CURAÇAO – Stichting Kinderbescherming Curaçao maakt zich zorgen om kindermishandeling op het eiland. “Ouders en leerkrachten zouden beter moeten weten, maar gebruiken eigen ervaringen als excuus om een kind te slaan.” Volgens de stichting kan dit geweld resulteren in drugs- en alcoholmisbruik en criminaliteit.

“Ouders beroepen zich op ervaringen van 40-50 jaar geleden toen zij zelf een pak slaag kregen”, stelt de Kinderbescherming. “Ze vinden dat deze klappen hen hebben geholpen om op het rechte pad te komen.” Dit is volgens de Stichting een totaal verkeerde conclusie, omdat de gevolgen van het slaan toen nog onbekend waren. “Het gevolg is een enorme agressiviteit die we allemaal zien bij sommige kinderen en jongeren. Ze pikken niets van een ander en zoeken altijd de confrontatie.”

Rechtvaardigen
Het slaan van kinderen, kan volgens de Kinderbescherming zelfs resulteren in alcohol- en drugsmisbruik. “Het is zo erg dat de jongeren hun ouders schade berokkenen. In plaats van de tijd te nemen om na te denken hoeveel pijn en vernedering dat pak slaag bij ons heeft veroorzaakt, wordt de bij Bijbel gepakt, een boek van duizenden jaren geleden, om het mishandelen van onze kinderen te rechtvaardigen.”

Criminaliteit
De stichting denkt zelfs dat de criminaliteit van het land naar beneden kan gaan als mensen stoppen met het mishandelen van kinderen. “Ouders doen het, leerkrachten en leiders van recreatieverenigingen. Kindermishandeling blijft een criminele daad tegen de menselijkheid omdat jezelf, de toekomst van je land criminaliseert, namelijk onze kinderen.”

6 reacties op “‘Kindermishandeling criminaliseert’”

 1. Misschien goed als de kinderbescherming beter bereikbaar is, en de jeugdtelefoon ook.. Telefoon opnemen is niet hun sterkste kant… Na meerdere pogingen een melding proberen te maken heb ik de moed maar opgegeven.. School boeit leerplicht blijkbaar niet, anders was er van uit school wel actie ondernomen. Nee die gaan lekker staken dat juf zelf als eerste haar handen niet kon thuishouden… Volgens mij blijft het nog altijd actie=reactie.. Toch!

 2. Het gebeurt zeer zeker nog veel te vaak, te pas en te onpas. In het geval van leerkrachten die hun leerlingen slaan (vaak met toestemming vd ouders) moeten er direct disciplinaire maatregelen volgen. Bv tegen het hoofd van een basis school waar al een aantal meldingen over gedaan zijn.
  Dus Stichting Kinderbescherming: voor jullie ook de taak om actie te ondernemen zodra er een melding binnenkomt en niet alleen maar noteren!!

 3. Vroeger kregen kinderen altijd wel eens een klap,tik van hun ouders en ook op scholen gaven de leraren wel eens een tik/klap met hand,of tik op de vingers met lineaal.In elk land kwam dat vroeger wel eens voor,ook in Nederland. Maar nu weet iedereen dat je kind slaan niet werkt en ook niet meer kan en mag,en zeker niet op een school.En toch gebeurt dat nog steeds en heel erg vaak,zowel thuis als op scholen. Hier moet echt een einde aan komen,want inderdaad gaan die kinderen later de verkeerde kant op en slaan ook nun kinderen of hun vrouw/man.Er moet extra aandacht aan besteed worden.laten weten via affliches,flyers of reclame spotjes dat je niet je kind mag slaan en zeker geen kind van een ander! En voor de kinderen moet er een kinderhulp lijn komen,dat ze anoniem om hulp kunnen vragen.

 4. Zal wel de schuld van de PAR zijn

 5. onze hulp vertelde mij, dat haar kleinkinderen 5 en 7 jaar op school niet naar de wc mogen gaan.
  ze moeten het maar in hun broek doen.
  dus dit soort leerkrachten zijn in mijn ogen ook machtwellustelingen.
  kleine kinderen verbieden naar de wc te kunnen gaan is ver beneden elk peil.
  dus op de diverse scholen van Curacao is ook heel veel mis………

 6. Zo worden we hier groot gebracht op dit eliand een moeder of een vader die de dagelijkse sleur en frustraties op ons afreageert, maar ja zo zijn ze zelf ook opgevoed.