• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een juwelierszaak in Renaissance Mall is afgelopen zaterdag overvallen. De politieagenten die ter plaatse aankwamen troffen een ravage aan in de juwelierzaak. Voorlopig onderzoek wees uit dat twee mannen op een scooter tot aan de deur van de juwelier reden. Dat meldt de politie.

De overvallers liepen de zaak binnen en bedreigden meteen alle werknemers en klanten die binnen waren met vuurwapens en droegen hen op om op de grond te gaan liggen. De twee mannen waren beiden gekleed in een wit pak en hadden witte helmen op het hoofd. Met plastic hadden zij hun gezicht afgedekt.

Horloges
De verdachten braken een aantal vitrines en pakten kostbare horloges van het merk Breitling. Na hun daad verlieten zij de locatie met de horloges in een zwarte handtas, stapten op de scooter en gingen er met hoge snelheid vandoor. Iets later vond de politie de scooter in de bosjes naast een begrafenisonderneming in de van Leeuwenhoekstraat, deze is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Tips
Waarschijnlijk hebben de verdachten de scooter achtergelaten en zich in een ander voertuig verder verplaatst. Het overvalteam heeft de zaak in onderzoek. De politie roept iedereen op die denkt enige informatie te hebben over deze overval om dit door te geven aan de politie. Dit kan door te bellen naar het Overvalteam op 866-6192 en 866-6140 of te bellen naar 911 of het anonieme nummer 108.

Overvallen
In januari vorig jaar werd er al een juwelierszaak in Renaissance Mall overvallen door overvallers op een scooter. In juni werd het  Freeport filiaal in Zuikertuintje door drie gemaskerde mannen overvallen. Op 31 december 2010 vorig jaar reden twee mensen op een scooter juwelier Little Switzerland in Punda binnen en sloegen de toonbank aan diggelen. De daders van de overvallen gingen ervandoor met dure horloges en sieraden. Voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de daders, was 25.000 gulden uitgeloofd.

7 reacties op “Overval op juwelier Renaissance”

 1. En nog steeds hanger er geen camera’s bij deze juwelier. Raar verhaal.

 2. Het fundamentele probleem begint mijnsinziens bij het opvoeden van kinderen.
  Omdat de moeders vaak zelf nog kinderen zijn, zelf geen opvoeding en opleiding hebben genoten en de vaders al vertrokken zijn naar hun volgende dushi voordat ze zelf doorhebben dat ze zwanger zijn.
  De kinderen van deze mensen hebben geen enkel sociaal besef, en geen enkel medeleven voor andere burgers.
  Het trieste is dat dit de mensen zijn die de huidige regering in het zadel hebben geholpen en er waarschijnlijk voor zorgen dat we nog heel lang met dit kabinet zitten opgescheept. Iedere samenleving zonder middenklasse is gedoemd te mislukken, laat dit nou net hetgene zijn wat er momenteel op Curacao gaande is.

 3. @Susettem denk je dat die security die 3 gulden per uur verdienen hun leven op het spel gaan zetten?

  Maar gelukkig is Wilsoe druk bezig om dieven op te pakken en niet om Dos santos te helpen

 4. er waren ook kinderen in die winkel aanwezig, wat verschrikkelijk voor iedereen in de winkel om dit mee te hebben gemaakt!
  ik hoop dat ze camerabeelden hebben ook al waren gezichten niet zichtbaar, met huidige technologie kunnen ze ook lichaamsbewegingen, lengte, breedte etc analyseren en hopelijk de daders pakken, vraag is alleen of curacao dat wil laten doen ism bijv het nederlands forensisch instituut (die dat zeker kunnen). als je hier echt wat aan wilt doen dan moet je ook serieus actie ondernemen, geen flyers onder toeristen gaan uitdelen….

 5. Dushi hende nos ta!

 6. dusssss. nog steeds is dit mogelijk? Wat een JOKE die security daar.

 7. Misschien een mobiele politiepost daar plaatsen? Ook voor de toeristen lijkt me dat een veilig gevoel.

  Wel iemand neerzetten die engels spreekt en aardig kan zijn….