• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

griendCURAÇAO – Dit weekend was het schrikken op het strand van Jan Thiel. De griend, die al zeven weken daar in een bassin woont, was ontsnapt. Het beestje had te lang in de zon gelegen, waardoor hij last kreeg van zijn rug. Omdat er niemand was om aan zijn rug te krabben, schuurde hij tegen het net van het bassin aan, waardoor het scheurde.

De griend zag zijn kans, ontsnapte uit het bassin en zwom rustig rond in de baai van Jan Thiel. In paniek werd het Sea-Aquarium gebeld en kwam hoofdtrainer George Keefer met zijn witte boot naar de baai. “Omdat we elke dag met de griend trainen, zwom hij automatisch rondom het bootje”, vertelt Eline van der Kraan, een van de dolfijnentrainers. De griend blijft niet voor altijd op Jan Thiel. “Het is gewoon wachten totdat er een groep pilot whales (grienden) langszwemt. Dan kan het kleintje vanzelf aansluiten bij de familie, want alleen in zee overleeft hij niet.”

Bewaking
Het net is nog niet gemaakt, maar er is 24 uur per dag bewaking van Sea-Aquarium, Southern Caribbean Cetacean Network (SSCN) en Dolphin Academy. Zij houden het beest in de gaten en wrijven af en toe over zijn rug, zodat hij niet weer ontsnapt.

1 reactie op “Griend weer terug op Jan Thiel”

 1. Hoi verse redactieleden van versgeperst

  Wat leuk om jullie verslagen te lezen op de site. Ik ben benieuwd wat er nog meer komt! Ik volg jullie op de voet en wil veel over het eiland te weten komen aangezien ik eind oktober voor een weekje jullie kant op kom.
  Heel veel succes en vooral een leuke en leerzame tijd toegewenst voor jullie alle 4!!

  Doei, doei

  Corinne