• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Het begrotingstekort bedroeg in 2011 meer dan 160 miljoen gulden. Volgens minister van Financiën George Jamaloodin is het tekort absoluut geen reden voor paniek. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of zij zich zorgen maken om de begroting.

 
“Dit verontrust mij zeker”, stelt de 35-jarige Rendel. “Een klein eiland met nu al miljoenen aan schuld. Elk land heeft iets tekort, maar voor een eiland met 150.000 mensen is dit erg veel. Dat is meer dan honderd piek per inwoner! En een minister met zelf hoge schulden, voelt ook niet echt betrouwbaar om ons uit de schulden te helpen.” Ook de 24-jarige Richie vindt het niet positief. “Na 10-10-10 zou Curaçao juist uit de schulden moeten komen. We konden opnieuw beginnen.”

Europa
De 62-jarige Maureen maakt zich nergens zorgen over. “Elk land heeft een begrotingstekort: het tekort wordt zelfs begroot. Nederland heeft zelf ook een torenhoog tekort van vijftien miljard. Daar stelt die 160 miljoen weinig bij voor.” Ook de 41-jarige Harvin maakt zich weinig zorgen. “Griekenland zinkt bijna in de tekorten en wij zouden hierom moeten stressen? Europa staat er veel slechter voor.”

Aflossen
“Curaçao bouwt alleen maar schulden op”, antwoordt de 36-jarige Inge. “Schuld op schuld op schuld. Nederland lost het op, zegt zelfs dat Curaçao niet hoeft terug te betalen en nu komen ze weer met een schuld. Je kunt schulden maken als je ze kunt oplossen. Heeft de minister al een idee hoe hij die miljoenen gaat terugkrijgen? Hij is zelf niet heel goed in schulden aflossen, heb ik begrepen.”

13 reacties op “‘Elk land heeft een begrotingstekort’”

 1. jaja maak je niet druk wat geeft het nu een paar miljoen(163) schuld gewoon naar anderen wijzen en niets aan de hand.

  WAKE UP dit is in een jaar tijd gedaan hoor en niet door PAR want die krijgen weer de schuld maar door deze regering die even alles moest kapot maken en geld verspillen

 2. @ randy, helemaal mee eens.
  er is een wereld van verschil tussen Rutte en Schotte.
  schotte MP van een kleinlandje gedraagd zich of hij de president van amerika is.
  een ziek en om hoog gevallen figuur met een enorm ego.

 3. @dwerg85, Je moet de financien van Nederland toch anders zien. Zij moeten ook afdragen aan de EU etc. Trouwens Nederland heeft de miljardenschulden van Curacao overgenomen dus niet raar dat zij nu meer schulden hebben!

 4. Elk land heeft een begrotingstekort? Ja, en elk land heeft een ministerpresident.

  Maar die van Nederland, Rutte, heeft de universiteit gedaan en geen MAVO3, heeft geen strafblad wegens een reeks creditcardfraudes en bedriegt geen eerste en tweede vrouw met tientallen andere vrouwen.
  De Nederlandse ministerpresident is gescreend en heeft daarover niet gelogen en reist niet maandelijks de wereld over samen met een dubieuze schoonvader, een prive fotograaf en een blonde poedel.
  De Nederlandse ministerpresident gaat met de fiets naar zijn werk en niet met een auto met sirenes, zwaailichten en 10 man politie escorte.

  Maar inderdaad, elk land heeft een ministerpresident.

 5. De 35-jarige Rendel en de 36-jarige Inge begrijpen beter waar ze over praten dan de 62-jarige Maureen.

  Bij het afspraken van de gift van 1,5Miljard van Nederland op 10-10-2010 is nadrukkelijk afgesproken dat er geen begrotingstekorten meer mochten worden gemaakt (noch andere schulden voor consumptieve doeleinden). En voor evt structurele investeringen kon gebruik worden geleend tegen zeer aantrekkelijke rentetarieven van Nederland. Dat waren de afspraken… Kon niet beter!!

  Nog geen 2 jaar later is het met een begrotingstekort van 161 miljoen pijnlijk duidelijk dat de afspraken gewoon arrogantweg eenzijdig verbroken zijn.

  Afgezien dat onze CFO Curacao Jamaloodin zijn salaris niet waard blijkt,

  wat nu als NL nu haar 1,5 Miljard dan ook terug wil…………………..?

 6. @Maureen

  Typisch zo’n figuut die denkt na mij de zondvloed. Zal van haar huishoudboekje vast ook wel een puinzooi maken.

 7. Hoeveel % is dat tekort van het totale budget. Dat is wat men naar moet kijken. Nederland zit niet zo diep in de schulden. Ze zitten in de “problemen” omdat ze meer dan 3% begrotingentekort hebben.

 8. @ikke:
  Ik weet, je hebt helemaal gelijk.

 9. het gaat er toch echt om dat er in 1 jaar 160 miljoen schuld is opgebouwd. Dat is gewoon te veel. de eerste verwachte 90 miljoen is al aan de hoge kant maar deze verrassing wilt hij zich zorgen ommaken. De reden: hij wist het allang dat alle voorafgaande rapporter er niks van klopte!

  @Jamalodin. in je eigen bedrijf dan je met de financien konkelen. In de financien van een land zal het niet lukken! het komt er vroeg of laat altijd naar voren!

 10. Belangrijk is om een analyse te maken van de inkomsten en uitgaven. hebben we bv een tekort van 160 miljoen omdat dat aan onderwijs en educatie wordt uitgegeven is een ander verhaal dat er 160 miljoen wordt uitgetrokken aan prive reisjes van ministers en het betalen van verloren rechtzaken en niet geinde belastingen want ministers betalen hun miljoenenschulden niet.

 11. Nee Wancho, dit is droevig erg droevig weet je wat het ergste is ….. dat bijna 40% van de bevolking dit wordt ingegeven door een politieke partij, regelrechte schande is het.

 12. Meer dan NAF: 1000 per inwoner. Niet NAF: 100

 13. De 62-jarige Maureen maakt zich nergens zorgen over. “Elk land heeft een begrotingstekort: het tekort wordt zelfs begroot. Nederland heeft zelf ook een torenhoog tekort van vijftien miljard. Daar stelt die 160 miljoen weinig bij voor.” Ook de 41-jarige Harvin maakt zich weinig zorgen. “Griekenland zinkt bijna in de tekorten en wij zouden hierom moeten stressen? Europa staat er veel slechter voor.”

  Wahahahahah