• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft vandaag geoordeeld dat dr. Miguel Goede onterecht is ontslagen als rector magnificus en wetenschappelijk hoofdmedewerker van de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Dat meldt de advocaat van Goede, Annemarijke Bach Kolling.

Goede werd in augustus 2011 door de Raad van Toezicht van de UNA (RvT) op staande voet ontslagen, onder meer op basis van ernstige beschuldigingen van vermeende fraude. Eerder, in december vorig jaar, oordeelde de kortgedingrechter al dat het ontslag in een bodemzaak waarschijnlijk geen stand zou houden.

Ernstige gebreken
Vorige week oordeelde de Accountantskamer in Zwolle dat het rapport van Terry Hernández, dat ten grondslag was gelegd aan de beschuldigingen van fraude, ernstige gebreken vertoonde. De rechter die vandaag in de (bodem)ontslagzaak oordeelde was het daar mee eens. “De UNA krijgt er in de uitspraak flink van langs”, zegt Bach Kolling.

Geen reden
Het rapport van Hernández levert volgens de rechter geen dringende reden op voor een ontslag op staande voet. De rechter concludeert dat ‘Hernández tot ernstige en diffamerende beschuldigingen aan het adres van Goede is gekomen zonder de gegrondheid van die beschuldigingen op een zorgvuldige manier te onderzoeken’. “Er is volgens de rechter niet vast komen te staan dat sprake is van antedatering van documenten of het ontrekken van gelden aan de UNA, zoals Goede werd verweten. Ook de andere redenen die zijn aangevoerd voor het ontslag zijn ongegrond. De rechter is voorts van oordeel dat de RvT beter had moeten weten”, zegt de advocaat van Goede.

Schadevergoeding
Volgens de rechter heeft de UNA Goede aldus welbewust schade toegebracht en hem op grond van een voorgewende, valse reden ontslagen als gevolg waarvan sprake is van een kennelijk onredelijk ontslag. “De UNA is in alle opzichten zeer ernstig tekort geschoten in haar verplichting om zich als goed werkgever te gedragen”, aldus de rechter. De rechter heeft daarom aanleiding gezien om aan Goede een ‘ruimhartige schadevergoeding’ toe te kennen, ‘temeer waar de door Goede geleden schade welbewust lijkt te zijn toegebracht’.

Zware tol
Het ontslag, met name de wijze waarop dit heeft plaats gevonden, en de buitensporige media-aandacht die daaraan gegeven is, heeft volgens Bach Kolling een zware tol geëist van Goede en zijn gezin, zowel in emotionele als financiële zin. “Hoewel de nadelige gevolgen van de ernstige laakbare handelswijze van de Raad van Toezicht helaas niet helemaal ongedaan gemaakt kunnen worden, wordt Goede thans middels deze vernietigende uitspraak volledig in het gelijk gesteld en gerehabiliteerd”, aldus de advocaat.

28 reacties op “Rechter stelt Miquel Goede in gelijk”

 1. @Hennie Hermans, Ik denk dat de DPV maar snel openbaarheid aan deze zaak kan geven aangezien ze hier nu zeer slechte reclame mee maken en dat is niet goed voor business.

  Volgens mij is er geen verjaaringstermijn dus ze kunnen morgen naar het OM gaan. Er werken daar toch vrijwel alleen maar makambas dus zijn ze minder beinvloedbaar door de regering.

 2. @Zorro, ik ben ook van mening dat ze de mensen persoonlijk en financieel hiervoor verantwoordelijk moeten stellen. Het is toch van de gekke dat de regering mensen laat wegpesten en hiervoor Terry Hernandez inhuurt en daarna rechtzaken verliest… en dat het volk dan hiervoor moet opdraaien? Vanaf het begin is het al duidelijk dat deze regering daar een vriendje willen neerzetten en dat is ze met de kosten van 1 miljoen gelukt. Tja als het je eigen geld niet is..

 3. De Paus Vesseur mag wat mij betreft opdraaien voor de schade. Als zij hun morele plicht hadden gedaan en aangifte hadden gedaan tegen Hernandez wegens diefstal alsmede hem ook bij de tuchtrechter hadden aangegeven was Hernandez zijn RA titel ontnomen.

  Maar door de laffe houdng van De Paus Vesseur kon Hernandez doorgaan, en de schade van zijn acties (zijn fee + de schadevergoedingen van wegens zijn rapporten verloren rechtszaken) loopt inmiddels in de miljoenen.

  Daarnaast is het natuurlijk bijzonder ironisch dat Hernandez, die bij zich bij De Paus Vesseur als een groot fraudeer ontpopt heeft, inmiddels een Certified Fraud Examener is. Ook dat had hij echter nooit kunnen worden als De Paus Vesseur zijn fraude niet in de doofpot had gestopt.

 4. De UNA dus wij belastingbetalers moet Goede NAF 400.000,– betalen. Tel daarbij op de proceskosten, advocaatkosten en kosten van Terry Hernandez a raison van NAF 600,– per uur en je bent gauw op 1 miljoen nafjes exclusief alle andere gelijke gevallen. Big spenders nos gobiernu ta en niemand zal aansprakelijk gesteld worden.

 5. Mooi! Ik ben blij voor dhr. Goede. Dhr Keith Carlo, Hernandez en consorten, wat een schande!

 6. persoonlijk aansprakelijk stellen die boevenbende! Wat jammer dat ons eiland, wij als bewoners/belastingbetalers, onze UNA en de studenten het gelag betalen. De nietsnut bestuurders blijven zitten waar ze zitten en gaan rustig door met een wanbeleid zoals nooit ervaren op Dushi Korsou (waar het dushi inmiddels vanaf is)!.

 7. De Paus Vesseur heeft ook een accountant van KPMG in dienst genomen en zelfs partner gemaakt terwijl ze wisten dat hij net als Hernandez veroordeeld was door de tuchtrechter voor ongefundeerde uitlatingen in een rapport over Inter Assure. De volledige uitspraak van de tuchtrechter over de huidige partner van De Paus Vesseur is hier te vinden:

  http://www.inter-assure.com/mailings/2009_03_Curacao.html

  H

 8. @P.Druijff, Tja helaas gebeurt dit vaker op het eiland. Bij een bekend advocatenkantoor ging ook een van de partners weg omdat hij zgn wat anders wilde doen.. waarheid is dat hij ook prive zaakjes deed en zich hier persoonlijk voor liet betalen.

  Maar goed ik laat mijn zaakjes niet meer door DPV doen. Als zij Hernandez hadden ontslagen en hem voor de rechter gedaagd weet ik dat zij integer zijn. Nu hadden ze hernandez en wie weet wat nog meer? blijkbaar laat DPV deze mensen zo maar ongestraft gaan.. dan heb ik geen vertrouwen meer in dat bedrijf.

 9. @ TULA @ Edgar

  hebben allebeide gelijk en hoe vaak heeft deze regering de uitspraak van de rechter naast zich neergelegd?
  en geen minister van justitie die daar een aanwijzing over gaf aan zijn personeel of baas

  gewoon alle obstakels verwijderen en dan ongestoord leegplunderen dat is wat er gebeurt.

  en helaas zijn er nog genoeg mensen die denken dat deze regering wat voor hen betekent?? wijzen naar NL en PAR is nog steeds populair om stemmen te krijgen.

 10. @Henkie, Daar zijn Schotte vertrouwelingen op gezet. Mensen zonder enige kennis die heel veel geld verdienen.. We kunnen wachten op het ALM scenarios.. Neem Aqualectra dat nu bijna failliet is door het beleid van Schotte.

 11. En het laffe Paus Vesseur was bang voor haar naam en deed daarom geen aangifte. Waardoor Hernandes door kon gaan met zijn malafide praktijken.

  Bedankt Paus Vesseur!

 12. Ik bedoel uiteraard Hernandez…

 13. Jammer dat het er nu zo aan toe gaat in onze samenleving. We zakken steeds verder af. Als kiezer hebben we ook maar weinig alternatieven wanneer er in 2014 weer gekozen moet gaan worden. Het is eigenlijk gewoon om moedeloos van te worden. Elke land heeft een vorm van bestuur nodig, maar zo als het er nu aan toe gaat vraag je je toch af of er niet een beter systeem te bedenken valt dan het huidige gekopieerde politieke stelsel uit de Westerse wereld. We moeten realisistisch zijn en inzien dat de Curacaose politikus tot op het bot corrupt is en een systeem inzetten, die dit in de perken houdt. Als er niet snel een beter systeem bedacht wordt dan worden we een tweede Suriname.

 14. Ach ja, die Henriquez is bij de Paus en Vesseur er uitgetrapt omdat ie op persoonlijke titel de uitstaande facturen van het kantoor ging innen en dat vrolijk liet storten op zijn eigen privé bankrekening.
  Jammert genoeg vergat ie deze diefstal te melden aan zijn partners…
  Een vos verliest wel zijn haren, niet zijn streken!!

 15. Het is nu wachten op een reactie van schotte zijn clowns (met roepkoekoek wiels voorop) waarin wordt aangegeven dat deze rechter niet deugt, uit zijn functie moet worden gezet, en in de boeien moet worden geslagen.

 16. @Churandi. Ik sta volkomen achter jou standpunten.Hett klopt dat de belastingbetaler de schadevergeodingen zal moeten gaan betalen. Eigenlijk snap ik het niet hoe het Curacaose volk zo’n stelletje criminelen aan de macht kan houden. Wanneer wordt het volk eens een keertje wakker. Volgens mij is iedereen zakenvullers geworden. Van vakbonden tot kerken. Ze hebben geen macht meer en durven niks.

 17. @ tula

  wie zitten er nu op deze functie’s

 18. @ Tula,

  Het gaat Schotte cs er helemaal niet om dat ze moeten betalen, dat hebben ze ingecalculeerd. Ze hadden gewoon een stok nodig om mee te slaan. Dat dan achteraf blijkt dat de stok verkeerd is gebruikt is niet interessant.
  Het hogere doel was waar het om ging en dat was niet meer of minder dan het wegwerken van de zittende bestuursleden en die vervangen door Schotte getrouwen. Dat dit wat geld kost is niet van belang, ze jatten toch de tent leeg.
  En de bevolking ?
  Die is alle ophef van destijds alweer vergeten, herinneren alleen nog de beschuldigingen en 99 % leest deze uitkomst van de rechtszaak in het geheel niet.
  …………………………….en dat weten Schotte cs ook !

 19. Hoera! Gerechtigheid.

 20. Kunnen de mensen uit de Raad van Toezicht inderdaad niet hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld?

 21. Wat blijft die Soberano Rita angstig rustig…. Die betaalt natuurljk graag meer belasting om van deze man af te zijn ha ha ha.

 22. Aantal verloren rechtzaken regering Schotte 13 maal

  1.Edsel Gumbs directeur VDC 3 X
  2.Deisree Lai Griffier di Parlamento di Antia
  3.Mercelino Delanooy directeur CPA
  … 4.Tinchi Diaz directeur KTK
  5.Anton Casperson directeur Aqualectra
  6.Billy Pandt directeur Aqualectra
  7.Neetje vd Veen directeur finansiero Aqualectra
  8.Harold daal directeur Bevolkingsregister
  9.Miguel Goede Rector Magnificus UNA 2 X
  Totaal 13

 23. de una voert wanbeleid, ze maken zo veel zaken kapot die een paar jaar terug een stuk beter op de rails stonden. voor studenten is het erg en voor het personeel dat het beste met studenten voorheeft ook. goede heeft deze uitspraak verdiend, hij is tenmiste een echte wetenschapper itt vele anderen die er zitten als puppet van de politiek en nee dat hoort nergens maar zeker niet op een universiteit waar een kritische geest juist zou moeten worden gestimuleerd

 24. De rechter wijst er fijntjes op dat de Raad van Toezicht zich schuldig heeft gemaakt aan slecht werkgeverschap door Goede te beschuldigen van gezagsondermijnend gedrag, door te stellen dat Goede karakter en integriteit miste en door te stellen dat Goede gespeend was van alle ethiek en moreel besef… De rechter noemt het feit dat de Raad (vele) brieven met deze inhoud naar Goede stuurde, naar aanleiding van op zichzelf normale zakelijke meningsverschillen, ongepast. De Raad wordt door de rechter uiterst pijnlijk op de vingers getikt.

  Het Rapport van Hernández is “naar het oordeel van de rechter zowel in de wijze van totstandkoming ervan als in haar inhoud ondeugdelijk” en kan geen dringende reden opleveren voor een ontslag op staande voet. De rechter concludeert dat Hernández tot ernstige en diffamerende beschuldigingen aan het adres van Goede is gekomen zonder de gegrondheid van die beschuldigingen op een zorgvuldige manier te onderzoeken. Op de vragen van de rechter op de zitting van 8 mei jl. waarom Hernández voor het onderzoek belangrijke personen niet had gehoord, antwoordde Hernández dat hij “dit niet van belang vond”. De rechter overweegt in de uitspraak dat deze reactie “illustratief” is voor de handelswijze van Hernández en trekt dan ook de conclusie dat er kennelijk bewust van is afgezien om belangrijke personen te horen.

 25. Nou lekker weer.. en wie betaald hier uiteindelijk voor? Gaarne Schotte en maatjes PERSOONLIJK financieel verantwoordelijk stellen hiervoor en niet de gemeenschap!

 26. Anthony Cijntje en Terry Hernandez hebben hun zakken weer gevuld en de MFK mafia drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zoals het was.

  Behalve voor de belastingbetaler die voor de ontslagvergoedingen mag opdraaien. En die lopen in de tientallen miljoenen bij Aqualectra, CPA en UNA.

 27. Goed zo. Nu nog de rest van de bende aanpakken die hier achter zit.
  Het erge is niet alleen dat een persoon wordt stukgemaakt, maar dat daardoor geld moet worden betaald door de UNA (wel logisch) en dat de studenten daar de dupe van zijn. De UNA zit al in de financiële problemen.

 28. Enne wie gaat die ontslagvergoeding en smartengeld betalen????
  Natuurlijk de inwoners van Curacao.

  Wordt het tekort op de begroting nog een paar miljoen meer.
  Met dank aan de criminelen van deze regering en de geweldige rapportage van Hernandez.

  Lijkt mij beter dat deze regering de ontslagvergoedingen uit eigen zak gaan betalen.