• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie moest vannacht om 02.17 uur uitrukken naar een woning aan de Sta. Rosaweg, waar een gewelddadige overval had plaatsgevonden. De patrouille die ter plaatse aankwam trof een man aan met verwondingen aan zijn oor en mond. Dat meldt de politie.

 
Uit het onderzoek dat de politie ter plaatse uitvoerde bleek dat toen de vrouw van het slachtoffer thuiskwam, zij werd verrast door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen.

Problemen
Zij bedreigden haar met het wapen. De man die binnen was, merkte dat zijn vrouw in de problemen was en kwam naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. De daders vielen toen de man aan, die zichzelf trachtte te verdedigen en sloegen hem met de kolf van het pistool tegen het hoofd om daarna te vluchten. Het onderzoek in deze zaak is nog gaande.

13 reacties op “Gewelddadige overval bij Sta.Rosaweg”

 1. @Marco; die Ria is de weg kwijt door alle campagnes die ze na moest lopen, haar taak was ne te zien of er niet toevallig iets van macamba’s tussen zit.

  Wel @Ria je hebt je weer lekker in de kaart laten kijken door A) lekker laat te reageren en B) te hopen dat die macamba’s oprotten. Ga nu eens bij jezelf na wat er gebeurd als die Macamba’s het werkelijk doen.
  Zinspeel niet op dat gebeuren, want is is je eigen Lijder die het spel van Schotteis weg meespeelde en nu de zogenaamde grote Lijder speelt. Vergeet nooit maar dan ook nooit dat een slang met 2 tongen spreekt.

 2. @RIA:
  wat ben jij gefrustreed zeg. Wat een dom gewauwel. Puur uit nieuwsgierigheid, wat is volgensjou de oplossing dan? Alle Nederlanders weg, geen toerisme meer uit NL?? En dan? Zal het beter gaan denk je? Hoe en met wat voor middelen gaat Curacao zichzelf bedruipen denk jij? Ik zie uit naar je reactie.

 3. Beste Ria, het is al november 2012 en jij reageert nu pas op een gebeurtenis uit mei 2012. De slavernij periode is van nog langer geleden !! Vergeet dat verleden en probeer het beste van je leven te maken. Denk jij dat ik nog aan Wereld Oorlog 2 terug denk en de gevolgen daarvan? Nou echt niet.

 4. Ria,

  de criminaliteit zal eerder te maken hebben met het dumpen van Isla door Shell in 1985, en het ontbreken van ‘n backup strategie door Nederland, dan met koloniale uitbuiting (tot halverwege de 19e eeuw).
  De getto wijken in Nederland leveren criminelen van een veel zwaarder caliber dan de achterstandsgebieden van Korsou, meest bleke boeven die nooit aan de koloniale ketting hebben gezeten.
  Persoonlijk heb ik meer ontzag voor ‘n illegale en hongerige Haïtiaan met ‘n kapmes, dan voor een atraco Yu’i van 20 met ‘n pistool.

  Probleem is dat de toekomst van Curacao er vele malen slechter voor zou staan, zonder de egocentrische Nederlanders en hun Euro’s.

 5. Ria, wordt eens wakker en neem eens je eigen verantwoordelijkheid in plaats van je luiheid en ongeschiktheid te wijten aan de slavernij.

  Loop eens in Punda of Otrobanda een paar winkels binnen en vraag de eigenaren eens waarom ze latinos in dienst hebben en geen Curacaoenaren. Hun antwoord zal ik hier niet plaatsen, want dan komt het niet door de Versgeperst censuur.

 6. @ Ria. Dus je bedoelt te zeggen, dat de koloniale uitbuiting nooit gestopt is en blijft voortduren, want anders klopt je verhaal niet net zo min als het verhaal van Wiels als zou de slavernij de oorzaak van de huidige situatie zijn. Kan je niet even overleggen met Wiels, dat jullie voortaan met 1 mond zullen spreken, zodat we niet in verwarring raken. Nonsens is leuk, maar twee verschillende soorten nonsens maakt je belachelijk.

 7. @Toerist,
  50 gekken maar? Jij vergist je flink. Het zijn er DUIZENDEN hier op Curacao en nog eens DUIZENDEN in Nederland met dat criminele gedrag. Dat gedrag wordt nu voor typische Curacaose gedrag gezien, zowel in Nederland als hier.
  @Ria,
  Jou houding en ontkenning is precies wat dit criminele gedrag aanmoedigd en goedspreekt.
  Jij bent het probleem en niet de “Nederlandse kolonisten” waar jij het steeds over hebt. Trouwens jijzelf bent ook een kolonist, hoe kom je anders op Curacao verzeild? Of ben jij een indiaan met een veertje op je kop?
  De slaven waren ook kolonisten, niet vrijwillig, maar desondanks ook kolonist!!

 8. De criminaliteit en ingebbede armoede vloeit niet uit een matige opvoeding thuis maar is gehandhaafd en versterkt gedurende de koloniale uitbuiting en maatschappelijk sloopjaren! Weet je nog, zwarte slaven gebruiken ipv bleke boeren?Onze kinderen blowen niet onder de 14 jaar, nog bezoeken ze kinderdiscos en is de fenomeen loverboys niet zo in daar. Wel beroving, wat wil je dan als je maatschappij zo in elkaar gemanuvreerd is dat er geen gelijke kans is voor iedereen? Ik zal zeggen Nederlanders sodermieter eens een keer op naar jullie kikkerland en dankje wel voor alle hulp die jullie ooit hebben geinvesteerd in de eiland met oog voor eigen profijt. Jullie egocentrische aard is nog altijd vigerend ondanks de afschaffing van de slaverij. Met een paar euro’s uit jullie europese schat kist kan je helaas een koloniale ontwrichting nooit meer goed kopen!

 9. Joshua: ‘niemand die er iets aan doet’?

  Vertel me eens wat er aan gedaan moet worden dan? Bij ieder huis een politieagent neerzetten?

  Het probleem is dat de meerderheid van de ouders op dit eiland volledig tekort schieten in de opvoeding en daardoor criminelen grootbrengen. Als de ouders er al zijn, want pa is vaak voor de bevalling al verdwenen waardoor ma moet gaan werken en hun kinderen hun opvoeding van de straat krijgen. En de school kan dit nooit volledig corrigeren of compenseren.

  Niemand die er iets aan doet? Inderdaad, omdat er niets aan te doen is zolang vrouwen kinderen krijgen terwijl zij of hun mannen absoluut ongeschikt zijn voor het ouderschap.

  En helaas wordt dit in de samenleving normaal gevonden. Men stemt massaal op een Schotte (die zijn vrouw bedriegt met een reeks buitenechtelijke relaties maar waarvan de naieve kiezer denkt dat hij niet door hem bedrogen zal worden) en op een Thode (die zijn zoon tot drugshandelaar heeft opgevoed, maar waarvan de niet bijster snuggere kiezer verwacht dat hij wel een land kan besturen).

 10. eigenlijk hoeven er maar 50 gekken op curacao rond te lopen die het met deze overvallen,voor de rest verzieken,,het eiland is immers 11km breed en 63 km lang,en er wonen 150000 mensen,dus die gekken zijn altyd dichtbij,,helaas is de politie niet dichtbij..en vreemdelingen zonder werk en uitkering moeten ze op de boot zetten,terug naar land van herkomst

 11. Het wordt met de dag gekker en niemand die er iets aan doet, de politie heeft de zaak zoals gewoonlijk in onderzoek.
  Daar moet de burger het mee doen.

 12. En Kade is maar druk bezig met briefjes schrijven naar Amerika.

 13. Nos ta dushi hende!