• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het onderzoek naar een aantal zaken waarin een man in de loop van zeven weken kettingen van de hals van vrouwen rukte in Brievengat, heeft geleid tot een arrestatie. Agenten van Wijkteam Brievengat zagen gisteren een man waarvoor een opsporingsbericht van het Overvalteam uitstond.

De agenten grepen een twintigjarige man bij de kraag in de Jo Corsenstraat. In het vervolg van het onderzoek heeft de politie huiszoeking verricht in de woning van de verdachte aan de Nilda Pintostraat. Tijdens de huiszoeking hebben de agenten een aantal spullen in beslag genomen die van belang zijn voor het onderzoek. Het Overvalteam zet het onderzoek voort. 

7 reacties op “Politie pakt kettingdief”

 1. Wat een onzin allemaal. Feit is gewoon dat wie dan ook veilig een ketting of ring moet kunnen dragen. Het heeft nergens anders mee te maken.
  Feit is dat uitschot met hun klauwen van andermans spullen moeten afblijven. Het gaat ze alleen maar om te verpatsen en drugs te kopen. Dat is wat er aan

  @ Arie van Delft
  Keti Koti betekent by the way gewoon de ketens zijn doorbroken, de slavernij is voorbij. Een goede gedachte om dit jaarlijks gte herdenken.Niets meer en niets minder.

 2. @Sjors,

  Mischien moet je je afvragen waarom de mensheid uberhaupt juwelen draagt. Status symbolen? Sier? Funktie (trouwring/burgermeesterketting)?

  @Smile! ,

  Het is nou eenmaal een feit dat iedereen wordt beinvloed door zijn of haar geschiedenis…Dat gegeven kun je dan wel achterlijk noemen maar dat maakt het niet minder waar. Ik vermoed dat je trouwens doelt op het verleden als vrijbrief/excuus gebruiken. Dit heb ik echter niet in mijn reaktie verwoord.

 3. Ik denk inderdaad dat er in de volksaard nog belangrijke elementen van de slavernij zijn overgebleven. Zoals in de slaventijd eigen initiatief van de slaven niet gewaardeerd werd en volgzaam gedrag wel, zie je dat nog steeds terug in de volksaard.

  En zoals in de slaventijd slaven aan de ketting lagen bestaat er op Curacao, zoals Sjors hierbeneden terecht opmerkt, nog steeds een voorkeur voor een ketting om de nek, hoe duurder hoe beter.

  Bij een persoonlijk faillissement zie je dan ook vaak dat de kettingen vaak meer opbrengen dan huis of auto.

 4. Bravo politie. En kunnen de reacties op dit bericht wat minder achterlijk zijn met dat eeuwige verleden wat alles maar goed moet praten. Stop eindelijk (!!) daarmee en kijk VOORUIT en toon respect voor een ander! Dat respect tonen is te leren ……….

 5. @richy, verklaat dat waarom anties en suries een obessie met gouden kettingen hebben?

  Trouwens in Suriname en op Curacao hebben we criminele staatshoofden en ministers!

 6. @Arie

  Flauwe grap maar het klopt dat de slavernij en de afschaffing daarvan (Keti Koti) debet is aan de lichte verhoging van de criminaliteit op o.a Suriname en Curacao.

  P.S Vergeet niet dat dat in Nederland er echt criminelen en criminele organisaties worden vereerd (bijvoorbeeld Peter Stuyvesant). Ze hebben zelfs echt feestdagen hiervoor ingesteld (koninginedag) en dat is geen grap.

 7. In Suriname wordt een dader als deze niet als dief gezien maar vereerd. Er bestaat daar zelfs een feestdag voor: Keti Koti (wegnemen van kettingen).