• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De vorming van een interim-kabinet moet sterk ontraden worden”, is het advies van Prof. Paul Bovend’Eert, hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Demissionair premier Gerrit Schotte las gisteravond op TeleCuraçao live het advies van de hoogleraar voor.

Dit gebeurde tijdens de nieuwsuitzending van 20.00 uur, die plots werd onderbroken omdat Schotte het advies direct kenbaar wilde maken. Volgens de hoogleraar dreigt de positie van gouverneur Frits Goedgedrag, ernstig in het geding te raken als hij tegen de wil van het demissionaire kabinet een interim-kabinet vormt.

Koesteren parlementaire democratie
“Curaçao is pas sinds kort een zelfstandig land met een parlementaire democratie. Dat parlementaire stelsel dient men te koesteren”, zegt Bovend’Eert. “Voorkomen moet worden dat precedenten (besluiten) worden gevestigd die ernstig afbreuk doen aan een goede werking van het parlementaire stelsel.” Schotte klopte eerder deze week aan bij de hoogleraar nadat hij van de gouverneur een brief had ontvangen waarin is aangegeven dat Goedgedrag een formateur heeft aangesteld voor de vorming van een interim-kabinet. Het advies van de hoogleraar is doorgestuurd naar de Rijksministerraad in Den Haag die vandaag vergaderen.

Lees hieronder de argumenten van prof. Paul Bovend’Eert:
[scribd id=107506353 key=key-13fr0xk8lkrerk34jcwx mode=scroll]

51 reacties op “Interim-kabinet wordt afgeraden”

 1. BREAKING NEWS, BREAKING NEWS

  http://www.curacaochronicle.com/local/breaking-news-interim-government-has-just-sworn-in/

 2. Deze “salonprof” heeft zich heerlijk laten naaien door onze PINOKKIO en als tegenprestatie een aan alle kanten rammelend rapport opgesteld dat als zwarte bladzijde aan zijn CV kan worden toegevoegd !!
  Probleem is dat Korsou weer met deze LEUGENS wordt opgescheept en nog verder in de shit zakt !!!
  GENOEG is GENOEG haal Schotte & compadres uit hun functie en uit Forti (desnoods met geweld) schade aan imago Korsou wordt dag na dag groter dus DAMAGE CONTROL nodig !!!

 3. Goed zo professor goed zo. Lees ze maar de les voor.
  Chapeau voor de prof.

 4. Gisteren tijden de RMR is het vod van de professor voor kennisgeving aangenomen en kon Osepa met de staart tussen zijn benen vertrekken met de mededeling, dat Curacao zelf moet oplossen wat ze zelf heeft veroorzaakt. Vanwege de positieve indruk van het CFT over de houding van Jamaloodin blijven verdere maatregelen over het financieel beleid nog even uit.

 5. http://www.antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2012/september/29-09-12/P01.pdf

  Er is een interventie in de Centrale Bank op handen.

 6. En….wat zegt Bovend’eert nu hij beseft wie er met zijn , door ‘n vrindje aangevraagde, , terloops opgebraakte meningsbal van door gaat…, nou?!? Of laat ook hij zich schaamtevol zwijgend door Schotte aanranden? Pfffff……

 7. Een passage uit de brief van Prof. Paul Bovend’Eert luidt:
  De conclusie kan zijn dat het de Staten uiteraard te allen tijde vrijstaat om moties, waaronder moties van wantrowen, aan te nemen, maar dat een motie van wantrouwen, gericht tegen een demissionair kabinet, zonder zin en zonder rechtsgevolg is. Overigens is los hiervan in het verleden wel eens de vraag aan de orde gesteld of het wel mogelijk is jegens een Individuele demissionaire minister een motie van wantrouwen aan te nemen, gericht op het rechtsgevolg dat het ontslag van deze minister dan stante pede wordt verleend. De Nederlandse staatskundige praktijk biedt hiervan een enkel voorbeeld (Hirsch Ballin/van Thijn 1994).
  ==> dus volgens deze professor is het mogelijk om Individuele demissionaire ministers naar huis te sturen. De brief van de professor rept geen woord over het zeer on-democratisch handelen van dhr. Asjes door geen statenvergaderingen meer af te roepen. Deze professor moet begrijpen dat, alle bonboshi veroorzaakt als gevolg van ondemocratisch handelen van dhr. Asjes, gevolg resultaten zijn. Hij had zich beter kunnen richten op de kern van het probleem en niet op de toestand die is ontstaan als gevolg van het handelen van Asjes. Maar goed het is mij al vaker opgevallen dat mensen die zich professor noemen verre staan van ‘common sense’.

 8. prof. mr. P.P.T. (Paul) Bovend’Eert…….is gekocht! …….of bedreigd?

  Bedreigingen aan het adres van Jourdain en zijn familie….enz.

  Zie het artikel in de Amigoe van hedenochtend: “Schotte verbiedt ministeries mee te werken aan screening”

  Het (hij) wordt steeds gekker!

 9. @ Danx80

  ‘k Heb het zojuist gelezen en eveneens de druktank gezien. die je noemt.
  Niettemin zijn beide instituten dus echt lachertjes en vooral niet serieus te nemen en noemen.
  Als je alleen het aanbod al ziet dan lijkt het meer voor het voorbereidend beroepsonderwijs. Treurig dat dit zo maar kan opereren.

 10. @Sander

  Niets beledigd hoor. Ik mak er geen punt van maar plaats graag zelf overal bronvermeldingen bij.
  Zand erover. We gaan lustig door met info verzamelen voor het grote publiek.

  Josh

 11. De grap is natuurlijk die “breaking news” story, waarvoor het journaal moet worden onderbroken. Om 8 uur Curacao is het in Nederland inmiddels vier uur in de ochtend. Het gebroken nieuws was dus knap belegen en minstens 10 uur oud.
  Is er bij Telecuracao niemand die de leiding heeft over de uitzendingen ? Kan een demissionaire MP eisen dat dit flutverhaal wordt opgehangen voor mensen die er toch al niets van begrijpen. Het heeft wat weg van een goedkope B-film uit de zestiger jaren.De grap is natuurlijk die “breaking news” story, waarvoor het journaal moet worden onderbroken. Om 8 uur Curacao is het in Nederland inmiddels vier uur in de ochtend. Het gebroken nieuws was dus knap belegen en minstens 10 uur oud.
  Is er bij Telecuracao niemand die de leiding heeft over de uitzendingen ? Kan een demissionaire MP eisen dat dit flutverhaal wordt opgehangen voor mensen die er toch al niets van begrijpen. Het heeft wat weg van een goedkope B-film uit de zestiger jaren.

 12. KERNTAKEN van het Interim Kabinet lijken me 1) Het zorgdragen voor een degelijke screening, DAT is wat vooral Schotte, Hakim, Jamaloodin, Cooper en Constancia proberen te ontwijken, ze zullen letterlijk over lijken gaan om hun propvolle zakken te beschermen. 2) Voorkomen dat de coalitie Curacao nog meer kaal plukt, een einde aan het misbruiken van overheids gelden, middelen en media (belastings geld) om hun leugens te verspreiden en smoke screen na smoke screen te lanceren om de aandacht af te leiden van de hoofdzaken. 3) Direct ALLE gebruik van gewapende body guards en speciale persoonlijke bescherming afschaffen en de beruchte 4 gepansterde SUV’s innemen. Denk dat voorlopig de Gouverneur (of waarnemer), de Informateur en de leden van het Interim Kabinet daarin vervoerd kunnen worden. Dios laga waar deze coalitie toe in staat is.

 13. Het is geen toeval dat Schotte bij deze man aanklopt. Deze prof is wel degelijk op de hoogte van de situatie op Curaçao want hij verkeert hier met enige regelmaat. Schotte en hij kennen elkaar. Kortom, de brief van onze prof. is een vriendendienst. ( een hoogleraar onwaardig).

 14. Ik las zojuist het commentaar van Karel Frielink op de mening van Bovend’Eert en de tegenovergestelde conclusie die laatstgenoemde trok bij een gelijksoortige kwestie in Nederland ( inzake mevr. Verdonk). Het sterkt mij in mijn gevoel dat onze prof onder 1 hoedje speelt met Schotte. Het kan ook niet anders want zijn mening gaat voorbij aan allerlei de democratie ontwrichtende en dictatoriale daden van het huidige kabinet Schotte. Ik weet zeker dat prof. B. daarvan op de hoogte is maar dat hij dit willens en wetens verdonkeremaant.
  Maar Bovend’eert zag dat het goed was. Lapzwans !

 15. Laat dat interimkabinet snel aantreden, en als enige taak meekrijgen de screening voor na de verkiezingen goed te regelen.

  Simpel vastleggen dat mensen met een veroordeling niet geschikt zijn als minister (ayoo Schotte, ayoo Constantia!).

  Simpel vastleggen dat mensen met grote schulden aan belastingen, premies en nutsbedrijven niet geschikt zijn als minister (ayoo Jamaloodin, ayoo el Hakim!).

  En laten we dan meteen ook even vastleggen dat alle privepersoneel voor eigen rekening is (ayoo Ramsay Soemanta, ayoo 10 body guards!).

  En dan laten we de minimum opleidingseis, wel verplicht voor raden van commissarissen die aan de ministers rapporteren (!), maar weg. Anders houdt de MFK, een leger van mislukte ondernemers, koks en politiemannen, helemaal niemand over en we willen toch ook nog een beetje kunnen lachen om hun rariteitenkabinet.

 16. @ Jeroen Pais wil aan de macht komen buiten de verkiezingen om. Pais heeft nog nooit meegedaan aan de verkiezingen maar wil toch aan de macht komen d.m.v. een gestolen zetel.

  Misschien wil je dat even uitleggen. Dat PAIS nog nooit heeft meegedaan weet m’n buurmeisje van 3 jaar ook, maar welk voordeel heeft PAIS nu van Cleopa? Zoek ook even de betekenis van “:stelen” op in het woordenboek, want dat mag volgens de regels zoals ook in Nederland.

 17. Wel heel toevallig dat Schotte uitgerekend bij deze man aanklopt. . . Er is al een aantal keren door andere deskundigen op gewezen, dat regeringen niet worden gekozen, maar parlementen wel en dat het parlement het dus uiteindelijk voor het zeggen heeft. In de eerste plaats denk ik niet dat deze ‘kamergeleerde’ weet hoe ernstig de situatie hier is en hoe crimineel de regeringsleden zijn en in de tweede plaats denk ik ook niet dat deze man zich realiseert dat het hier juist gaat om een democratisch principe en niet zozeer om het proces als zodanig. In Europa heeft men makkelijk praten, daar functioneert een land zelfs zonder regering, als het moet, kijk maar naar Belgie. Hier heeft het parlement een democratisch punt moeten maken. Corrupte en criminele ministers zijn nog altijd ondergeschikt aan de meerderheid van een democratisch gekozen parlement. Dat heeft de NL-se regering goed begrepen, maar deze ‘kamergeleerde’ blijkbaar niet. Jammer.

 18. @ Josh

  Ik had me al gerectificeerd.

  Als je naar de website van de CIU gaat kan je meteen op de voorpagina een druktank zien.
  Het verbaast me niets dat dit ook met uitschotje te maken heeft. Misschien dat de leugen van de druktank hiermee te maken heeft.

 19. @Josh,

  sorry, dacht niet dat je beledigt zou zijn.
  ik vond het belangrijker dat meer mensen dit stukje van je zouden lezen.

 20. @Staatsraad M. en anderen zijn bang voor democratische verkiezingen omdat ze weten dit ze zullen gaan verliezen. Pais wil aan de macht komen buiten de verkiezingen om. Pais heeft nog nooit meegedaan aan de verkiezingen maar wil toch aan de macht komen d.m.v. een gestolen zetel.

 21. Laat je niets wijs maken, het interim-kabinet op Curacao komt er. De screening van kandidaat-ministers is al begonnen. Volgende week is er een interim minister-president. Dit is nodig omdat de huidige demissionaire regering Schotte doorgaat met het plunderen van overheidsbedrijven om de verkiezingscampagne te sponsoren. Zo is er op kosten van de belastingbetaler een schuld opgebouwd van meer dan een miljoen bij Telecuracao.

 22. @Randy

  Gebruik je woordenboek nog even erbij. Leest wat gemakkelijker.

 23. Asjes , de statenvoorzitter, weigert plenaire vergaderingen met de Statenleden uit te schrijven omdat hij bang is te worden afgezet.
  Onlangs werd er een nieuwe 2de Kamer voorziitter in Ned gekozen.
  Als Verbeet nou haar functie had willen behouden dan had ze zeker ook die plenaire vergadering (en alle daaropvolgende) niet hoeven uitschrijven.
  Bovend’Eert zou daar dan niet over gerept hebben…..
  Jonge democratie…..aan mijn hoela ! ( overigens is Curacao al decenniialang een democratie. Er klopt iets inderdaad niet prof !

 24. @Danx80

  Wel goed de statistieken erop nalezen:
  Mavo3 mijnheer heeft geen ere doct. van de DUI maar van de CIU.
  Bij de 1 spreekt met alleen Spaans (CUI) en de andere was 1 of andere school in Zeeland en noemt zich Universiteit.

  “Elke universiteit is vrij om een eredoctoraat toe te kennen aan een persoon vanuit een eigen overwegingkeuze. Door het eredoctoraat in ontvangst te nemen van de Caribbean International University (CIU), komt premier Gerrit Schotte (MFK) echter meteen in een moeilijk dilemma terecht, namelijk dat van de schijn van belangenverstrengeling. Want de universiteit die de eretitel geeft, krijgt daar meestal iets voor terug.
  Volgens de definitie duidt belangenverstrengeling op een situatie waarbij iemand meerdere belangen dient die een zodanige invloed op elkaar kunnen uitoefenen dat de integriteit van het een of het andere belang in het geding komt.
  Een paar jaar geleden had deze universiteit op advies van toenmalige gedeputeerde van Toerisme, Schotte, zich ingeschreven voor het verzorgen van trajecten van de Sociale Vormingsplicht voor kansarme jongeren (in het Spaans) voor 1,8 miljoen gulden”

  BRONVERMELDING: Atapalabra

 25. Deze man dient zijn staatsrechtelijke visie op de gang van zaken geven. Maar als je bijvoorbeeld zijn laatste alinea leest dan heeft hij het over “een jonge democratie” ‘positie van de gouverneur”e.d. Dat zijn uitingen die niets te maken hebben met Staatsrecht.
  Hij had ook kunnen schrijven : het is toch zielig dat de huidige kabinetsleden dan geen inkomen meer hebben o.i.d. Bovendien : als Schotte het hele land naar de knoppen helpt, een dictatuur wil vestigen, de bevolking wil knechten dan mag dat van deze prof. want die doelstellingen heeft de dictator in spe niet op schrift gesteld.. Faux pas prof !! Je hebt je niet in de gehele situatie verdiept maar je bent voor het snelle geld gegaan. Jammer en gevaarlijk!

 26. Ik moet even rectificeren.

  het honoris causa gebeuren is door de CIU “caribean International University”

  mijn excuses.

 27. @Sander

  Bronvermelding is altijd wel zo netjes.
  Josh, op 27-09-2012 om 22:03 schreef:

  Josh

 28. Hoe kan men de UDC “university of the Ducth Caribean” nog serieus nemen? Dezelfde UDC die schotje de honoris causa heeft gegeven. Ook dezelfde UDC die de venezolaanse corupte rechter ook de honoris causa heeft verleend.

  Dezelfde UDC die beweert dat de PAR van de 8 zetels naar 3 zetels gaat laat me niet lachen. Wat een grap van een universiteit.

 29. Een Terry Hernandez-opdracht aan deze professor. Het ontbreekt hem schromelijk aan kennis van zaken op Curacao. We willen geen “afraden” horen, maar of het wel of niet mag. Dat het geen zin heeft, is ook weer zo’n bewijs van onkunde, want voordat we het weten heeft Schotte opdracht gegeven voor levering van 200 James Bond Fords en 100 Nikon camera’s en 200 Belgische pistolen. Dat is gewoon gebaseerd op de ervaringen van de afgelopen 22 maanden.

 30. Breaking news: pm Schotte krijg gelijk.Nederland ponce piloatus.

 31. @ Zeepie, heel goed gezegd. Hij weet inderdaad niet wat de reden is van de groep van 12. Als Schotte hem dit ook allemaal heeft voorgelegd dan was zijn oordeel zeer zeker anders.

 32. “Voorkomen moet worden dat precedenten (besluiten) worden gevestigd die ernstig afbreuk doen aan een goede werking van het parlementaire stelsel.”

  Weet deze hoogleraar wel wat er gebeurd is in het parlement?? het vleugellam maken van het parlement, doet dat geen afbreuk aan het parlementair stelsel?? Het negeren van de meerderheid in het parlement wat overal ter wereld het belangrijkste principe is van ht parlementair stelsel, doet dat geen afbreuk??

  We moeten ons afvragen of meneer de hoogleraar wel op de hoogte is van wat er allemaal is gebeurd want het kan ook zijn dat schotje hem halve waarheden heeft verteld.

 33. Hoe is het nou mogelijk dat Schotte precies aanklopt bij een hoogleraar die een mening geeft welke precies in het straatje van Schotte past ??
  Heeft Bovend’Eert zichzelf biij Schotte gemeld ? Tegen welke vergoeding heeft deze prof.
  zijn mening op papier gezet? Hier klopt iets niet !!!
  Bovendien is deze prof zich niet bewust (of doet alsof)van de door Schotte gewenste dictatuur.Weer een nederlandse prof. waar je een vraagteken achter zijn naam kunt zetten.

 34. Schreef, sorry

 35. Eerder schreev Bovend’Eert het volgende:

  Wat mag een demissionair kabinet en wat niet?
  „Een demissionair kabinet is een kabinet dat zijn ontslag heeft aangeboden. De ministers blijven gewoon minister en houden alle bevoegdheden. Een demissionair kabinet kan dus hetzelfde als een niet-demissionair kabinet. Het verschil is dat dat kabinet geen politieke machtsmiddelen meer heeft tegenover het parlement. Het kabinet is overgeleverd aan wat het parlement -de Eerste en de Tweede Kamer- wel of niet wil behandelen. Het parlement heeft daarmee juist meer macht gekregen.”

  Dus het parlement zou aan zet zijn schrijft hij.
  Hier dus de Staten die door Jasjes niet konden opereren. cq vergaderen.
  Dat verandert een situatie dus aanmerkelijk.

 36. De capo di tutti capi Schotte is een beetje aan het shoppen in allerlei adviezen en beschouwingen.

  Geen wonder dat hij hetgeen hem en zijn criminele vrienden het beste uitkomt, voor waar aanneemt en dit op kosten van de door de wel belasting betalende kijkers via hun TV zender de ether inslingert.

  Dit vertoont identieke overeenkomsten met de dictatoriale retoriek van revolutionaire leiders in Midden- en Zuid Amerika, die overigens wel uit hun woorden kunnen komen. Als de crimineel Schotte ballen had, had hij gelijk op TV afstand genomen van de film van Monk, maar dat durf hij niet, anders wordt hij door roeptoeter Wiels in de steek gelaten en kan hij het helemaal schudden.

  Het mooiste van deze “kat in het nauw maakt rare sprongen soap” is dat hij zijn schoothondje Sheldry Osepa opdracht heeft gegeven om dit advies in de RMR in te brengen. Deze gaat dat natuurlijk doen want stel je eens voor dat hij de crimineel Schotte en zijn criminele vrienden tegen de haren instrijkt. Nou wat denkt u, zal men in Den-Haag onder de indruk zijn, ……wat zullen de leden van de RMR lachen ha ha ha.

  Er is in deze wereld toch niemand meer die de demissionaire “regering” van de bananenrepubliek Curaçao serieus neemt.

 37. @piet, zeker net als Terry Hernandez.. ook ingehuurd ondanks zijn verleden met fraude bij de Paus en Vesseur. en zijn dure flutrapportjes zijn allemaal afgemaakt door de rechter met als gevolg veel kosten voor het volk. en hij is niet voor niets geschorst door de accountantsvereniging!

 38. Uit de knipselkrant Curacao:

  “Vote for MFK? Fantasie of bedrog.
  By redactie KKC on september 27, 2012
  Steeds meer geruchten doen de ronde van het chanteren tot omkopen om maar op de MFK te stemmen. Zijn deze geruchten waar of slecht de fantasie van enkelen. Namen worden genoemd zoals UDC en MFK.
  Lees hier een getuigen verslag die aan een FB gebruiker (doorgezonden aan KKC redactie) werd mede gedeeld;

  ” yes someone called me this morning asking me to vote for MFK. I asked her how she got my number, and she said from the people that came to our street for opinion poll concerning the election. For me if UDC is not neutral in their conduct concerning the election, how can the public trust their result. One, they breach the trust by giving out our telephone numbers to one political party. They asked for the number for a second poll, and it was given in trust. It is unfortunate that this is the outcome of that trust.”

  Een van de mensen die gebelt werd door MFK mensen die uit allemacht de persoon probeerde te bewegen om op MFK te stemmen. Het blijkt dus dat de telefoon nummers van mensen die in goed vertrouwen hun mening gaven over hun idee van de stemming en mee deden aan de opinie poll van de aan komende verkiezing. Dit bewijst er al steeds meer en meer op hoe er momenteel wordt omgegaan met o.a. de prive telefoon nummers van onze bevolking. MFK misbruikt de gegevens van deze poll opinie.
  Een spreekwoord wat hier duidelijk opgaat is nog steeds; Een kat in het nauw maakt rare sprongen”.

 39. in een normale situatie is een interim kabinet zeker af te raden.
  maar de situatie op curacao is niet normaal.
  we worden al bijna 2 jaar geregeerd door een criminele organisatie.
  deze organisatie wordt gesteund door een paar maffia families hier op het eiland.
  met behulp van het geld van deze maffia families zijn ze op onrechtmatige manier met leugens en bedrog argumenten aan de macht gekomen.
  met als doel dit land naar de vernietiging te helpen.
  zodat de maffia families samen met de politci straks met hun geld kunnen vertrekken naar betere oorden.

 40. Die bovenend schijnt er niets van te snappen want juist de parlamente werking werkt niet goed. Het parliament wordt in gijzeling gehouden door de demissionare regering waarvan de meeste leden een strafblad hebben. zeker iemand die een LOI cursus heeft gevolgt. Schotte zoekt en vind toch altijd wel iemand die voor veel geld zijn mening wil vertellen ent als Terry Hernandez

 41. Een tegenovergsteld geluid van Hoogleraar staats- en bestuursrecht Lodewijk Rogier van de Erasmus Universiteit in Rotterdam:

  Demissionair premier Gerrit Schotte van Curacao vindt dat gouverneur Frits Goedgedrag niet bevoegd is om een formateur te benoemen. Goedgedrag zegt hij dat heeft gedaan omdat een meerderheid in de Staten dat wil. Hoogleraar staats- en bestuursrecht Lodewijk Rogier van de Erasmus Universiteit in Rotterdam zegt dat het staatsrecht niets zegt over de situatie die nu op Curaçao is ontstaan.

  De oppositie heeft moties van wantrouwen aangenomen, terwijl de regering zegt dat de vergadering niet legaal was. “De gouverneur moet wat”, zegt Rogier, “Hij geeft terecht de macht van het parlement voorrang.” Want anders ontstaat er een vacuüm en de Staten zijn uiteindelijk de hoogste macht in een democratie.

  De Rijksministerraad heeft volgens de hoogleraar hierin geen rol. “Die komt pasin beeld als er vanuit het Koninkrijk wordt gedacht dat er moet worden ingegrepen.” Kennelijk is tot nu toe de opvatting dat Curaçao het zelf moet oplossen, stelt Rogier vast. Goedgedrag heeft naar zijn mening een goede stap gezet door een formateur te benoemen. “Ik zou niet weten wat de regering Schotte hiertegen in kan brengen.”

  Escalatie
  Ook Caribendeskundige Gert Oostindie denkt niet dat de Rijksministerraad snel zal ingrijpen. “Curaçao is een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In principe mag het zijn eigen boontjes doppen”, zegt hij tegen persbureau ANP. “Zulke ‘bemoeienis’ zou escalatie en geweld kunnen veroorzaken.”

  “Mocht de Koninkrijksregering toch ingrijpen, dan zal ze waarschijnlijk een zakenkabinet instellen om lopende zaken te behartigen. Op die manier laat ‘Nederland’ alles nog steeds doen door Antillianen zelf en blijft het land zoveel mogelijk zelfstandig bezig”, aldus Oostindie.

 42. Wat meneer is vergeten te zeggen is dat het slechts om een persoonlijke opvatting gaat van deze professor (hoeveel heeft hij gekregen, in NL zijn ze dus geen haar beter).

  In het algemeen geldt nog steeds de regel, de meerderheid bepaald!!!

  Het is te gek voor woorden dat deze kerel (Schotte) zelfs het nieuws uit laat stellen (hoezo machtsmisbruik). Hij voelt de hete adem in zijn nek… nu de MFK stemmers nog… die 200 van gisteren avond mogen ze houden!

 43. Ja, zo ken ik er nog wel een paar!

  Het eerste wat in het oog springt is de hypocrisie: de gehate betwetende makamba wordt ineens als autoriteit aangehaald. Weet deze man wel wie hij adviseert?

  Het valt dan ook op dat de brief geen aanhef heeft. Aan wie is dit advies gegeven en in antwoord op welke vraag? Is er voor betaald en hoeveel? Er is vast nog wel een dozijn hoogleraren te vinden die hetzelfde, het tegenovergestelde of weer iets heel anders adviseren. Als je ze maar betaalt.

  Maar als we toch aan het adviseren zijn, graag nog advies over het volgende:
  – Is een persoon met torenhoge schulden aan belasting en sociale premies ministeriabel?
  – En iemand met diverse veroordelingen wegens fraude en bijna 50 MOT meldingen?
  – En iemand die zijn ministers ambt gebruikt om op officieel briefpapier aan Amerikaanse autoriteiten een verzoek te doen om beslag op aanzienlijke sommen zwart geld van een partijfinancier op te heffen?
  – Zou een minister die een motie van afkeuring tegen zich krijgt niet moeten opstappen?
  – Is het een parlementsvoorzitter toegestaan om het houden van parlementaire zittingen moedwillig te saboteren?
  – Mag een minister president liegen, en liegen en liegen en liegen?

  Hoogleraar, blijf bij je leest en bemoei je niet met zaken waarvan je geen benul hebt.

 44. ik denk dat de Prof een fors bedrag op zijn bank rekening heeft bijgeschreven gekregen, een fors stuk gratis grond op Korsou, gratis Lovers water, gratis tanken bij Vanddis, gratis shoppen bij Coshell NV

  er valt hier helemaal niets te koesteren in het huidige politieke klimaat

 45. Ik ben dat gezicht van die Schotte op TV echt zat. Wel het duurste gezicht van het eiland, want de vertoning kost NAF 3000 per spotje van 30 seconden dus reken maar uit wat die vele uren kosten. Daarmee had hij heel veel nuttiger dingen voor het volk kunnen doen. Vele deskundigen hebben hun mening gegeven over wat Asjes heeft gedaan en weinigen waren het met elkaar eens. Nu heeft Schotte een nieuw speeltje gevonden in de persoonlijke mening van bovengenoemde professor. Een mening vol vaagheden en speculaties. Als democraat pur sang pal tegenover anti-democraat Asjes blijf ik van mening dat onze Staatsregeling en Reglement van order gestuit worden door de algemeen aanvaarde internationale standpunten/regels/wetten zelfs de ongeschreven. Daarom kan ik alleen achter de mening van onderstaande deskundige staan:
  Hoogleraar staats- en bestuursrecht Lodewijk Rogier van de Erasmus Universiteit in Rotterdam zegt dat het staatsrecht niets zegt over de situatie die nu op Curaçao is ontstaan.
  De oppositie heeft moties van wantrouwen aangenomen, terwijl de regering zegt dat de vergadering niet legaal was. “De gouverneur moet wat”, zegt Rogier, “Hij geeft terecht de macht van het parlement voorrang.” Want anders ontstaat er een vacuüm en de Staten zijn uiteindelijk de hoogste macht in een democratie.

  De Rijksministerraad heeft volgens de hoogleraar hierin geen rol. “Die komt pas in beeld als er vanuit het Koninkrijk wordt gedacht dat er moet worden ingegrepen.” Kennelijk is tot nu toe de opvatting dat Curaçao het zelf moet oplossen, stelt Rogier vast. Goedgedrag heeft naar zijn mening een goede stap gezet door een formateur te benoemen. “Ik zou niet weten wat de regering Schotte hiertegen in kan brengen.”

 46. Het is een grote schande dat onze Mavo 3 premier met megastrafblad de media in zijn rol als (mislukt) ministerpresident gebruikt om partijpolitiek te bedrijven. Notabene net datgene waar hij zijn oppositie van beschuldigd!

  En ja, als je lang zoekt vind je altijd wel iemand die tegen een interimkabinet is. Feit is ook dat 95% van de deskundigen volledig achter de actie van de gouverneur staat.

  Maar ons ministerpresidentje lijdt al jaren aan het complex van de selectieve waarneming. Hij ziet zichzelf nog steeds als mas serka di bo, ondanks dat hij, wat bo niet mag, met prive fotoslaaf en 10 bodyguards over de pontjesbrug scheurt in zijn geblindeerd mafiamobiel.

  Vertrek Schotte

 47. Zo is dat. Laat de schoenmakers maar bij hun leest blijven.
  De Laats tijd zijn er verrassend veel mensen die voor hoogleraar staatsrecht spelen.
  Eindelijk heeft de echte deskundige gesproken.
  Goed werk Gerrit, chapeau !!!

 48. 10 economen 10 verschillende meningen. Het betreft duidelijk een ‘persoonlijke opvatting’.
  Zo zie je hoe dom Schotte cs is om af te gaan op de uitlating.

 49. Tja.. als het parlemetaire stelsel had gewerkt en niet door Asjes was verkracht, zou hij gelijk hebben, maar wat te doen als dat parlement niet meer werken mag? Maar even wachten of deze adviseur ook alle informatie had. Fijn dat er weer naar NL advies wordt geluisterd? Zou hij dat ook doen als er nu nog een ander advies komt?

 50. 10 Staatsrechtgeleerden 10 verschillende meningen.
  LOL
  Dat mavo3 mijnheer een uitzending durgt te ondrbreken is niets meer niets minder dan een dictatuur.

 51. Deze hoogleraar komt uit een normaal land met een goede functionerende democratie. Laat hem eerst es ff meelopen hier voordat ie z’n mond opentrekt. #1 De regering Schotte handelt NIET alleen lopende zaken af. #2 De regering Schotte heeft zelf het controlerende orgaan (Staten) op non-aktief gezet. #3 De regering Schotte gaat tegen alle uitspraken van rechters in door gewoon mensen proberen blijven weg te werken. De regering Schotte kan dus gewoon niet aanblijven. Ze kunnen nog zoveel kapot maken in 1 maand tijd. Inclusief knoeien met de verkiezingen die ze zelf organiseren…..