• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Gerechtshof heeft vanochtend Fundashon Kas Popular (FKP) en minister Charles Cooper (Ruimtelijke Planning) gelijk gegeven in het hoger beroep rond de Wèchi-zaak. De twee partijen hoeven toch geen nieuwe beschikking uit te vaardigen voor de ontwikkeling van het terrein.

De ontwikkeling van het Wèchi-terrein is al jaren een slepende zaak. FKP wil op het terrein 3000 sociale woningen bouwen waar ongeveer 9000 families terecht kunnen. Maar natuurorganisaties Amigu de Tera en Fundashon Defensa (AT&DA) zagen dat niet zitten en sleepten het Land Curaçao voor de rechter.

Beschikking
Volgens de organisaties wordt er nergens in het goedgekeurde beleidsstuk voor de periode 2007 – 2011 melding gemaakt van de ontwikkeling van Wèchi, terwijl het terrein in 2010 wel was leeggekapt. De rechter gaf de organisaties in de rechtszaak in 2011 gelijk, waardoor FKP en de overheid opnieuw een beschikking moesten uitvaardigen.

Procedure
In het hoger beroep oordeelde de rechter anders: toen in 2010 het terrein van Wèchi werd leeggekapt bestond er nog geen plan voor het gebied in tegenstelling tot wat de natuurorganisaties dachten. De uitspraak betekent niet dat FKP kan gaan bouwen. Het masterplan van de fundashon zal eerst door een zware procedure met Eilandelijk Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Curaçao (EROC) moeten.

[scribd id=95080652 key=key-2i9rgqpl7uiklwrdmgkf mode=list]

1 reactie op “FKP wint hoger beroep Wèchi-zaak”

 1. Hier gaat het eigenlijk om

  “In het hoger beroep oordeelde de rechter anders: toen in 2010 het terrein van Wèchi werd leeggekapt bestond er nog geen plan voor het gebied in tegenstelling tot wat de natuurorganisaties dachten. De uitspraak betekent niet dat FKP kan gaan bouwen. Het masterplan van de fundashon zal eerst door een zware procedure met Eilandelijk Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Curaçao (EROC) moeten.”

  De naturorganisatie dacht dat waarschijnlijk, omdat de regering hun dat gezegd heeft en waarschijnlijk zelf ook dacht.
  Maar gelukkig mag er dus nog steeds niet gebouwd gaan worden, zonder dat de overheid wel dat plan maakt. Ik hoop dat ze niet zomaar het EOP naast zich neer leggen.

  Mensen in woningnood. Ik weet niet of je zo blij moet zijn om straks een huis op wechi te krijgen. Kijk maar wat er gebeurde met de andere in watervanggebieden geleden huizen tijdens Thomas. Ik gun jullie een huis, maar er zijn genoeg alternatieven. als de regering maar eens goed naar deze en andere natuurorganisaties zou luisteren. Maar nee, ze verpesten liever de water en natuurhuishouding, stoppen mensen op risicovolle plekken en strijken zelf wat steekpenningen op.

  Jullie zijn toch niet vergeten dat
  A) het stuk terrein toen de plannen nog net niet bekend waren, door een Godettvriendje zijn opgekocht om duur aan de overheid door te verkopen. mes un kos als nu dat Martinuscollege waar Kraanchi in zou komen.
  B) Godett het, zonder dat er nu uberhaupt plannen blijken te zijn, aanbesteedt heeft het terreinte kappen door een vriend
  C) 30% gebruikt wordt voor FKP woningen, maar de hogergelegenstukken gebruikt gaan worden voor projectontwikkeling..wat zal Godett daarvoor gekregen hebben?

  Dit zaakje stinkt!!!