• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De naam NAATC (Netherlands Antilles Air Traffic Control) is gisteravond tijdens een plechtigheid op Seru di Mahuma veranderd in DC-ANSP. Dit staat voor Dutch Caribbean Air Navigation Service Provider. Het bedrijf blijft belast met de luchtverkeersleiding in het luchtruim.

Dit luchtruim grenst aan de noordkant aan Jamaica, Haïti, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico en aan de zuidkant aan Colombia en Venezuela. Algemeen directeur van DC-ANSP Micilia Albertus-Verboom zei in haar toespraak dat de oude naam als sinds 10 oktober 2010 achterhaald was. Toen waren de Nederlandse Antillen opgehouden te bestaan. De drie aandeelhouders, de regeringen van Curaçao, Sint Maarten en Nederland, hebben samen alle veranderingen voorbereid.

Veiligheid
In een boodschap die vandaag uitgaat naar de hele wereld om hen op de hoogte te stellen van de naamsverandering, benadrukt de directie van DC-ANSP dat voor hen de veiligheid in de luchtvaart het belangrijkst blijft. Dit is de essentie van hun activiteiten, zoals minister Charles Cooper van verkeer, vervoer en ruimtelijke planning in zijn toespraak ook benadrukte.

Naam en logo
De werknemers van NAATC dachten mee voor een nieuwe naam. De naam DC-ANSP kwam van de luchtverkeersleider Elio ‘Jerry’ Romeijn. Pas gisteren werden de naam en het bijbehorende logo onthuld. Ook is de nieuwe website van DC-ANSP gisteren gelanceerd.

www.versgeperst.com