• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een vrouw werd vorige week op Hato door de douane geweigerd, omdat zij zwanger was. Nadat zij drie uur later haar verzekeringspapieren kon laten zien, mocht zij genieten van een vakantie op Curacao. “Ze heeft uren op een stoeltje gezeten”, laat general manager van KLM Simone Wickenhagen weten.

De vrouw was 27 weken zwanger en mocht gewoon vliegen. Pas na 36 weken mag een vrouw in verwachting niet meer vliegen. “Ze had geen doktersverklaring nodig en was gewoon verzekerd. In Nederland is het verplicht om op vakantie verzekerd te zijn”, vertelt Wickenwagen. De douane vroeg de dame of zij zwanger was waarna zij vervolgens Curaçao niet in mocht. “Je vraagt iemand die hoest toch ook niks?”, vraagt Wickenwagen zich af.

Onverzekerd
Volgens Wickenwagen vertelde de douane dat er regelmatig mensen uit Haïti onverzekerd naar Curaçao komen en gebruikmaken van de faciliteiten. “Nederlanders zijn gewoon overal ter wereld verzekerd dus ik begrijp dit niet. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt.” De KLM is niet van plan verdere stappen te ondernemen. De douane was onbereikbaar voor een reactie.

43 reacties op “Zwangere vrouw geweigerd door douane”

 1. Het is inderdaad geen vriendelijke boel hier op Hato bij immigratie, maar er kan toch best af en toe een lachje af, hoor. Ga maar eens naar Amerika. Als je daar iets te nonchalant je paspoort voor zo iemand neerlegt wordt je weer helemaal naar achteraan de rij gestuurd. Ze behandelen je daar al als een crimineel die enge ziektes mee brengt (nog geen broodkruimel mag mee). Dus ik denk dat immigratie (bijna) overal ter wereld niet heel vriendelijk is, en dan valt Hato naar mijn ervaring nog best mee. Wel vervelend voor deze mevrouw dat het zo lang moest duren, na al zo een lange vlucht. Ik hoop dat ze in ieder geval verder van het eilandje geniet.

 2. De desbetreffende douanebeambte berispen, en hem/haar eventueel op andere functie binnen de organisatie zetten wegens kortzichtigheid en chronisch gebrek aan adequaat inlevingsvermogen !! Zijn/haar directe chef onmiddellijk ontslaan, omdat hij deze betrekkelijk eenvoudige en onverkwikkelijke situatie 3 uur heeft laten voort duren!!
  Terecht,….. dat je als toerist dan een nare smaak in de mond krijgt met negatieve bijgedachtes!!!

 3. Als oud medewerker bij de douane weet ik dat men met profielen werkt. Dit werkt inderdaad discriminerd zo zal een alleenstaande jongen met weinig bagage die voor 3 dagen naar Curacao komt eerder ondervraagt worden dan bv een gezin met 2 kinderen die voor 2 weken bij papagayo hebben geboekt. Zo weet iedereen ook dat er mensen uit Haiti en Jamaica hier op het eiland blijven hangen.. Nederlanders mogen het eiland binnenkomen ter rechtswege. Dus het extra controleren van Nederlanders is dus eigenlijk niet wat de instructies zijn bij immigratie. Maar goed het is publiekheid geheim dat de hoge pieten daar geen controle hebben over het personeel en zij doen wat ze maar willen.

 4. ik mag dat wel, onze normen en waarden, iedereen aan de regels houden.
  de immigratie moet wel streng zijn , mensen met belastingschulden aanhouden, fraudeurs oppakken enz. de Immigratie is onze eerste opvang en toeziend oog aan onze grenzen.
  Ze doen hun werk, zijn precies met de regels.
  Deze mensen hebben een gedegen opleiding gekregen, verklaart alleen niet waarom we wel zo ongeveer 10.000 illegalen hebben op ons eiland.
  hoe criminelen openlijk kunnen vertrekken, wanbetalers ook zo maar kunnen vliegen?
  zal er dan toch een stukje huidskleur mee spelen of omdat je Spaanstalig bent.

 5. Hey, goed idee, volgende keer als ik naar Curaçao ga doe ik net alsof ik zwanger ben, dan mag ik tenminste drie uur gaan ZITTEN in plaats van drie uur in de rij STAAN.

 6. Wat een gezeur over discriminatie en hoe het wel niet waar gaat de douane op Hato is geen visite kaartje voor het eiland ze zijn chagerijnig, onbeschoft en onnodig vervelend.
  Het is een feit ik ervaar het al 20 jaar zo. Het komt vaker voor op het eiland dat wanneer men een uniform aantrek zich verheven voelt boven anderen. Het CTB zou hier iets aan moeten doen. Vergelijking met Schiphol slaat nergens op wij wonen hier en moeten het hier van toerisme hebben, wie denk dat we nog van die bijna 100 jaar oude stink raffinaderij kunnen leven snapt het niet toerisme bied een goede toekomst maar dan moet je wel zorgen voor nette vriendelijke portier voor je gastvrije land.

 7. Wat maken jullie allemaal zich zorgen om? Eigenlijk om niks! Die mevrouw is allang vakantie aan het vieren, hopelijk heeft ze een mooie bruine kleurtje gekregen van lekker zonnebaden en keert binnenkort weer terug naar haar “lovely” kikker/koude land.

  Wie weet is onze eiland haar goed bevallen en is ze ook inmiddels bevallen, en komt ze weer terug naar mijn Dushi Korsou (no place like home, oost west thuis het beste!)

  😉 🙂 😛

  Moest ze weten wat voor consternatie die “3 uurtjes” zitten dit op versgeperst heeft veroorzaakt.

 8. @Paulina, Denk eens goed na waarom er een 100 procent controle is.. Daarnaast hoeveel Nederlanders komen er naar Curacao om daar misbruik te maken van de sociale voorzieningen? Die zijn er niet. Het ziekenhuis is oud daar wil je nog geen 1 dag verblijven dus wees maar niet bang dat Nederlanders speciaal naar Curacao komen om daar kinderen te baren in het Sehos.
  Nou als Nederland zo kil etc is waarom woont de helft van Curacao dan daar? En gaan er op vakantie. Zelfs de regering van Curacao die makambas haten zitten meer in Nederland dan op Curacao. nederland haalt ook miljoenen toeristen vanuit de hele wereld dus denk dat je toch goed mis zit!

 9. Het valt mij op dat veel mensen altijd naar andere landen kijken om iets fouts goed te praten. Hoe kunnen we zo een sterk land worden?

  Ik denk dat het iedereen wel opgevallen is dat vaak het immigratie personeel ronduit onaardig en vaak onbeschoft mensen behandeld. Dit is de eerste kennis makening met ons land! Het maakt mij niet uit of het een Haitiaan, Chinees of Nederlander is, ik vind dat je mensen correct moet behandelen. Wat deze beamte heeft gedaan lijkt mij *NIET* de richtlijn en dus gewoon fout gedrag.

  Vergeet niet een oud marketing principe. 1 klant die je verliest, daar moet je 7 voor terug winnen. (Die ene klant gaat namelijk geen reklame maar “reklamo” voor je maken).

  Immigratie personeel zijn geen hostessen en hoeven je heus niet te “Hey how your doing, glad to see you te behandelen”. Maar gewoon, netjes je werk doen en beleefd blijven tegen mensen is toch het minst wat je zou moeten verwachten…

 10. @ Paulina. Je kan geen appels met peren vergelijken.

 11. Er zijn airline policies als je wil vliegen tijdens zwangerschap, daar staat de immigratie los van.Deze vrouw mocht vliegen en puur vanwege het feit dat zij zwanger was 3 uur lang vasthouden en verhoren vind ik schandalig. Daarnaast vind ik wil een verschil als er een zwangere vrouw uit Nederland komt of Haiti, waarom zou je in godsnaam als Nederlandse vrouw in Curacao willen bevallen. Omdat onze medische voorzieningen slecht zijn?!!

  Als deze vrouw verzekeringspapieren kon laten zien en een retourticket heeft, had zij niet langer vastgehouden mogen worden alleen puur vanwege haar zwangerschap. Er kunnen genoeg andere mensen binnenkomen voor de gezondheidszorg, die niet zichtbaar “ziek” zijn.

 12. @ STEMMER! Ken jij alle Haitianen of Dominikanen om zo over hun te beoordelen????!!!!!

  @ STEMMERS en SJORS!

  Niet alle Nederlanders zijn verzekerd, dus “wake up” en kom tot de realiteit!

  Ach ja, dan heeft die mevoruw niets mee gemaakt, het is de dagelijkse kost op Schiphol om Antillianen het leven zuur te maken. Dus 1 Nederlander die het nu meemaakt op Hato valt wel mee, vergeleken met al die Antilllianen die het dagelijks op Schiphol moeten meemaken.

  Het voordeel van Curaçao is dat je het daarna snel bent vergeten, je geniet echt van je vakantie. In NL begint pas de ellende, lelijke gebouwen, kleurloos, somber, donker en kil.
  Dan voel je echt wat koude land betekent, niet alleen qua klimaat. Als je snap wat ik bedoeld?!

 13. Als je verzekerd bent, krijg je van de verz. maatschappij een verzekeringspasje.
  Had ze zeker niet bij zich, erg stom dus.
  Ze dacht zeker, Curacao is van Nederland dus hoef ik geen pasje mee te nemen.

 14. Wat heeft in Gods naam die 100% controle op Schiphol te maken met het lompe gedrag van de immigratie van Hato ??,

  Die van Schiphol is er lijkt in het leven geroepen om de alarmerende hoeveelheden drugs invoer via personen via Schiphol in te perken, dat lijkt mij meer iets in de trend van drugs bestrijding,

  Iemand de toegang ontzeggen zonder enige onderbouwde kennis lijkt mij eerder iets anders , kan me haast niet voorstellen dat de KLM hoogzwangere vrouwen laat vliegen met alle risico’s van dien, die hebben volgens mij al een regel ter voorkoming van,

  Dus nogmaals snap het vergelijk van Hato versus Schiphol, totaal niet in onderstaande discussies

 15. @Vito.
  1:Het verhaal gaat om een zwangere vrouw die te lang op een bankje heeft moeten zitten.
  2: Ja, er is “100%” controle (wanneer het even goed uitkomt)
  3: Bij de 100% controles op Schiphol hoef je als zwangere vrouw niet 3 uren te zitten in verhoor! De controle is daar inderdaad streng.
  4: Andere generatie? Hoezo? Jij houdt alle problemen vol genoegen tot stand!
  (geldt dat ook financieel?) Blijf zo roepen zou ik zeggen.
  5: Ook ik ben uitgekleed op Hato, omdat ik de bewaker die op een stoeltje zat bij binnenkomst groete!

  Zo ga je gewoon niet met zwangere vrouwen om!

 16. @Stemmer dat klopt ook die 100% controle op Schiphol is inderdaad ook gebaseerd op rascisme want je maakt onderscheidt op basis van kleur en etniciteit. Op Curacao mogen jullie dat van die tegenover gesteld kant ervaren hoe de Curacaoenaar zich voelt bij aankomst op Schilhol/Nederland. Als jullie dat ervaren uit een rascistisch oogpunt op Curacao best. Misschien zat haar buik ook vol met extasiepillen en GHB voor verkoop. Je weet maar nooit.
  Waarom moet ik me schamen inwoner van Curacao te zijn. Ik ben bijzonder trots inwoner te zijn van Curacao. Het is en blijft een prachtig eiland helaas gaat het economisch niet goed op dit moment. Er zijn slechjte Curacaoenaars en er zijn goede Curacaoenaars gelijk ook de Nederlanders.
  @ H Eleonora nou ben jij ook bezig net als je rascistische medemens mensen een negatieve manier te bejegenen. Die mensen hebben degelijk een opleiding gevolgd om daar te kunnen staan. Als ze niet weten hoe ze met mensen moeten communiceren heeft dat te maken met je opvoeding, als er thuis tijdens je opvoeding alleen tegen jou werd geschreeuwd en alleen gescholden werd, hoe kan je dat beter met andere mensen communiceren. Dat kan alleen door communicatiecursussen te geven aan die mensen en Curacao is niet de enigste hoor in de wereld hoor. Het is gewoon een feit dat men overal ter wereld zich gedraagd aan de fuctionele macht van zijn uniform. Het mmaakt niks uit of het een Cambes uniform is of een Chineese uniform. Wij moeten wel een beetje realistisch blijven net als in Nederland ben jij ook onderhevig aan de 100% Controle dan heeft Curacao ook datzelfde recht dat te doen.
  Er is niks schandalig mee aan de hand voor het vliegverkeer tussen Curacao en Nederland. Je brengt geen enkele schade mee want het is een goudmijn voor de Nederlandse vliegondernemening KLM. Straks gaan wij allemaal via Duitsland vliegen dan zal Nederland wel gaan klagen dat de verliezen toenemen.

 17. @ Vito: waarom is het zo dat de YDK altijd maar dan ook altijd iets goed moeten praten door te wijzen naar Nederland want daar doen ze veel erger op Shiphol. Ami si ta fada di e pendegadanan di YDK. Het is vervelend wat er op Schiphol gebeurd maar heeft niets te maken met Hato!!!
  Stop di hasi kos di bobo Vito!

 18. @ Vito

  onze normen en waarden zijn nu niet om iets over te schrijven,
  1, een Minister president die zijn ……… achterna loopt.
  2. Ministers die eigenlijk het land niet kunnen i.v.m. lopende svb en belastingschulden .
  3, 30.000 inbraken op jaarbasis en dat op 150.000 inwoners.
  4 gemiddeld 25 verkeersdoden per jaar en dat alleen door roekeloos rijgedrag gedrag
  5 zakkenvullers bij alle overheidsdiensten op staats NV

  dus Vito als ik me op onze normen en waarden moet gaan leven, dan ben ik een inbreker, dronkenlap achter het stuur, belastingontduiker, fraudeur, overspel pleger en corrupt.

  dank je wel dus

 19. @Paulina, wat klagen jullie dan over de 100 procent controle.. gewoon wat antwoord geven en misschien ff voelen of je niets hebt in je lichaam hebt en daarna lekker vakantie vieren..

 20. Het is gewoon diep triest. Een zwangere vrouw, of überhaupt iemand, of deze nu uit Nederland komt na 9 uren vliegen of uit wat voor land dan ook, die laat je gewoon niet 3 uur zitten wachten om één of andere wazige reden. Punt.
  Had de immigratie ambtenaar niet even naar haar ticket kunnen kijken? Dan had deze toch gezien dat ze binnen 2 weken waarschijnlijk weer terug zou vliegen. Hoe groot acht deze ambtenaar de kans nu eigenlijk dat ze daadwerkelijk zal gaan bevallen? Het is gewoon té belachelijk voor woorden. Het idee alleen al. Wat is de volgende stap? Mensen die op krukken aankomen ook maar weren want stel je voor dat ze hier naar een arts of het ziekenhuis zouden gaan? Nee zeg stel je voor. Trouwens ik weet niet beter dat wanneer je hier als vakantieganger medische hulp nodig hebt, je gewoon moet dokken of je verzekeringspolis moet overleggen. Dat is niet alleen hier het geval maar in de meeste landen zo. Op zulke momenten schaam ik me gewoon inwoner van Curacao te zijn.

 21. Ik denk dat na 3 uur die rij bij de douane al wel opgelost was. Dus denk niet dat ze er langer over heeft gedaan als de andere mensen …

 22. @paulina.dat klopt en als dat niet zo is dan lopen ze ff naar de ambassade die denk hem verplicht wel. maar ken jij een Haïtiaan of dominicaan die verzekerd is? en ken jij een Curaçaoënaar die naar nederland gaat en verzekerd is? zo dan mogen ze voortaan ook 3 uren op het bankje zitten op schiphol. jij als Curaçaoënaar zegt pech maar als het in nederland met een yu di korsow gebeurd dan is het rasisme.

 23. Ministers die hun belastingen niet betalen kost het eiland nog veel meer!

  Ik denk dat de immigratie dienst alleen maar mensen van de PS in dienst nemen.

 24. Meer dan schandalig om zo welkom geheten te worden. Zou mij kunnen voorstellen dat de mensen hier nooit meer komen.
  Excuses zijn meer dan op de plaats en zelfs een uitnodiging om hier geheel grats naar toe te komen (vooropgesteld dat de mensen dat nog zouden willen).
  Voor de betrokken ambtenaar gelden disciplinaire maatregelen en desnoods een ander baantje in de legbaterijen op Hato.

 25. Ik snap dat gehele comotie niet. Het is wel een beetje pech met die mevrouw. Hier op schiphol wordt je helemaal onderste boven ondervraagt als je terug komt uit vacantie, uit Curacaoenaar. De meeste mensen uit Curacao worden als verdachten gezien. Bij paspoort controle wordt je ondervraagt, wie de ticket voor jou betaald heeft waar ben je gebleven, hoeveel dagen ben je gebleven, woon je in Holland, werk je in Holland, zo ja welke werk doe je, etc etc etc. Dan wordt je uren voor niks vast gehouden in een aparte doauneruimte. Daar moet je uren zitten wachten totdat jij aan de beurt bent om ondervraagt te worden. Wat een grote vernedering wat een schande in Nederland alsof alle mensen uit die kant bollitaslikkers zijn. Dan heeft dat ene mevrouw nog niks erger meegemaakt dan wij als Curacaoenaar. Wij zijn gewent van Nederlanders die altijd van een mier een olifant maken als het om Curacao gaat. Meestal gedragen ze zich als God op aarde. Kijk maar naar dat meisje die verdronken is, een hele hetse over ambulancepersoneel en decompressietank. Nederlanders willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij staan. Een ding moeten ze niet vergeten dat de Curacaoenaars van vroeger er niet meer zijn en dat er een andere generatie is die dat gekrakeel van vroeger niet accepteren. Zolang de Nederlanders zich niet aanpassen aan de normen en waarde van Curacao, ze blijvend problemen mee krijgen. Wel wil ik niet alle Nederlanders over een kam scheren, ik heb ook goede Nederlandse vrienden en kennissen, maar die gedragen zich anders. Als dat meisje geschorst wordt dan moeten ze op Schiphol ook alle douanes en immigratie personeel ook schorsen voor het overtreden van de wet op vrije personen vervoer en dicriminatie, doordat men selectief te werk gaat. Ik roep ook alle Curacaoenaars op te protesteren tegen discrimininatie op Schiphol en wanneer men je vraag wie de ticket voor jou betaald heeft,gewoon te antwoorden dat zijn moeder het voor jou betaald heeft. Dan leren zij het hier ook gelijk af. Je hebt hier het recht tot zwijgen. Houden ze je vast dan vraag je naar een advocaat en laat je niet uit je tent lokken. Blijf rustig praat alleen met een advocaat. Sukses.

 26. Misschien ligt er wel een traumatisch persoonlijk drama bij de medewerkster aan ten grondslag. die ondanks vele pogingen maar niet zwanger wil worden en bij wie de aanblik van een zwangere vrouw haar helemaal door het lint heeft doen gaan.

 27. Ja, als de Rijkwet Personenverkeer er is behoren dit soort pendegadas tot het verleden. Zou die mevrouw adviseren een goed juridisch adviseur in de arm te nemen en de desbetreffende ambtenaar aan te klagen voor machtsmisbruik.

 28. Is mensen volledig onnodig laten wachten overal (!!!) volkssport nummer één op Curacao ………, een ziekelijke vorm van onbeschaafde machtswellust, dit geval is helemaal compleet stijlloos, respectloos en dom.

 29. Even voor de duidelijkheid:

  Het was niet de douane maar de immigratiedienst.
  U weet wel die mensen met die vreselijke arrogante houding, het visitekaartje van Korsou.

  Dushi hende!!! walchelijk gedrag, maar zoals Schotte zegt: Nosta bezig……. waarmee?? niemand weet het.

 30. Hato is kort voor Haat Toeristen

 31. Mensen, alles best maar dit betrof klaarblijkelijk een beambte van de Immigratiedienst en NIET de douane. Ik heb zelf nooit problemen gehad, noch met de immigratie, noch met de douane, dus niet generealiseren. We zijn er geen van allen bij geweest en kunnen dus het voorval maar deels beoordelen. Er mag niet gediscrimineerd worden op kleur of nationaliteit dus zo vreemd is het niet dat men dan naar de nodige papieren vraagt; dat alle nederlanders verzekerd zouden zijn, is niet perse waar of moet voor waar worden aangenomen.

 32. Ja, ja ja. hoor! ” Nederlanders zijn overal ter wereld verzekerd “???……..hm!

  Nederlanders zijn ook mensen, doodgewone mensen net als alle andere volken.
  Als dat hun (Hato) protocol is, dan moeten ze, ongeacht of die persoon uit Haiti of Nederland komt, hetzelfde behandelen/toepassen. Dit keer was het een Nederlander, ze had pech!

  Niks aan de hand, nadat het is gebleken dat ze verzekerd was kon ze aan haar vakantie beginnen. Zodra ze onze mooie stranden ziet, ze kan zonnebaden en een boek lezen vergeet ze die 3 uurtjes zitten.

  Veel plezier!

 33. Ik snap de ophef niet zo. Het is een laaggeschoold, veelal via politieke connecties benoemd simplefolk : douane en (vreemdelingen)politie alike. Het enige wat hen overeind houdt is die functionele “macht” die zij menen te hebben en dat strak gestreken Cambes-uniformpje dat ze al jaren dragen.
  Misschien dat een titel in meerdere Europese kranten helpt : Curacao gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Minister-overzee (dizguyizajoke) Osepa en zijn convict-premier moeten dan al die nieuwsmedia te woord staan. De hush-hush, cloack-and-dagger Chata mevrouw wordt dan helemaal histerisch. Fun that !
  Dan beter dit: ontvang je bezoekende toerist met een smile en respect. Now….is that so hard to do ?

 34. onvoorstelbaar, ik neem aan dat de medewerkster in kwestie wordt geschorst, dit kan je gewoon niet doen, dit lijkt verdacht veel op een pesterij. op andere vliegvelden mag je gelijk vooraan in de rij komen staan met je zwangere buik (terecht ook) en dan dit verhaal. heel veel zwangere dames komen hier vakantie vieren. dat er ook ‘bevallingstoerisme’ is wist ik, de gezondheidszorg op curacao staat in regionaal opzicht gewoon goed bekend (heb zelf ook geen klachten over het ziekenhuispersoneel), het is maar wat je referentiekader is maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op….

 35. Ik heb in 30 jaar nog nooit, nee geen enkele keer, een vriendelijk douane gezicht gezien bij aankomst. Iedere keer schaam ik me dood dat dit de eerste indruk is die een toerist krijgt van het eiland. Een keer was iets vergeten aan te vinken op mijn formulier. Ipv het zelf aan te vinken kreeg ik mijn formulier terug met de opdracht het alsnog aan te vinken. Toen ik vertelde dat ik geen pen bij me had wilde ze me niet haar pen laten gebruiken om het hokje af te vinken. Zoek het zelf maar uit. Een andere passagier leende me uiteindelijk een pen. Ze leven ervoor om het je moeilijk te maken.

 36. De douane houdt een zwangere vrouw tegen die het eiland op medische kosten zou kunnen jagen maar heeft wel al tientallen keren Schotte, Soemanta en van Rijn laten vertrekken die het eiland een tekort van 160 miljoen hebben bezorgd.

 37. Er loopt bij immagratie een supervisor rond met een air alsof ze de keizerin van Curacao is. Ik heb haar al eerder in actie gezien en het zou me niet verbazen als zij hierachter zit. Een echte immigranazi… Als directeur van de immigratie dienst zou je toch van schaamte ontslag moeten indien voor zo’n actie…

 38. @Immigratie

  Charmante actie wederom. Konden jullie niet nog iets idioters bedenken? Zwangere vrouwen in de stress 3 uur op een bankje laten zitten..

  Werkt het toerisme bureau hard aan promotie, jagen jullie die Nederlandse toeristen maar weer weg.

  Immigratie acties als deze zijn GEEN uitzondering!
  Gelukkig durft de KLM nog wel een beetje voor haar passagiers op te komen.

 39. val weer niet om van verbazing! probeer ook altijd m’n allerliefste gezicht op te zetten wanneer ik op hato aankom…en vooral niets zeggen (ook niet iets vriendelijks) wat verkeerd kan vallen!

 40. Ja, makambatje pesten vinden ze soms wel leuk bij de douane.

  En, waarom zou iemand uit Nederland komen om hier naar het Sehos te gaan? Hahahaha.

 41. Tja tis een nederlander toch. En de haitiaan vragen ze niks. Strks is een bodybag verplicht in geval van.

 42. Dushi Hende ……..
  NIET dus en dit is geen uitzondering op de manier waarop “onze” medewerkers van de immigratiedienst onze toeristen/gasten ontvangen !!!!
  Illustratief voor de huidige mentaliteit van helaas best wel veel YU’s, aangemoedigd door onze kliek LOOSERS regering.
  Het net sluit zich en de redding door NORMALE mensen komt gelukkig in zicht.
  BASTA AWOR.

 43. De hans van de Pueblo Soberano..

  tja goede manier om het eiland te promoten voor toerisme!