• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BegraafplaatsCURAÇAO – Ramsis Kwidama, de Curaçaoënaar die overleed toen hij een twaalfjarig jongetje probeerde te redden uit de Nieuwe Maas, wordt begraven op Curaçao. Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente Rotterdam compensatie biedt aan de nabestaanden vanwege de heldendaad van Kwidama.

Volgens Robert Simons van Leefbaar Rotterdam is de situatie zo uitzonderlijk dat de nabestaanden een financiële tegemoetkoming moeten krijgen in de kosten van Kwidama’s uitvaart. “Het zou wrang zijn als de familie hierdoor met financiële problemen achterblijft”, aldus Simons.

Herdenking
Kwidama is gisteren al in Rotterdam herdacht door vrienden en familie. Er kwamen rond de 250 mensen naar de bijeenkomst op het Schiehoofd in Rotterdam, waaronder ook gevolmachtigd minister van Curaçao Sheldrey Osepa. “In ons verdriet zijn we trots dat een Curaçaoënaar zijn leven heeft gegeven om een medemens te redden, ongeacht wie dat was”, waren de woorden van Osepa.

14 reacties op “Kwidama wordt op Curaçao begraven”

 1. @Makama.. zeer rare vergelijking. Wendy is uit eigen wil gaan duiken ze was niet bezig met het redden en een mensenleven. Ik vind dat een heldendaad zeker bekroond kan worden en als dat gaat door een financieel bijdrage van de overheid waarom niet?
  Curacao kan niet de begrafenis voor elk persoon die aan het recreëren is en om het leven komt betalen. Zinloze vergelijking.

 2. Makamba,

  Het enige verschil is dat jij aan het (onbewust?) haatzaaien bent, terwijl Kwidama geen onderscheid heeft gemaakt in wie hij moest redden.

  Blijf appels met peren vergelijken en je zult zien dat jij als Makamba nergens raakvlakken hebt met Curacao.

 3. Macamba, dit is een zinloze vergelijking waarmee je volgens mij bewust verdeeldheid probeert te zaaien.

  Kwidama heeft zijn leven gewaagd en verloren bij een poging het leven van een kind te redden. Hoe durf je dat te vergelijken met, hoe erg ook, een duikster die voor haar plezier een risicovolle sport bedreef (en daarbij mogelijk, dat is nog niet duidelijk, onverantwoorde risicos nam)?

 4. Tristu ta tristu. Merrel en de familie Kwidama en alle verdere betrokkenen wens ik veel sterkte toe met dit trage verlies. Tin forsa!

 5. Mijn condealances aan familie en vrienden van Kwidama.Triest om zo het leven te verlaten terwijl je een ander leven wilt redden.Kwidama je bent een held.

  Mooi gebaar van de Nederlandse politiek dat hij op zijn geboorte eiland begraven wordt door zijn familie financieel te steunen,en ook terecht.
  Nu ik dit zo opschrijf moet ik opeens aan Wendy van der Wouden denken die bijna 2 weken terug hier verdronken is met een duikongeval.Ook haar familie had geen geld om haar in Nederland te laten begraven.Had ook een mooi gebaar geweest van de Curacaouse regering om haar naar Nederland te laten vliegen en haar in haar eigen stad te begraven.Dat zijn nou net de verschillen.

 6. Een held!

  De oprechte condolances van gans Curacao aan deze familie, die voor eeuwig trots mag blijven op dit bijzondere familielid.

 7. Schande Osepa hier vooraan te gaan staan, wie denk je hiermee te imponeren.

 8. @Chaetodon Capistratus het nieuw is juist wel bekend in de media in Nederlnad (telegraaf, volkskrant, NRC, tv rijnmond, rtl nieuws etc.) Er is ook een herdenking geweest voor deze held.

  Ik ben het eens dat de gemeente Rotterdam moet bijdragen in de kosten!

 9. @ Kwame, ik mis nog een paar smiechten waaronder de toneelspeler John Liegdam en toneelmeesteroplichter Schotte.Was een mooi smoesje voor(Gerrit hem geweest om ff er uit te zijn ,daar hij al twee weken niet van het eiland af is geweest.

 10. Een echte held, die zonder meer bereid was zijn leven te geven. Maar schande dat het merendeel van de Nederlandse media de afkomst van deze held niet of nauwelijks vermeldde. Curaçao mag trots zijn op deze man. Natuurlijk moet Nederland zijn laatste tocht naar Curaçao betalen.

 11. Osepa ziet er op de foto uit als een acteur in een slechte B film. Zelden iemand zo nep bezorgdheid zien faken.

  Als we de MFK mafia dadelijk kwijt zijn kan Osepa zo in de The Bold and the Beautiful.

 12. Jammer dat die smiecht van een Osepa er dan bij gaat staan.. Die man kent echt geen schaamte!

  Zal me niets verbazen als die criminele bende hier ook bij de begravenis aanwezig zal zijn.

 13. Dit is een voorbeeld voor ALLE Curacaenaars!!

  Laga nos dune honor !!

  PLB

 14. Mooi gebaar…