• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De prijs voor goud heeft vandaag na een daling van bijna 7 procent het laagste niveau bereikt sinds twee jaar. De goudprijs daalde in de ochtend tot onder de 1400 dollar per ounce, ongeveer 20 procent lager dan de piek van afgelopen jaren.

 
Omstreeks 08.15 uur is de goudprijs weer iets hersteld naar 1408 dollar per ounce, ruim 6 procent lager dan vrijdag. Tien handelsdagen geleden stond de goudprijs nog boven de 1600 dollar. Op het hoogtepunt in augustus 2011 noteerde een ounce goud op 1883 dollar.

Goudprijs
Voor de snelle daling van de goudprijs circuleren verschillende verklaringen. Zo zou het nieuws dat de Cypriotische centrale bank zijn goudreserves verkoopt de angst hebben aangewakkerd dat ook andere centrale banken in de eurozone goud gaan verkopen. Ook de verwachting dat de Federal Reserve later dit jaar mogelijk stopt met monetair stimuleren speelt mogelijk mee. De goudprijs is de afgelopen jaren mede gestegen door het beleid van de Fed om miljarden dollars in de Amerikaanse economie te pompen. Veel van de ‘nieuwe dollars’ zijn in het ‘veilige’ goud gestoken.

India
In India, traditioneel een grote markt voor goud, daalde de import van goud in het eerste kwartaal met bijna 24 procent. In januari verhoogde de Indiase regering de importheffing op goud met 50 procent. Onder meer zakenbank Goldman Sachs verlaagde recent de verwachtingen voor de goudprijs. Mogelijk zijn instellingen als gevolg van die verlagingen nu alvast hun goud aan het omzetten in dollars.

© Novum

1 reactie op “Goudprijs op laagste punt in twee jaar”

  1. Dat gaat voor Suriname niet de goede kant op.