• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – James Murray, de moordenaar van de zesjarige Darly Lai, is gisteren aangekomen op Curaçao. De man wordt tijdelijk vastgehouden in Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK), omdat de rechter wil dat hij psychisch wordt onderzocht in verband met de zaak die in september voorkomt.
De 59-jarige Murray zit een levenslange straf uit in het Korrektie Instituut Aruba (KIA), maar zou eerder kunnen vrijkomen. Door een nieuwe wetgeving op Curaçao heeft een tot levenslang veroordeelde het recht om na twintig jaar opnieuw geëvalueerd te worden. 10 mei vond de eerste zitting plaats in verband met de vervroegde vrijlating, maar de zaak werd uitgesteld.

Veiligheid
Het hof gaf 10 mei aan niet genoeg te hebben aan het bestaande psychiatrisch verslag en wil een tweede verslag. “Het is de eerste keer dat zo een zaak voorkomt in dit gedeelte van het Koninkrijk. Het is daarom van belang dat het Gerechtshof zorgvuldig te werk gaat”, aldus het oordeel op 10 mei. Murray was niet aanwezig in de rechtszaal, omdat hij vreesde voor zijn veiligheid op Curaçao. Volgens zijn advocaat kan zijn cliënt ‘een lynchpartij van Zuid-Amerikaans kaliber’ verwachten op Curaçao.

Onvoldoende bewijs
Het verzoek van de advocaat van Murray om de volgende zitting op Aruba te houden om zijn veiligheid te waarborgen, werd echter afgewezen. Het Hof vond dat er onvoldoende bewijs is dat Murray in gevaar komt als hij op Curaçao is en dat het van belang is dat de zitting op Curaçao wordt gehouden, aangezien het misdrijf hier is gepleegd en Murray hier veroordeeld is. Hoe lang Murray nu op het eiland blijft voor het onderzoek, is niet bekend.

2 reacties op “James Murray op Curaçao”

  1. voor de echte rechter moet je nog komen en dat is God!!!!!!!

  2. Oppassen geblazen dat men hem niet per ongelijk eruit laat.