• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Politiekorps Curaçao, SKS, Vrijwilligers Korps Curaçao, Koninklijke Marechaussee en de Douane hebben zaterdagnacht gecontroleerd op illegaal bezit van vuurwapens in Saliña en omgeving. Met een schriftelijk bevel van de Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie zijn 1200 auto’s gecontroleerd.

De controles werden tussen 00.30 en 05.30 uur uitgevoerd op voertuigen die reden op de openbare weg. In totaal zijn 1200 auto’s gecontroleerd en 1900 personen gefouilleerd. De autoriteiten legden aan de betrokkenen uit wat de bedoeling was en gaf hen na afloop een folder met informatie die de procedure toelichtte. De wegen naar Saliña waren gewoon open tijdens de grootschalige controle, de controles vonden plaats wanneer mensen Saliña verlieten.

Reden controle
De autoriteiten hielden de controle in verband met gevallen waarbij geweld met wapens wordt toegepast. De politie meldt dat de afgelopen zeven maanden informatie/registratie aantoont dat in de omgeving van Saliña verschillende incidenten hebben plaatsgevonden waarbij vuurwapens zijn gebruikt. Daarnaast zijn er registraties van verschillende schietpartijen en moorden in de nachtelijke uren in dezelfde omgeving. “Geweld met wapen zorgt voor bezorgheid in de samenleving. Vuurwapen worden vervoerd in voertuigen die worden bedekt met kleding. Het is daarom nodig om preventief te controleren in tassen, pakketjes en kleding”, aldus de politie.

Resultaat controle
De preventieve controle van zaterdagnacht heeft geleid tot de arrestatie van drie mannelijke verdachten:
– 23-jarige verdachte voor illegaal bezit van munitie,
– 41-jarige verdachte voor illegaal bezit van ‘pepperspray’
– 21-jarige verdachte voor illegaal bezit van een ‘baton’ (een elastische knuppel).
De autoriteiten hebben ook diverse verboden goederen in beslag genomen zoals munitie, pepperspray, 25 wapens (messen, machetes enz.), enkele marihuana sigaretten, ‘airsoft’ geweer (deze heeft normaliter een oranje punt maar had nu een zwarte tape om de punt) en een speelgoedpistool.

15 reacties op “Autoriteiten controleren op vuurwapenbezit”

 1. @G. van Zeeland van mij mogen ze ook vaker controleren. Als jij een machete koopt bij Kooiman en Marchena dan hoor je dat zeker in de week end thuis te laten.Als jij ermee in je auto blijft rijden dan ben je zo ie zo strafbaar. Met peperspray kan een crimineel ook iemand buiten westen stellen met als doel hem te beroven toch. Dus dan zijn het ook wapens. Waarom niet een doodgewone spuitbus deodorantspray of een lekkere wcspray naast je te hebben. Zo kan je ook makkelijk jezelf beschermen als je alleen auto rijdt. Ik snap best wat jij ermee bedoel, maar in tijden van oorlog zijn alle kerken gesloten.

 2. De acties van politie, SKS etc waren smiddags al bekend…
  Dus denk niet dat het echt heeft geholpen.
  Waarschijnlijk alleen mensen een proces verbaal gekregen tijdens deze grote controle, die min of meer ter zelfverdediging een mes of een ander soort slagwapen in de auto hadden liggen.
  En dat verbaast me niet aangezien de overvallen en verkrachtingen die met regelmaat plaatsvinden.

  Misschien heeft het meer zijn als men eens gaat kijken bij al bekende adressen van overvallers en criminelen met een schriftelijk bevel van de Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie…. ?

 3. Maria, wat mag een type als Gerrit Schotte dan nog in de auto hebben?

  Die zou je zelfs een theelepetlje nog moeten afnemen.

 4. Voor zij die het niet weten, die “airsoft ” geweer valt min of meer gewoon onder speelgoed. Denk aan paintballen, maar dan met plastic balletjes. Wel idioot van de eigenaar om de oranje puntje af te dekken als ze niet op een speelveld zijn.

 5. Overdreven reacties. Lijkt me wel zo logisch dat de politie naar de types kijkt in de auto, om te bepalen hoe grondig ze gaan onderzoeken. Als ik als knutseljuf scharen bij me heb, is het anders dan als zo’n crimineel uiterlijk er een in z’n zak heeft.

 6. Alleen als je een Belg bent mag je de volgende wapens in je auto hebben
  Mes, om de bochten af te snijden
  Hamer, om de juiste weg in te slaan
  Pistool, om op te schieten

 7. Via mobiele telefoons hebben de èchte criminelen elkaar allang getipt over die controle. Enkel een ‘vliegende brigade’ kan op Crimicao zéker verrassende resultaten boeken…….

 8. @JP, je mag met een schaar ook niet het vliegtuig in. zelfs niet eens met een flesje water!

 9. Gezien de rijstijl van de Yu Korsow zou hem ook zijn auto moeten worden afgenomen want dat is, door hem bestuurd, ook een dodelijk wapen.

 10. @JP,

  Ik meen dat het zelfs verboden is om een honkbalknuppel of hockeystick in je auto te hebben, zonder dat je naar een training of wedstrijd gaat. Je mag dergelijke dingen slechts vervoeren van huis, naar de sportclub en terug.

  Ik kan me voorstellen dat hetzelfde geldt voor een hamer e.d. slechts van huis en naar je werk en terug…

 11. @G. van Zeeland, we hebben gezien in Ruanda wat mensen met machetes kunnen doen..

 12. enne nu zitten ze allemaal vast voor een paar jaar? alleen de wapens van de straat help[t niet, de personen die deze spullen hebben van de straat af wel. vast zetten vinger afdrukken en DNA afnemen, wachten op de uitslagen en dan pas loslaten als er niks is.

 13. Dus het is verboden om een schaar/hamer in je auto te hebben?

 14. Is een hamer en een schaar verboden in je auto? Dan hoop ik niet dat mijn vriendin ooit aangehouden wordt met een doos vol knutselspullen achterin de kofferbak…

 15. Goede actie van de politie, mag van mij vaker gebeuren.

  Heb alleen mijn twijfels over de kwalificatie van pepperspray en baton als wapens waar je voor gearresteerd wordt. Het lijken mij legitieme en niet dodelijke zelfverdedigingwapens.

  En machetes liggen gewoon bij Kooyman en Marchena in het schap, net als messen bij Building Depot en La Curacao.