• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De architect David Bohorquez heeft tijdens zijn presentatie bij Domeinbeheer de plannen bekendgemaakt voor de ontwikkeling van een gebied aan de Jan Noorduynweg.  Domeinbeheer heeft als hoofdtaak om overheidsterreinen te ontwikkelen en bewaken.

 

Hierbij gaat het om het voorbereiden van terreinen voor huisvesting, handel, industrie, landbouw en toerismeprojecten. De stedelijke ontwikkeling behoort ook tot doel van Domeinbeheer. In dit kader en in een combinatie van de inzet tussen de publieke en private sector wordt een groot commercieel project uitgevoerd op een terrein aan de Jan Noorduynweg. Het plan is in 2007 al gestart met de voorbereidingsplannen om het gebied tussen de Burger King tot aan Caribbean Motors Mitsubishi te ontwikkelen.

Voorbeelden
Een voorbeeld van een innovatie uit het plan is een wandelroute voor de voetgangers. Dit kan gezien worden als een boulevard die de winkels met elkaar verbindt. Hierbij zijn er ook horecavestigingen inbegrepen.

Financiering
De financiering voor het project zal worden gedeeld. De regering zal gedeeltelijk de kosten voor de infrastructuur op zich nemen en de handelaren zullen de bouw van hun zaak financieren. Het beschikbare gebied is 4,5 hectare groot en is eigendom van de overheid. Twee hectare zal beschikbaar zijn voor de ontwikkeling van gebouwen en 2,5 hectare zal deel uitmaken van de infrastructuur. Hieronder valt een parkeerterrein voor ongeveer 664 auto’s. De regering wil zich met dit project inzetten om handelsmogelijkheden te bieden en op die manier de economische groei te bevorderen en werkgelegenheid te creëren.

 

9 reacties op “Ontwikkeling Jan Noorduynweg”

 1. @makamba pretu, sinds wanneer doet de regering wat voor de mensen in die wijken?

 2. er zijn zoveel wijken die een betere infrastructuur kunnen gebuiken.
  what about omgeving Airport, Souax en Seru di Kandela?

 3. Yeah nog meer winkels. Dat is echt wat er hier nodig is. Nog meer laagbetaalde jobs. En net zoals in Nederland de winkels trekken van de ene kant naar de andere kant zodat je meer leegstand elders krijgt. Zoals een lokale dame vandaag tegen mij zei, met een mavo 3 diploma wordt je hier minister ….

 4. ontwikkel Koredor tot een mooie boulevard met een mooie pier, winkeltjes, fietsen, wandelen, terrasjes

  nu is het een nietzszeggende bende

 5. Wie er niet mee eens is mag een bezwaarschrift indienen. Klagen op internet helpt niet.
  Tegen bouwplannen mag iedereen altijd een bezwaarschrift indienen.

 6. Leuk gebied om te wandelen ja.. jammer dat je om de 10 meter wordt berooft.

  Hoeveel mensen wonen er op Curacao? Waarom al die megastores terwijl er zoveel leegstand is!

 7. De financiering lijkt wel weer door Stella van Rijn beschreven, die denkt dat de miljarden voor het oprapen liggen terwijl de werkelijkheid alleen dit jaar al een tekort van 160 miljoen is.

  Stella lijkt door haar luxe reizen met Gerrit en Ramsay in een fantasiewereld te leven. Wake up Stella, this is Curacao – not Disney!

 8. Hoe wordt hier gedacht? De tiende La Curaçao? Nog meer winkels terwijl er leegstand is en de koopkracht achteruit holt? En dan hier in deze verkeersCHAOS die de Jan Noorduynweg heet? Wat voor een flut ministerie is dit?

 9. hoezo panopticon?