• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties heeft gisteren de tweede rapportage van de voortgangscommissie Curaçao aan de Tweede Kamer aangeboden. Dit ging gepaard met rapportages van minister Elmer Wilsoe (Justitie) over de politie en de gevangenis.

In de rapportage over Sentro di Detension i Korekshon Kòrsou (SDKK), de gevangenis op Curaçao, staat dat veel projecten een moeizame start hebben. Daarnaast is het effectief inzetten van het personeel in de gevangenis een cruciaal punt. De rapportage betreft de periode van 1 augustus 2011 tot en met 1 januari 2012.

Personeel
“Het is positief dat in de verslagperiode een hoofd beveiliging en een hoofd bedrijfsvoering zijn aangesteld”, staat in de rapportage. “Hoewel binnen grote inspanningen worden verricht om personeel effectief in te zetten, opleidingen te starten en de werving en selectie op gang te houden, geeft de commissie aan in overweging tijdelijk extra Human Resource Management (hrm)-personeel in te zetten om dit voorjaar de personeelssterkte op orde te hebben.”

Waterproject
Het waterproject deel 2, voor verbetering van de riolering in SDKK, wordt als voorbeeld genoemd in de rapportage. Om dit project te kunnen starten, moeten een aantal gedetineerden eerst wordt verplaatst of het aantal gedetineerden moet verminderen. “De uitvoering van dit project moet per blok gebeuren, waardoor gedetineerden elders in de inrichting, dan wel buiten de inrichting moeten worden geplaatst. Grote belemmering bij de eerste mogelijkheid is het grote aantal cellen (ongeveer 150) die onbruikbaar zijn, maar verspreid over de inrichting zijn gelegen. Handicap bij de uitplaatsing van gedetineerden is het gebrek aan extra personeel.”

Geschillen
Ook bij de Korps Politie Curaçao (KPC) hebben verschillende projecten een moeizame start. “Opvallend in de aangepaste planning van de politie zijn niet de einddata, doorlopend tot eind 2014, maar vooral de begindata van verreweg de meeste activiteiten en projecten. Dit heeft te maken met het feit dat de minister van Justitie en de vakbonden nog geen overeenstemming hebben bereikt over hun geschillen.”

Convenant
Vakbondsleider Ronaldo Abrahams van de Nederlands Antilliaanse Politiebond (NAPB) gaf in april tegenover Versgeperst.com aan dat de minister van Jusitie de vakbonden en het Korps passeert als het gaat om het beleid. Daarom is het convenant met de vakbonden over de plaatsing van de ambtenaren in de nieuwe organisatie ook nog niet afgesloten. “Als gevolg kan het overgrote deel van het plan van aanpak (nieuwe werkwijze, nieuwe functies, specifieke opleidingen) van de politie nog niet worden uitgevoerd.”

Derde rapportage
De derde rapportage van de Voortgangscommissie Curaçao verwacht minister Spies deze maand. Lees hieronder de voortgangsrapportage van SDKK en de rapportage over de KPC:

[scribd id=96157433 key=key-ofds5dhk79pu6gjz91t mode=list]

[scribd id=96157233 key=key-16sffxai56w3atbqv0du mode=list]

2 reacties op “‘Projecten SDKK en Korps moeizaam op gang’”

  1. Wanneer gaat er met deze loosers die de regering vormen eens iets NIET moeiiiiizaaaaaaaaaaaaaaaamssssssss,alleen als er $$$$$$$$$$$$$$$$ in het verschiet zijn dan gaat alles nog sneller als het licht licht licht,He jongens!!!!!!!!!.zakkenvullers.

  2. Wilsoe heeft eenmaal andere prioriteiten zoals het behagen van Robbie Dos Santos