• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering geeft in een persbericht aan dat zij notie heeft genomen van het bericht dat minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) bezorgd is over het tekort van 160 miljoen op de begroting. Minister George Jamaloodin van Financiën zegt in het persbericht dat er geen reden is tot paniek.

“Tot nu toe is er geen reden om instructies te geven”, zegt de minister. Verder zegt Jamaloodin: “In de laatste vergadering van 11 mei met minister Spies is afgesproken dat de Commissie Financieel Toezicht (CFT) en het ministerie van Financiën een reactie zullen sturen naar de Raad van Minister van het Koninkrijk over de voortgang van de stappen die genomen moeten worden wat betreft onze begroting.” Volgende week zal er een vergadering zijn met CFT en zal de zaak worden geadresseerd. Vervolgens zal op 15 juni een vergadering zijn met minister Spies op Curaçao.

Hervormingen
“Wat de regering nu doet is komen met hervormingen en het nemen van stappen op verschillende beleidsterreinen die met elkaar te maken hebben, zoals de basisverzekering, AOV fonds, terugdringen van de uitgaven in de Gezondheidszorg en de pensioengerechtigde leeftijd”, gaat Jamaloodin verder. “Alle wetsvoorstellen die de hervorming van de gezondheidszorg betreffen zijn in de finale fase. Wat betreft het Belastingplan 2011-2014 loopt alles volgens planning en wat betreft de fiscale hervormingen voor 2013 is het traject bijna af.”

Verantwoordelijkheid
“Kabinet Schotte neemt de verantwoordelijkheid om daadwerkelijk aan te pakken wat het tekort op de begroting veroorzaakt. Met alleen een schuldsanering komen wij er niet. Als wij de oorzaak van de schulden niet aanpakken, wat jarenlang niet is gebeurd, zijn wij erg snel terug waar wij waren”, aldus de minister van Financiën.

26 reacties op “‘Begrotingstekort: geen reden tot paniek’”

 1. @Totekki, waarde Totekki, de overeenkomst is al gemaakt voor 10-10-10 door Nederland op verzoek van de PAR.
  Het enige wat nog gebeuren moest is een handtekening hieronder plaatsen. Dit zou gebeuren na de verkiezingen, maar helaas heeft GOD het anders gewild, het feestje ging niet door want de PAR is niet meer aan de macht.
  Dus het document ligt bij deze regering op tafel, alles staat zwart op wit !
  Curacao 7,5% van de eventuele olieopbrengsten en Nederland 92,5 % inl. 7,5% van Bonaire.

  Verder weet ik niet of Nederland ook voor 92,5% verantwoordelijk is voor de grote milieuvervuiling dat dit met zich mee zal brengen. Dus wie saneert wat?

  Het zal me niet verbazen als Curacao voor de milieuvervuiling zal moeten gaan opdraaien. Want Nederland wil wel de lusten en niet de lasten. Voorbeeld, Shell.

  Deze regering gaat natuurlijk niet met deze overeenkomst akkoord, no way!
  Jammer dat onze gouverneur geen vragen hierover stelt…
  Jammer dat onze gouverneur ook geen vragen stelde over de verdwenen 60 miljoen van agua electra tijdens de PAR periode…

 2. Hmm dan zal het niet helpen om kranshi op een andere lokatie voor 125.000 pm maand te gaan huren!

  Tja alleen in Omundo is hij een grote man!

 3. Leg in Nederland eens uit dat we hier een minister van financieen hebben die een miljoenen belastingschuld heeft, die voor tonnen gefraudeerd heeft met zijn water en elektra meters, die met zijn broer verdachte is in een witwaszaak van tientallen miljoenen dollars en die eigenhandig wetgeving heeft ingevoerd om vervolging daarvan te verhinderen.

  Kan Nederland met goed fatsoen dan nog anders concluderen dan dat Curacao een bananenrepubliek is geworden? En daarvoor hebben we MAVO 3 premier met megastrafblad Schotte en diens lachwekkende privefotograaf Soemanta niet eens voor nodig.

 4. @Nico, Laat Wiels maar vechten tegen de huurkosten van Kranshi.. moeten we nu ineenshet dubbele gaan huren? en geen huurkoop! en dat van Monk!

 5. @Nico, ja zo ken ik er nog een paar. Naar het schijnt is er geen olie en zijn het leugens van deze regering. Immers anders waren ze allang begonnen. Had Schotte een prive NV begonnen met schoonpa en zouden zij alles 100 procent krijgen!

 6. @ Nico. Welnee, joh. Wiels strijdt alleen tegen makamba’s, corruptie en windmolens en Schotte heeft juist 2 windmolenparken laten plaatsen dus het is vechten tegen de bierkaai voor Wiels.

 7. @Nico hoe kun jij het zo verzinnen om “niets” te verdelen over Curaçao, Bonaire en Nederland. Curaçao 7,5% van niets, Nederland 92,5% van niets en jij denk dat Nederland helemaal gek is. Kijk dat ons eigen volk (athans een gedeelte) gelooft dat 7,5% van niets een heleboel geld is, is tot daaraan toe maar ik heb mijn twijfels over het geloven van de makambas in deze werkelijk meest stupide onzin.

 8. Op 10-10-10 begonnen met 0,00 naf nu medio 2012 een begrotingstekort van 160 miljoen naf…doe je goed..

 9. Natuurlijk ‘ziet’ Jamalooting geen reden tot paniek.
  Niet geremd door enige kennis van zaken en visie kun je het je inderdaad veroorloven dergelijke uitspraken te doen.

  Zonder voldoende kennis van zaken ‘zie’ je het inderdaad ook niet aankomen.
  Het lijkt verd……… wel de Titanic!
  Diep, diep triest!

 10. @Juny, het schijt dat de PAR van plan is om Nederland eigenaar te maken van 85% van onze olie en Curaçao en Bonaire mogen 15% samen delen wat betekent dat Curaçao slechts 7.5% van krijgt en Nederland totaal 92,5% Bonaire is NL gemeente. !
  Dit is waar Wiels tegen strijdt.

 11. dat vraag ik me ook altijd af. ik denk dat ze tijdens het slapen zulke ingevingen krijgen (dat er miljarden barrels olie onder de grond van curacao ligt) en met een vrolijke been in de ochtend wakker worden om hun dag een gezonde tintje te geven.

 12. Trouwens waarom gaan we die olie niet boren onder Curacao? Volgens Caryl Monte, Jules Eisden en Gerrit Schotte ligt er heel veel olie onder Curacao. Waarom wachten we????

 13. Als ik kijk naar de foto van deze man zie ik een man die iederen uitlacht. Mensen geen paniek bla bla bla. Wanneer wordt je belastingschuld betaalt?.

 14. Als al die nep-figuren hun belastingen nu netjes gaan betalen, zowel binnen deze pretregering alswel staten (hoe zit het daar eigenlijk mee) dan zal er geen reden tot paniek zijn. Het stoppen van eruitgooien van managers/directeuren zodat er geen grote bedragen achteraf betaalt hoeven te worden.
  Tot dan is het gewoon stelen van de Curacaose belastingbetaler, aangezien de belastingbetaler dit wel doet.

 15. deze man heeft niet eens zijn eigen financien op orde.
  en is minister van financien geworden????
  dat kan alleen maar in bananenrepublieken.
  ze gaan maar door met hun leugens en fraudes tot het hele land failliet is….
  schande, schande, schande…..

 16. tjeee…zullen ze minder gaan reizen? ben blij dat ik weer rustig kan gaan slapen…hahahaha! zie z’n neus groeien! nog steeds zo’n spijt dat ik voor status aparte gekozen heb…

 17. En het klootjes volk blijft dit soort preeken maar geloven,totdat het schip gezonken is,dan staan ZE allemaal te bleren en te blaken, van Nederland en de PAR is de schuldige.

  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZER ZIJ HUN EIGEN VOLK.

 18. Voor Jamalodin is er geen reden voor paniek. Hij hanteert de volgende redenering: Vroeger tankte ik voor Naf 25 per keer en dat doe ik nog steeds. Geen probleem toch? We verlagen de winstbelasting, want dan krijgen we meer bedrijven en dus meer werknemers en dus meer belasting. Geen probleem toch? Volgens Caryl Monte (Opshon ‘No’) verkopen we gewoon al onze assets. Geen probleem toch? Het geld dat we nu teveel uitgeven verdienen we gewoon later terug. Geen probleem toch? De mensen die een probleem zien zijn gewoon tegen deze regering. De PAR heeft ons met 1.6 miljard schuld laten zitten. zij zijn het probleem. Wat zeur je over 160 miljoen.
  ….. en zo modderen we nog wel even door

 19. Geen reden voor paniek , zegt de minister. Wat kan hij anders zeggen, damage control en zandstrooierij laten de MFK / PS kiezers nog steeds in een diepe politieke slaap verzinken, waarbij de werkelijkheid helemaal vervaagt. Een soort hypnose, waaruit je met een schok wakker wordt . Als de minister aanwijzingen gaat geven in de Rijksministerraad, zullen ze dat in Curaçao hard voelen. Het mooie sprookje komt tot een eind de roes van de macht is uitgewerkt en de bevolking gaat voelen wat zo’n tekort betekent. Geen enkele van de nieuwe plannen gaat door en prijzen en belastingen stijgen om het tekort weg te werken. Geen reden voor paniek dus, want in paniek neemt Curaçao de verkeerde beslissing. Tijd om Klaas Vaak Jamaverloedering de rekening te presenteren voor zijn ongegeneerde graai- en grabbelbeleid.

 20. Wat een …………….. l!!

  Deze man is begonnen met 0 schulden, en een sluitende begroting.
  Kun je wel weer de schuld afschuiven, maar de vorige regering zou juist een pluim hiervoor moeten krijgen.

  Dit is gaen verantwoordelijkheden nemen, dit had hij moeten zien aankomen en in de gaten houden en moeten bijsturen.

  Doet hij eigenlijk wel wat voor zijn salaris?

 21. Geen paniek.
  Drastische verhoging AOV leeftijd. Lekker als je 57 bent en opeens er 5 jaar bij krijgt. Ook voor werkgever die opeens niet die jonge werknemer in dienst kan gaan nemen en nog 5 jaar door moet betalen voor een gefrustreerde werknemer. Verhoging AOV premie, laat de kosten voor de werkgever maar verder stijgen. Basisverzekering.. stel je verdient 89000 per jaar, nu betaalt je werkgever 3000 gulden ziektekosten, straks opeens 8010 en jijzelf ook nog 2670 per jaar. Gevolg: of de prijzen moeten omhoog, of personeel moet minder worden. Geen paniek! Gevolgen voor de economie zijn rampzalig, maar geen reden tot paniek zegt Jamaloodin.

 22. Koeiman is voor maar liefst 2 (!) weken naar Zwitserland, en – je moet toch Papiamentu kunnen praten in het buitenland – heeft collega’s Donate Philbert en Virlene Eis meegenomen.

  Dit tripje (Geneve is peperduur) kost ons, belastingbetalers, een kleine 100,000 gulden.

  Ik denk dat mevrouw Spies geen aanwijzing maar een uitwijzing moet geven: weg met deze ministers die terwijl de tekorten fiks oplopen niets anders doen dan geld verbrassen in verre buitenlanden.

 23. Als de regering stopt met betalen van miljoenen aan corrupte accountants, niet steeds strafzaken verliest, de ministers hun belastingen betalen, de ministers niet de hele wereld rondreizen en we geen neuwe kranshi gebouwen gaan huren voor 125.000 per maand! dan zou er welicht geen grote schulden zijn want daar zit de oorzaak!.. maarja de minister is zelf verdachte in de witwas zaak bientu dus hij dient gewoon op te stappen!

 24. Ik wens nogmaals alle kiezers van de MFK en de PS te bedanken.

 25. Wanneer is er wel paniek bij een minister, die volledig de capaciteiten en opleiding mist voor zo’n baan. Nederland mag niet wachten met maatregelen, totdat de paniek wel toeslaat, want dan is het te laat. Stop met reizen om te beginnen, want Koeiman zit nu ook weer in Zwitserland om vervolgens naar Nederland te gaan. Tel uit je winst.

 26. Wellicht is het verstandig om te beginnen met het afschaffen van de waanzinnige reizen van de politici, waarbij Schotte de kroon spant door op iedere reis een blonde tiepmiep en een prive fotograaf mee te nemen.

  Dan stoppen met het betalen van waanzinnige bedragen aan totaal ongeschikte accountants (Hernandez) en bevriende advocaten (Lisanne Asjes, inderdaad de zus van).

  Vervolgens gaan onze ministers eindelijk eens hun belastingen, premies en Aqualectra rekeningen betalen (Jamaloodin en el Hakim hebben miljoenen schulden, en wellicht schuift Carlos Trinidad zich spoedig bij hen aan).