• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het twaalfjarig jongetje dat vorige week bijna verdronk in de Nieuwe Maas in Rotterdam, heeft een bedankbrief geschreven aan de familie van Ramsis Kwidama. In een poging het ventje te redden, verdronk de 35-jarige man zelf in de Nieuwe Maas. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De jongen maakte de brief op school met begeleiding van zijn meester in groep acht. Het kind was daags na het tragische voorval niet in de klas, maar meldde zich deze week weer op de Dr. J. Woltjerschool in Rotterdam-West.

Dankbetuiging
“Het ongeluk heeft hem flink aangegrepen”, zegt adjunct-directeur Wilma Gelderblom van de basisschool tegen de krant. “We hadden niet de indruk dat er vanuit het gezin iets werd geregeld als dankbetuiging. Daarom hebben wij op school die verantwoordelijkheid genomen. Je hebt ook een opvoedkundige taak.”

Begrafenis
Het ventje zwom samen met twee leeftijdsgenootjes in de Nieuwe Maas toen het mis ging. Ramsis Kwidama, die toevallig op de kade stond, sprong in het water. Terwijl het ventje op een voorbijvarend schip werd getakeld, verdronk Kwidama. De twee andere jongens renden in paniek weg. Eén van hen, ook een twaalfjarig jongetje, meldde zich dinsdag bij de politie. De ander is nog altijd onbekend.

Naar Curaçao
Het lichaam van de verdronken redder, voor wie dinsdagavond een herdenkingsdienst werd gehouden op de plek des onheils, wordt vandaag voor de begrafenis naar zijn geboorteland Curaçao gevlogen.

9 reacties op “Gered jongetje schrijft dankbrief”

 1. Vader in de hemel fortifika e familia Kwidama

 2. Het blijft toch ook erg dat de ouders van het jongetje zo neerbuigend en gewetenloos hiermee omgaan.

  Ouders van Kwidama heel veel sterkte met dit zware verlies!

 3. Heel Curaçao houdt van deze jongen, echt de enige held die ik me kan bedenken, een echte Hollander in feite, dat wel!

 4. Pietje, voor je een straatnaam naar Kwidama noemt is het raadzaam even te spreken met zijn laatste werkgever, een bekende wegenbouwer, die zijn arbeidsovereenkomst om dringende redenen heeft beeindigd,

  Verder alle respect voor de heldendaad van Kwidama.

 5. Ik stel voor tenminste een straatnaam naar hem te vernoemen! Of laten we die KAP maar hernoemen naar het Kolegio Ramsis Kwidama!

 6. Het blijft een aangrijpend, tragisch verhaal. Ramsis is een held en veel mensen zouden aan hem een voorbeeld moeten nemen. Goed initiatief van de school, al had het misschien nog mooier geweest wanneer de ouders deze rol op zich zouden hebben genomen…

 7. Danki Ramsis. RIP.

 8. Prima zo hoort het ook!!. Voor deze jongen, is het eveneens moeilijk te verwerken dat Ramsis bij zijn dappere reddingspoging zelf is verdronken. !!

 9. Het verhaal doet nog steeds tranen in de ogen opwellen…

  Wat een held!

  Welkom terug op Curacao Ramsis Kwidama. Rust zacht.