de PLKP niet want dan konden ze er niet meer mensen plaatsen op hoge posities en gratis vliegen..

 2. Luchtvaart in een keer erbij dat is 2 vliegen in een klap

 3. Begin die mensen van Damen Shipyard steeds beter te begrijpen, wie wil er nu in hemelsnaam iets bij het Dok beginnen terwijl die nimkinpoop van een Hakim er nog rondloopt. De bochten waarin deze man zich wringt om uit zijn debacle, betreffende het Dok, te geraken is hemeltergend en dat hij dat ook nog over de ruggen van de werknemers probeert te doen, geeft gewoon de mentaliteit van deze man aan, hij weet niet eens hoe je het woord integriteit schrijft, laat staan dat hij weet wat het inhoudt.

 4. Normaliter zijn er toch meerdere bedrijven in de race….. Dit is 1 gesprek en over een maand kunnen we beginnen? Ook nog zonder de kosten te noemen…. Het lijkt zo mooi, maar er wordt op korte termijn maar 1 iemand beter van…. Begint met een H en eindigt met akim…..

  Ach tja men weet het en laat het toe… Pfffff kan er aftel klok komen op de website? Dan weten we hoelang we nog moeten wachten….

 5. Ik hoop echt dat dit een succes gaat worden.

  Maar eerlijk gezegd snap ik niet dat een groot architecten bureau / project ontwikkelaar een akkoord tekend voordat men het te ontwikkelen terrein geinspecteerd heeft.
  Om het CDM gebied “één van de meest geavanceerde faciliteiten in het Caribische Gebied” te maken is een zeer kostbare aangelegenheid, op het moment is de werf in zeer slechte staat. Als men deze maand begint, hoe kan het dan zijn dat dit mega project al in November opgeleverd wordt, en waar gaan deze vele miljoenen dollars vandaan komen?

  Ik zal misschien een beetje cynisch klinken, maar heb zo mijn twijfels…..

 6. Perez & Perez met AECOM hebben de openbare ?? aanbesteding gewonnen??.
  Die Hakim is toch echt wel zijn zakken op een geweldige manier aan het vullen over de ruggen van het volk.Bij ons kregen personen met een uitbestedings macht minstens 10% van de opdracht som,tel uit je winst Hakim na 19 maanden snoepreizen en opdrachten weggeven,dit zijn echt onderhands betaalde miljoenen geloof deze oud aannemer maar.

 7. Vind het weer frapantd at er weer een project wordt gestart maar dat er geen enkele financiele planning/begroting wordt gepresenteerd. Weer een mooie start van iets dat zal blijven liggen of we niks meer van horen.

 8. Nou had ik toch echt begrepen dat Hakim alles onder controle had met die 5 miljoen florin die Dok niet aan grondhuur hoefde te betalen. Of gaat die salaris opslag etc nu plotsklaps niet meer door, een arabische truc ?

 9. Kunnen we de drankjes van Jamaloodin niet verhogen met 1 gulden. Dan hebben we het zo terug verdiend.

 10. @sjors, stroom wordt iets duurder.

 11. Leuk al die grote plannen maar wie gaat dit betalen?

  Dos Santos en Chris van Wijk en Assendelft?