• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ramsis Kwidama (35), de Curaçaoënaar die overleed toen hij een twaalfjarig jongetje probeerde te redden uit de Nieuwe Maas, is gisteren begraven in Soto op Curaçao. Het lichaam van Ramsis werd pas vier dagen later gevonden door schippers. Op Curaçao en in Nederland is Ramsis omgedoopt tot held.

Kwidama is vorige week al in Rotterdam herdacht door vrienden en familie. Er kwamen rond de 250 mensen naar de bijeenkomst op het Schiehoofd in Rotterdam, waaronder ook gevolmachtigd minister van Curaçao Sheldrey Osepa. Op de begrafenis van gisteren waren ongeveer 400 personen aanwezig, zo meldt de Wereldomroep.

Hulp
Ramsis zat met zijn vrouw in de auto toen hij drie jongetjes in de rivier zag springen bij het Schiehoofd. De twaalfjarige kwam in de problemen en de man sprong het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. De jongen werd ongedeerd aan boord gehesen van een schip en vertelde dat zijn zwemvrienden veilig de kade hadden bereikt. Ramsis laat een elfjarig zoontje achter.

Foto’s: Bea Moedt/Wereldomroep

2 reacties op “Ramsis Kwidama begraven”

  1. Lieve Ramsis, God heeft jou van deze wereld genomen, en jij bent nu een engel daarboven! Wat jij hebt gedaan, is een engelen daad, wat verdrietig genoeg jou dood is geworden. De wereld zou meer mensen zoals jou moeten hebben! Jij zult voorleven in de harten van je nabestaanden, en vele andere mensen! Moge je ziel in vrede rusten, en mijn gedachten gaan uit naar famillie & vrienden

  2. Ramsis je bent een held. Wij zullen je blijven gedenken.En aan de familie wil ik zeggen sterkte, en ik wens jullie veel GODs zegen toe. Ramsis rust in vrede.