• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Scoop-Constancia (Natuur) breidt haar strategie uit voor de bestrijding van de Lionfish. Gisteren ondertekende de minister een contract met het Lionfish Eradication Team (LET) waardoor het mogelijk wordt om onder bepaalde omstandigheden een JBL Spear te gebruiken voor de bestrijding.
 
De vergunning is uitgegeven door de Procureur generaal. Het team van duikers die zal jagen op de vis bestaat uit veertien mensen. Eén van de leden heeft de zogeheten ‘Zoo Keeper’ uitgevonden. Dat is een speciale buis waarin de Lionfish veilig bewaard kan worden.

JBL Pole Spear
Vroeger maakten duikers gebruik van Elf, een kleiner apparaat waardoor je dichter bij het koraal moest gaan om de vis te kunnen vangen. De JBL Pole Spear die groter is een kardinaal instrument voor de bestrijding van de vissoort. Scoop- Constancia is een wetswijziging aan het voorbereiden waardoor dit nieuwe apparaat legaal gebruikt kan worden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Departement voor Natuurbeleid. Eric Wedervoort heeft als deskundige in de Duiksport, het team dusdanig opgeleid dat zij de principes van verantwoordelijk duiken niet overtreden.

Bestrijding Lionfish
Het team duikt minstens één keer per dag en is zich bewust van het natuurbeleid om Lionfish uit onze wateren te kunnen weren met zo min mogelijk schade aan onze waardevolle koralen. Het team probeert ook de bevolking bewust te maken van de bedreiging die de Lionfish vormt en bevordert ook de consumptie van deze vis.

10 reacties op “Strategie bestrijding Lionfish uitgebreid”

 1. Omdat de wapens waarmee de lionfish wordt vervangen ook voor de vangst van andere vissen kan worden misbruikt, zijn de antecedenten van alle gebruikers nagetrokken.

  Het ironische is dus dat Constantia zelf onmogelijk de lionfish mag vangen, vanwege haar veroordelingen voor een reeks winkeldiefstallen in Nederland en een veroordeling voor meineed op Curacao.

  Tegen dit soort gevallen lopen we nu dagelijks aan omdat onze MAVO3 premier de screening van de ministerraad heeft gefrustreerd.

 2. @ Randy. En dan hebben we een minister van gezondheid die duidelijk aan overgewicht lijdt. De jurk die ze draagt kun je in ieder geval vinden als je googlet op feesttenten.

  Zoals een oud Chinees spreekwoord zegt: wie vrijt met zin, groeit er dik tegen in.

 3. We hebben met recht wat je noemt een rariteitenkabinet met een minister van financien die zo’n hoge belastingschulden niet betaalt dat hij eigenlijk failliet verklaard zou moeten worden. Maar gelukkig betaalt hij een groot deel af middels de accijnzen op de liters alcohol die hij dagelijks in Omundo drinkt.

  En dan hebben we een minister van gezondheid die duidelijk aan overgewicht lijdt. De jurk die ze draagt kun je in ieder geval vinden als je googlet op feesttenten.

 4. Ik zie de meneer op de foto met zijn linkerhand stevig zijn portemonnee vasthouden.

  Zou ik ook doen, als ik naast iemand stond die veroordeeld is voor een reeks winkeldiefstallen.

 5. Ja hoor, daar zijn we weer…. op de foto met een crimineel.

  Dit mens heeft toch totaal geen enkel verstand van zaken. Eén voorbeeldje: Hoe houdt zij zich in een gesprek staande met academisch geschoolde artsen??
  Juis ja… helemaal niet.
  Misschien kan ze een kopieerbedrijfje starten waar men diploma’s kan vervalsen, daar heeft zij namelijk wel verstand van en zit ze ook weer op haar eigen niveau.

 6. Nou vind ik dat het de enige positieve handeling die Constancia heeft gedaan is,dat zij haar incompetentie onderschrijft en deze zaak aan meer professionelere mensen overlaat.

 7. Misschien ligt het aan mij, maar iedere keer als ik Constantia zie heb ik het gevoel dat ieder moment de Jostiband begint te spelen.

 8. @ Karel de natuurlijke vijand staat op de foto in haar rode Thorty jurkje ze speelt mee in de film Oz,ik dacht trouwens dat ze nog in Nederland/Zwitserland vertoefde op de kosten van ons,DAGGELD 14×400,00 Euro ,aardige spaarpot? om onder het matras te liegen,?

 9. Wat een verschijning die Constancia…

 10. Wat een onzin. Typisch Curacao. Je geeft 14 mensen een stokje en Constancia staat weer met haar gezicht in de krant. Maar aan de grote problemen die het rif om zeep helpen wordt niets aan gedaan. Helemaal niets. En je lost dit niet op met 14 stokjes. Nog niet met 1400. De natuurlijke vijanden van de Lionfish zijn er niet meer. De grote Groupers zijn allang verdwenen hier. Success ermee.