• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De beslissing van de Accountantskamer om accountant Terry Hernandez voor negen maanden te schorsen is weer een uitspraak tegen de regering van premier Gerrit Schotte”, aldus PAR-leider Emily de Jongh-Elhage. Haar partij wil dat de regering onmiddelijk alle relaties met Hernandez stopzet.

Naar aanleiding van een klacht van oud-rector Miguel Goede heeft de Accountantskamer vorige week bepaald dat Terry Hernandez voor zes maanden wordt geschrapt in het accountantsregister. Samen met een eerdere schorsing van drie maanden, mag Hernandez voor negen maanden zijn werk als registeraccountant niet uitvoeren.

Schulden
“Vanaf het begin heb ik gewezen op de wrede wijze waarop de accountant is gebruikt om het professionele leven, de reputatie en gezinsleven van professionals te vernietigen. Bovendien zijn deze professionals in grote schulden gestoken om zichzelf te verdedigen tegen onrecht”, zegt De Jongh-Elhage. “Hierin heeft de regering van premier Schotte een gebrek aan geweten en wreedheid gedemonstreerd om onze professionals te vernietigen.”

Steun
De beslissing van de Accountantskamer verklaart dat Terry Hernandez heeft ‘gehandeld in strijd met de eisen voortvloeiend uit de fundamentele beginselen van integriteit, objectiviteit en deskundigheid en zorgvuldigheid’. “Wij ontkomen niet aan de sterke indruk dat deze accountant ernstige fouten heeft gemaakt met de steun en goedkeuring van de regering van premier Schotte. Om die reden stel ik voor  dat de regering de accountant in kwestie het geld terug vraagt dat het heeft betaald om de rapporten te maken die nu afgekeurd zijn”, zegt de PAR-leider.

Frauduleuze rapporten
Daarnaast wil de partij dat de regering onmiddelijk alle relaties met deze accountant stopzet en alle directeuren weer in dienst neemt die ontslagen zijn aan de hand van ‘de frauduleuze rapporten’ van deze accountant. Hernandez is onder meer verantwoordelijk voor het rapport dat heeft geleid tot het ontslag van CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy en voor de audit bij bevolkingsregister Kranshi.

11 reacties op “‘Overheid moet breken met Hernandez’”

 1. Ik denk dat Elhagen eens een telefoontje met Wilders en Moskowitz moet gaan plegen en vragen of zij als burger een civilgerecht kan aanspannen tegen het land Curaçao en hernandez om de miljoen die Hernandez heeft ontvagen 500,00 per uur ecl OB en 12% kantoorkosten in de staatskas terug te storten,het is uiteindelijk een geldverspilling van het volk geweest,en Elhagen heeft er het geld voor om zo’n rechtzaak aantespannen menig mens waaronder ik heb daar het geld niet voor,het zo Elhagen sieren en veel stemmen oplever bij de aankomende verkiezingen,wat let u.

 2. Wat een joke is curacao toch met al zijn criminele manieren om de zaken te beinvloedden. In en in triest.

 3. @ Henk. Geld geld geld, hier word ik erg moe van .

  De tijd van ruilhandel of kraaltjes en spiegeltjes is voorbij, dacht ik. Leef jij zonder geld? Deze Hernandez is van onze belastingcenten betaald voor ondeugdelijk werk en voor NAF 600 per uur mag de opdrachtgever een uitstekend rapport verwachten. Nu dat niet is gebeurd is, heeft hij niet aan het contract voldaan en moet het geld terugkomen. Het gaat me te ver, dat de regering hem heeft GEDWONGEN om waardeloos werk te verrichten. Juridisch moet het geld teruggevorderd kunnen worden.

 4. ja henk geld geld geld vooral als je weggepest wordt door zon onprofessionele opgesteld rapport, waardoor je je baan verliest. laat hem verantwoordelijkheid dragen voor zijn daden.
  dit is geen fout. dit is mucha manda. toen hij daar op zuikertuintje zijn plan aan het beramen was had hij aan de consequenties moeten denken.

 5. recht blijft krom op Korsou !!!

 6. richardspee@onenet.aneuren van Aqualectra worden door MFK loopjongen Anthony Cijntje geselecteerd.

  We kunnen dus rekenen op nieuwe directeuren met een opleiding op MAVO 3 niveau en strafbladen evenredig aan de lengte van hun belastingschulduitdraaien.

  Achternamen Van der Dijs of Dos Santos.

  En Cijntje telt zijn centjes.

 7. Moedwillig mensen beschadigen voor geld is strafbaar. Ik stel voor dat Wilsoe Hernandez meteen opsluit en het OM instructie geeft om hem te vervolgen want Wilsoe is toch voor het recht?

 8. Anthony Cijntje doet die niet toevallig de werving en selectie voor de twee nieuwe Aqualectra directeuren? Het zullen wel geen bekenden van Schotte cs worden!

 9. Hear hear!

 10. De Jongh heeft groot gelijk, want Hernandez heeft zulke grote misslagen gemaakt dat hij als accountant onmogelijk nog door de overheid ingehuurd kan worden.

  Al zal de MFK daar niet zo zwaar aan tillen, want veroordelingen zijn standaard bij onze MFK ministers. Schotte is veroordeeld voor een reeks van fraudes, Constantia is veroordeeld voor een reeks winkeldiefstallen en meineed en dan hebben het nog niet over de megaschulden aan belastingen en premies van onder andere Jamaloodin.

  Ik sluit gezien bovenstaande daarom niet uit dat Hernandez bij de volgende verkiezingen op de MFK lijst staat.

  Het wachten is nu op de tuchtrechtelijke veroordeling van die andere MFK marionet, Anthony ‘U betaalt, ik schrijf wat u wilt dat ik schrijf’ Cijntje.

 11. Geld geld geld, hier word ik erg moe van . Iedereen maakt fouten, zullen we iedereen maar het uitbetaalde loon terug gaan vragen? Geld geld geld, is er niets anders om over te praten? Hoeveel consultants hebben wel niet in het verleden rapporten uitgebracht die waardeloos waren? Gaan we ze ook een voor een een terugbetaal rekening toesturen?
  Geld geld geld, vervloekte geld.