• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Geheel onverwacht heeft de minister van Financiën bekendgemaakt dat de begroting van Curaçao in 2011 afgesloten is met een tekort van in totaal 163,4 miljoen gulden”, zo schrijft de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). Voor de vereniging was de mededeling een ‘verrassing’.

“Deze ontwikkeling mag verrassend worden genoemd omdat in december 2011 bij de goedkeuring van de begroting 2012 door de Staten nog sprake was van een sluitende (evenwichtig) begroting”, schrijft VBC in haar nieuwsbrief van mei. “Bij eerdere berichtgeving werd zelfs gesproken van een mogelijk overschot!”

Schuldsanering
“Na de schuldsanering van 10-10-10 zijn er afspraken gemaakt over onder meer een deugdelijk begrotingsbeleid, het op orde brengen van het financieel beheer en effectief financieel toezicht. Na een jaar blijkt bij het opmaken van de balans tot schrik van velen, dat naast de schuldsanering de afspraken niet zijn nagekomen”, meent de vereniging. “Het instellen van het College Financieel Toezicht (CfT) heeft niet kunnen voorkomen dat een tekort is ontstaan.”

Schuldenopbouw
Op basis van deze ontwikkelingen kan volgens de VBC de conclusie worden getrokken dat gemaakte afspraken niet zijn behaald en dat Curaçao wederom op weg is naar een situatie van schuldenopbouw. “De oorzaken die geleid hebben tot het grote tekort in 2011 zijn in 2012 nog niet aangepakt. De geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen. De VBC betreurt deze ontwikkeling ten zeerste.”

15 reacties op “VBC: Onverwacht tekort begroting 2011”

 1. @nico: ben jij nu zo naief..of doe je alsof? Zonder plaka kun jij je BS niet via internet spuwen, niet pingen op je bb of je wekelijkse wip op Campo A.

 2. @Fred

  Dus wat Wiels verkodingd is waar begrij ik uit je reactie.

 3. @nico en al die andere die nog sprookjes geloven.

  Geld is niet belangrijk????????? dus een groot tekort is gewoon goed en mag groeien?
  heeft niets met saka plata te maken want dat doet deze regering al genoeg.

  maar juist dit geld had voor die andere belangrijke zaken kunnen worden gebruikt.

  en dat kost GELD dus GELD is wel zeker belangrijk.

 4. @Nico, Zonder geld kan je niet first class de wereld overvliegen.. of politici omkopen!

 5. nico, dat moet tegen de zakkenvullers van deze regering zeggen

 6. @Churandi, ga je nou zitten dreigen met een Ned. saki plaka?3
  Nou worden we ”bang.” hihihi
  Alsof dat zak met geld tegenwoordig nog indrukt maakt op de Curaçaoënaar. Stop die geldzak maar in ….

  Er zijn belangrijkere dingen dan geld alleen.

 7. Wat verbaast me dit nu toch……

  Op 10-10-10 was de schuld door NL gesaneerd. Dus aan de vorige regering kan het niet liggen zoals de crimineel Jamaloodin wil doen geloven.

  Gewoon nog even US $ 3.000.000.000,- in de Isla steken, dan zal het tekort snel opgelost zijn ha ha ha….
  Dat heb je nu met “economen” met drie jaar funderend onderwijs en zwemdiploma A.

  Laat deze criminelen zoals Schotte, El Hakim, Jamaloodin, Cooper, Trinidad, Constantia enz. enz. eerst zelf hun schulden eens betalen. Dan zag de begroting er een stuk beter uit.

  Let op, het moge duidelijk zijn dat gezien de wijze waarop deze boeven zich profileren, er NIET gerekend hoeft te worden op een zak met Euro’s vanuit NL. Die kansen zijn al verkeken.

 8. @Fred, inderdaad Optica El hakim en Speedy security hebben miljoenen schulden bij de belastingdienst en Aqualectra en betalen dit niet! een schande!

 9. Nou nou, volgens Wiels kreeg de VBC regelmatig grote geldbedragen aan belastingkwijtscheldingen in het verleden, en zelfs bij agua electra werden er grote GROTE geldbedragen kwijtgescholden, terwijl de kleine man zijn water en stroom wordt afgesloten voor een schuld van 50 gulden of minder.
  Hoe hypocriet.

 10. Erg te zeggen maar het zijn grote boeven, hoe treurig deze ujitspraak ook is.

 11. Geheel onverwacht en verrast is de VBC. Ik twijfelde het laatste jaar al aan deze iq elite,maar nu ben ik er van overtuigt dat deze club nog steeds in slaap kan worden gesust door een paar LAPZWANSEN die denken de macht te hebben,hebben de leden van de VBC dan gratis oogkleppen gekregen in plaats een fles Whiskey bij de afgelopen verkiezingen of zijn ze zakenman alladin Hakim die geloofd ook alles van wat hij zelf zegt als hij weer van een snoepreisje terug komt.Nee VBC ik geloof er niks van, het word tijd dat jullie als VBC organisatie Frente Sivil een donatie doen van een 100.000,00 om een maand lang achter elkaar grote acties uit te laten voeren met wat er maar nodig is. daar kunnen wat mee bereiken niet met praatjes die vullen namelijk geen gaatjes die vullen alleen maar de zakken van de welbekende heren oplichters.
  HET TE KORT is gekomen in iedergeval een groot gedeelte komt mijnziens door het volgende.
  1: Tickets dienstreisjes ministers met aanhang / onzinnige delegaties naar onzinnige beursen cq bijeenkomsten,kost miljoenen
  2 Daggeld vergoedingen kost miljoenen.
  3 Rechtzaken kost miljoenen.
  4 Vliegtuigstoelen betalen maar er zelf niet in gaan zitten.kost miljoenen.
  5 2.2 miljoen aan Speedy (eigenaar minister Jamaloodin)ivm een oude verloren zaak toch uitbetalen.
  6 ministers die geen belasting/SVB betalen kost miljoenen
  7 Zaken mensen gaan hun voorbeeld na doen.kost miljoenen.
  8 erfpacht grond weg geven die ff later door verkocht word voor 5 miljoen.kost 5 miljoen en de rest wat nog niet bekend is.kost miljoenen.
  9 inkeerregeling/electra 5% verlaging + kortingen voor wanbetalers waar onder ministers.kost miljoen
  10 TI onzin onderzoekkost tonnen
  11 onbezoldigde RvC /RvM./RvA,etc kost miljoenen door wanbeleid.
  12 Consulten in huren voor werk wat een minister zelf moet eind concluderen maar daar zijn ze te dom voor.kost miljoenen.
  13 nutloos pleintjes opknappen terwijl de mensen erom de hongermoord stikken.kost miljoenen.
  14 en als klap op de vuurpeil,Minister die in gehuurd/gekocht zijn door maffia figuren en hun opdrachten uitvoeren dat kost miljarden!!!!!
  =================
  En zo kan ik nog wel een paar A4 vol tikken,daar ligt het probleem van het tekort en niet anders.bedankt voor uw aandacht en over tot de orde van de dag.

 12. Goh. Zoiets verwacht je niet op Curacao. Wonderbaarlijk.

 13. Leuke uitgangspositie voor algehele onafhankelijkheid. Dan zal men toch zelfstandig financieel de broek moeten kunnen ophouden. Jamaloodin betaalt zelf niet, en geeft ook nog eens teveel uit. Als zijn broer met 60 miljoen crimineel geld terug wil komen naar het eiland, maakt hij dat mogelijk voor een vriendenprijs van 10% , waarbij het Curaçaose volk een miljoen of 20 aan belasting, plus nog een eenzelfde bedrag aan boete, door de neus wordt geboord.
  Deze regering zit er niet voor het volk, maar voor hun eigen privé-belangenvereniging. Ik durf te wedden dat de tekorten weer tot een miljard zijn opgelopen, aan het eind van deze regeerperiode. CFT of geen CFT. Wiels wil geen dollarisatie. Natuurlijk niet, dollars kun je niet zelf drukken.

 14. Tja, onze regeringslieden doen niets anders dan massaal de hele wereld over reizen met de duurste vliegtickets en verblijf in de duurste hotels, daarbij daggeldvergoedingen van 500 euro per dag opstrijkend.

  En ze schamen zich er niet voor om op kosten van de schatskist echtgenoot (Lia Willems), schoonvader (Gerrit Schotte) en prive fotograaf mee te nemen.

  Het begrotingstekort verbaast mij dan ook niets. En met uitzondering van PAR en PNP maken alle partijen zich hieraan schuldig. Hoewel ik geen aanhanger ben van PAR of PNP ben ik wel gedwongen om op ze stemmen omdat je bij geen enkele andere partij (MaFiaK, PS, MAN of FOL) nog integriteit aantreft.

  Ons eiland smacht naar een partij met de integriteit van PAR en PNP maar progressiever. Wie vult dit gat, Rosario? Een aantal jaren geleden vestigden we onze hoop even op Nelson Navarro (Forza Korsou), maar die was net zo snel weer in de anonimiteit verdwenen als hij eruit gekomen was.

 15. Hmmm Als ministers hun miljoenenbelastingen niet betalen en de ministers de hele wereld rondvliegen dan is het toch niet raar dat de schulden zo oplopen? en nu gaan ze ook nog gebouwen huren voor 2 keer de huurprijs! en geen inkomsten! niets om de economie te stimuleren.