• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het luchtverdedigings-en commandofregat Hr.Ms. Tromp wordt het nieuwe stationsschip in het Caribisch Gebied. Het fregat wordt ingezet voor drugsoperaties en kustwachttaken. Maandag om 09.00 uur passeert het schip de havenhoofden van Willemstad onder het afgeven van het saluut.

De Tromp is een geavanceerd schip met veel mogelijkheden. Zo kan het fregat ook ingezet worden voor humanitaire hulpverlening en rampbestrijding. Het marineschip is bovendien uitgerust met een helikopter: een Belgische Alouette. Dit is verband met de overgang naar de NH 90 helikopter. De Alouette kan in de strijd tegen de illegale drugshandel effectief ingezet worden.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de uitzending naar het Caribisch gebied onderging het schip een intensief opwerkprogramma, waarbij de nadruk lag op het uitvoeren van maritieme en amfibische operaties, patrouilles op zee, boardings en brandbestrijding. Ook humanitaire hulpverlening en rampenbestrijding kwamen aan bod. Hr.Ms. Tromp zal de komende vier maanden ingezet worden als stationsschip.

3 reacties op “Hr.Ms. Tromp wordt nieuw stationsschip”

  1. @ Karel, je vergeet die orde troepen van de PS waar Kadé het laatst over had.

  2. Wanneer begint Curacao nu eindelijk eens met eigen defensie? We willen toch naar onafhankelijkheid toe? Ik hoor hier bij de MFK en PS maar niemand over.

  3. sterkte aan de mensen die hun kinderen weer zo n tijd moeten missen ,net als ik mijn zoon weer mis ,blijft altijd zwaar,ricardo tot sep love you