• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De Meteorologisch Dienst verwacht voor het komende orkaanseizoen tien tropische stormen, waarvan vier zich kunnen ontwikkelen tot een orkaan. Twee daarvan kunnen een heftige orkaan van categorie 3 en 5 worden.” Dat zei Albert Martis, hoofd van de dienst, gisteren tijdens een persconferentie.

Bij de persconferentie waren naast Martis premier Gerrit Schotte, Edmiro Anita, coordinator van het calamiteitenteam en Kevin Carty, hoofd van Radio Easy 97.9 aanwezig. De conferentie vond plaats bij het radiostation omdat Radio Easy 97.9 de calamiteitenzender van Curaçao is.

Verwachtingen
De Meteorologische Dienst zal de bevolking het komende orkaanseizoen op de hoogte houden van de verwachtingen via hun Facebookpagina en via hun website. Voor informatie over voorzorgsmaatregelen tijdens en na een ramp heeft de regering een calamiteitenwebsite in het leven geroepen.

Hurricane Preparedness Week
De regering en het calamiteitenteam organiseert komende week in verband met het orkaanseizoen de Hurricane Preparedness Week 2012. Het doel van de week is het bewustmaken van de bevolking en het voorbereiden op de mogelijke effecten die stormen en orkanen kunnen hebben op ons eiland. Een dergelijk programma is al bekend in andere landen zoals de Verenigde Staten en andere Caribische eilanden.

Kevin Carty, Edmiro Anita, premier Gerrit Schotte en Albert Martis

Foto’s: Ramsay Soemanta

5 reacties op “Tien tropische stormen in ontwikkeling”

 1. Weer eens een leuk fotomomentje, zo met die gele shirtjes . Aan de informatie zelf heb je helemaal niets. Zoals altijd bij Schotte.

 2. Heel interessant, maar hoe komen ze nu op precies 10? ‘t Zal toch niet zijn omdat ze maar tot tien kunnen tellen 🙂

 3. Ik ga een auto kopen die ook kan varen. is wel handig voor salina!

 4. De verzekeraars houden hun hart al vast voor de schadeclaims van Schotte die eerder al een claim indiende van een inbraak thuis die hij zelf in scene bleek te hebben gezet.

  De verzekeraars kijken er daarom niet van op als Schotte na een storm van windkracht 2 een claim indient van 23 verloren plasma tv’s, 8 Ipads en 9 aircos.

 5. jammer dat deze informatie niet door de Meteo zelf is gemaakt maar door NOAA.
  Hier staat exact het zelfde maar om te een eigen draait te geven zijn de aantal iets aangepast.

  http://www.noaanews.noaa.gov/stories2012/20120524_atlantic_hurricane_season.html

  Beetje verbeelding en je heb het hele plaatje door.