• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim heeft namens zijn ministerie van Economische Ontwikkeling tijdens de fundraising van Fundashon TAS (Tera Awa Simia Banda Bou), een donatie gedaan van 50,000 gulden. “Curaçao heeft dit soort initiatieven nodig”, aldus Hakim.

 
Hakim is van mening dat ondanks er een prijsverlaging is bereikt van 30 procent voor fruit en groenten, de prijs nog lager kan. “Om een lagere prijs te kunnen bereiken moet de regering werken aan de logistieke connectie met de ander eilanden in het Caribisch Gebied, waardoor de uitgaven aan import van fruit en groenten die niet lokaal geproduceerd kunnen worden, omlaag kan. Ook zal de regering het planten van fruit en groenten stimuleren.” In het kader van deze doelen en de resultaten van Fundashon TAS is de donatie gedaan.

Fondsenwerving
Fundashon TAS is een niet-gouvernementele organisatie die bestaat uit vrijwilligers en heeft als doel om de productie van fruit en groenten voor lokaal gebruik te bevorderen en steunen. Om fondsen te verkrijgen voor het kopen van land om het werk voort te zetten in de landbouwsector, organiseerde de stichting een fondsenwerving activiteit. Volgens Don Martina van TAS is een groot aandachtspunt de ‘mindset’ wat betreft de mogelijkheden die onze aarde biedt.

Van groot belang
TAS nodigde Arnold Pigott, ex-minister van Landbouw en ex-gedeputeerde in Canada van Trinidad & Tobago, uit om van gedachten te wisselen over de verbetering van de sector. Tijdens de fundraising gaf Pigott in zijn toespraak aan dat het van groot belang is dat iedere inwoner zelf thuis plant. Hij gaf het voorbeeld van Jamaica waar fruit en groenten worden geëxporteerd die door de inwoners collectief worden geproduceerd.

Agrarische sector
Deze week hebben beiden vergaderd met minister Hakim om te praten over de verbetering van de agrarische sector. Daarnaast kwam ter sprake wat voor invloed dit kan hebben op de economische ontwikkeling en bewaking van gezonde voeding. En tot slot de invloed die investeringen in de agrarische sector kunnen hebben op de verlaging van de kosten van levensonderhoud voor de Curaçaose gemeenschap.

4 reacties op “Fundashon TAS ontvangt 50,000 gulden”

 1. El Hakim is precies als mijn vrouw.

  Beiden hangen de big spender uit, en beiden doen dat uit mijn portemonnee.

 2. @ Kwame K. trouwens deze donatie komt uit de eigen zak van Hakim of betalen wij dat?

  In verband met de betaling van achterstallige schulden aan Aqualectra, SVB en Belastingdienst is El Hakim op het leefminimum gezet en kan die donatie dus niet zelf betalen tenzij hij andere zwarte inkomsten heeft. Ik waag het erop, dat de donatie dus door de belastingbetaler wordt betaald.

 3. Idd ‘t is nog net zo duur als het was, kilootje half rotte appels voor Naf 7 pfff laat maar… de verlaging zal wel alleen voor de bedrijven zijn die het verkopen.
  Gaat die man eigenlijk wel ooit boodschappen doen? Volgens mij heeft hij geen flauw benul hoe duur alles is…

 4. Hmm fruit en groente is net zo duur hoor..

  trouwens deze donatie komt uit de eigen zak van Hakim of betalen wij dat?