• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederlandse mariniers hebben gisteren een tocht gemaakt door de jungle van Frans Guyana. Met hun Boston Whaler boten vaarden zij vanaf de zee de junglerivier L’Approuaggue op. De Franse marine heeft dat zelf nog niet eerder gedaan.

 
De mariniers van de infanteriecompagnie uit Aruba en het bootpeloton uit Curaçao en Aruba zijn maandag aangekomen in Frans Guyana. Zij zetten daar hun jungletraining voort die vorige week in het Caribisch eiland Martinique van start ging. Het ondersteuningsvaartuig Hr.Ms. Pelikaan lanceerde de Boston Whalers in de riviermonding. Op de jungle rivier moesten de bestuurders zo tactisch en technisch mogelijk door het onbekende gebied diep de jungle invaren op weg naar het basiskamp Suetz van het Franse Vreemdelingen Legioen.

Optreden in water
Optreden in rivierrijke gebieden is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt. Het Caribisch gebied is na een ramp vaak alleen bereikbaar via het water, dus hier is het helemaal belangrijk om vaardig te zijn in het water. Het Korps Mariniers van het maritieme krijgsmachtdeel is gespecialiseerd in dit soort operaties.

Twee weken
De komende twee weken worden de mariniers in de jungle nog verder afgetest op hun vaardigheden op het gebied van leven, overleven en vechten onder extreme omstandigheden. De training wordt georganiseerd vanuit de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied in samenwerking met de Franse marine die samen met de Nederlandse marine verantwoordelijk is voor de maritieme aanwezigheid in het Caribisch gebied.

5 reacties op “Mariniers testen hun waterexpertise”

 1. Kasuari volgens mij weet je niet het verschil tussen mariniers en een helicoter crew google het verschil

 2. De mariniers hebben het er maar druk mee. Blijkbaar is de overname met Curacao al in kannen en kruiken met al die lafaards en is nu het volgende land aan de beurt.

 3. Kasuari, dat krijg je met mariniers wiens enige waterexpertise het water van Mambo Beach is.

 4. Wat de Fransen ook nog niet gedaan hebben… een reddingsactie te ondernemen, maar je helicopter achterlaten in vijandelijk gebied.. met als toetje gevangen worden genomen.

  🙂

  @Sander,

  Jij en Zorro hebben beide een zwak voor Rita… 😉

 5. Rita zou zeggen: hebben ze suriname ook weer bezet…