• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Corps Consulair Curaçao hield gisteren een informatieve lunch in het Breezes hotel. Minister van Justitie, Elmer Wilsoe, was gastspreker en behandelde onderwerpen als  immigratie en het aanhouden van illegalen, gevangenhouding in de barakken en de veiligheid in de gemeenschap.

Minister Wilsoe legde uit dat je eerst een werkvergunning moet hebben voordat je een verblijfsvergunning krijgt. Veel ongedocumenteerden die werk zoeken op Curaçao zijn zich daar niet van bewust. Hij erkende dat er stappen moeten worden genomen om het databestand van de overheid beter moet worden bijgehouden.

Niet meer criminaliteit
Wilsoe gaf aan dat er geen sprake is van meer criminaliteit dit jaar. Wel begrijpt hij de bezorgdheid in de gemeenschap.  “De overheid, in een poging om het veiligheidsgevoel te verbeteren in de gemeenschap, is begonnen met het project ‘Aquafina’, met aandacht op het tijdig opsporen en voorkomen van criminaliteit. Aquafina is een samenwerking van de politie, SKS en VKC. Samen staan ze sterk in een gecoördineerde poging voor meer zichtbaarheid en het verhogen en uitdiepen van de relaties in onze gemeenschap”, aldus Wilsoe.

Interessant onderwerp
Het Corps Consulair Curaçao organiseert deze informatieve lunchbijeenkomsten om relevante informatie te verkrijgen om op die manier het werk van de consuls zo goed mogelijk te ondersteunen. Decaan van het Corps Consulair Curaçao, Helga Mensing, zei in haar openingswoord dat ze erg blij was meer te weten over het onderwerp justitie, omdat deze informatie ook belangrijk is voor de Curaçaose gemeenschap.

12 reacties op “‘Geen sprake van meer criminaliteit’”

 1. een ding!
  Hahahahahaaa

 2. @Josef, Doet me denken aan Jamaloodin.. Een tekort? nee jij hebt een tekort! wij niet hoor!

 3. Nee hoor, er is geen criminaliteit, de slachtoffers verzinnen dat allemaal zelf, Korsou is een paradijs, je kunt overal met je gouden bling op lopen liefst nog met een dure camera erbij. Er gebeurt je niks, ben je ze kwijt dan heb je dat toch zeker zelf gedaan.

 4. Laat Wilsoe de looser nu eerst maar eens tafel manieren leren en er fatsoenlijk bij te zitten als iemand anders het woord heeft zelfs dat kan hij niet,hij hangt van bedrog en ellende in zijn stoel,laat staan dat wat hij zegt nog voor ……….aangenomen word,Lachertje curacao.

 5. Nee hoor mensen er is geen sprake van meer criminaliteit. Jullie hoeven je geen zorgen te maken. Er is net zoveel criminaliteit als dat er eerst was. Geen stijging.

 6. Wat een poppenkast toch, ongelooflijk!

 7. Nee, je moet eerst een verblijfsvergunning hebben en dan een werkvergunning. Je moet het niet omgedraaid proberen ! en een verblijfsvergunning duurt +/- een half jaar als je geluk hebt, dus geen buitenlander geraakt hier nog aan een baan. Dat is toch de bedoeling niet?

 8. gewoon weer een leugen vanuit het kabinet.
  het is een grote leugenaars kliek.

 9. Als Elmer Wilsoe morgen berooft zou worden dan piept hij wel anders.

 10. En direct onder dit bericht op de nieuws pagina staat het bericht van een gewapende overval op kaya mikeas!

  Deze man heeft boter op zijn hoofd!

  En idd p. druif.. Onbegrijpelijk dat er geen aangifte wordt gedaan voor de vergrijpen die jij noemt!

 11. En is er een zaak naar een grote internationale oplichter en witwasser dan gaat de Minister van Justitie vragen aan het advocatenkantoor van de verdachte hoe hij er kan voor zorgen dat de zaak wordt gesloten..

 12. Punt is dat van veel criminaliteit geen aangifte wordt gedaan.

  Voorbeelden: het pastechi van 100,000 florin door Monk uit de staatskas geroofd, het meenemen van schoonvaders op ‘dienst’reis (Schotte), het ingrijpen van Wilsoe in het strafonderzoek naar zijn financier dos Santos, openbare dronkenschap (Constantia) en ga zo maar door.