• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Captain SullyCURAÇAO – Griend Captain Sully spoelde in juli 2009 aan bij Jan Thiel. De griend leek het naar zijn zin te hebben aan het strand van Zanzibar, want pogingen om hem in het wild terug te brengen waren tevergeefs. In januari 2010 werd Sully naar een nieuw thuis gebracht in San Diego, waar hij vorige week overleed.

Nadat de griend in juli aanspoelde werd er een team ingesteld met vrijwilligers die voor hem zorgden. De goede faciliteiten waren er echter niet bij Zanzibar dus werd al snel gezocht naar een betere verblijfplaats voor Sully. “Vanaf het begin zijn wij betrokken geweest bij de opvang van de griend”, vertelde Iñez Hallewas, secretaris van Southern Caribbean Cetacean Network (SCCN) in december 2009. “We hebben geprobeerd de griend terug te krijgen bij een wilde groep, maar helaas mislukte deze poging.” De griend vond zijn weg terug naar Jan Thiel en werd daar verzorgd in een afgesloten deel.

Verhuizen
Toen Sully strandde, was hij erg zwak en het doel van zijn verzorgende team was om zijn gezondheid en fitheid te verbeteren en hem in staat te stellen naar het wild terug te keren. Na de mislukte pogingen om Sully te verenigen met soortgenoten in het wild, resteerden vier opties voor Sully.  Twee daarvan, euthanasie of het alleen achterlaten op zee, werden nooit overwogen. Andere opties waren om Sully in Curaçao Sea Aquarium te plaatsen of naar een andere zoölogische setting te brengen. De juiste locatie werd gevonden in Sea World. Na zes maanden verblijf op ons eiland, werd Sully op 4 januari 2010 verhuisd naar  San Diego.

Overleden
Sully leek het goed naar zijn zin te hebben op zijn nieuwe adres. Helaas kampte hij met verschillende gezondheidsproblemen, zoals verbranding door de zon. Vorige week woensdag liet hij helaas het leven. Captain Sully woog 454 kilo en was meer dan drie meter lang. Hij had zijn naam te danken aan Captain ‘Sully’ Sullenberger, een Amerikaanse piloot die een succesvolle noodlanding maakte in de Hudson rivier.

Verhuizing Sully naar San Diego

Sully in San Diego

5 reacties op “Captain Sully overleden”

  1. Het is normaal dierengedrag om zichzelf van de groep af te scheiden om te sterven. Zwakke of zieke dieren die normaal in groepen leven zullen altijd zich afzonderen van de rest om in isolement dood te gaan. Dit zie je bij leeuwen, olifanten, vogels, en noem maar op. Ik neem aan dat Sully ook al wist dat hij wellicht het einde nader was. Hij heeft het nog enkele jaren volgehouden. RIP Sully!

  2. Wat jammer! Misschien was hij nog in leven als hij naar Curaçao Sea Aquarium was geplaatst ?!

  3. Awwww 🙁 Arme Sully!

  4. hij had het naar zijn zin op curaçao. had zeker heimwee.

  5. Het is de schuld van de PAR 8)