• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De overheid weerspreekt in een persbericht het bericht in de Amigoe van zaterdag dat de goedkeuring van het ‘Mutual Evaluation Report’ van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) voorwaardelijk zou zijn. “Deze interpretatie is onjuist”, meldt de overheid.

 
Vorige week heeft Curaçao goedkeuring gekregen voor haar ‘Mutual Evaluation Report’ van de CFATF in El Salvador. Dat betekent dat de aanpak van Curaçao om het witwassen van geld te bestrijden en het tegengaan van financiering van terrorisme is geëvalueerd en het rapport is goedgekeurd.

Expert
“De krant Amigoe heeft zaterdag een artikel gepubliceerd waarin een ‘anonieme expert’ zou hebben verklaard dat de goedkeuring van het rapport in El Salvador ‘voorwaardelijk’ zou zijn, daarmee de indruk wekkend dat het rapport van Curaçao toch niet volledig was goedgekeurd. Deze interpretatie is onjuist en het is te betreuren dat de krant de feiten niet heeft gecontroleerd en een artikel heeft gepubliceerd op basis van de woorden van een ‘deskundige’ die op een anonieme basis spreekt”, aldus de overheid.

Vaste stap
Curaçao zal tijdens de volgende sessie van CFATF in november nog een ‘follow-up’ moeten geven over het rapport. “Dit kan echter niet worden beschouwd als een ‘voorwaardelijke’ goedkeuring, zoals de Amigoe heeft gepubliceerd op basis van de mening van een anonieme expert. Het is een vaste stap in de processen van de CFATF dat elk land terug moet rapporteren over de progressie in de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme na de evaluatie”, zo luidt het persbericht.

Autonoom land
CFATF maakt deel uit van FATF (Financial Action Task Force). Voor Curaçao was het de eerste keer dat het land door dit proces heen ging als autonoom land en als lid van de CFATF

7 reacties op “‘Rapport CFATF volledig goedgekeurd’”

 1. En weer is de regering aan het liegen.. De implementatie manager van Communicatie en Informatie kan goed liegen! goede 1-2 met Stella.

  Curacao zakte bijna af en mag net net voorwaardelijk over maar binnen 6 maanden herevaluatie wat normaal 2 jaar is.. tja premiers die met prive bankgegevens van de bank minister zwaait, Ministers met belasting schulden, minister van justitie die een grote witwasser wil beschermene en de VDC buiten spel zetten daar scoor je geen punten mee!

 2. Wat gek dat ik in deze regering geen vertrouwen meer heb, hoe zou dat nu komen.

 3. Ik heb meer vertrouwen in de ‘deskundige’ dan de deskundigen in de overheid. ministers met gefraudeerde diplomas en strafbalden

 4. waarom is het nou toch dat ik de anonieme expert eerder geloof dan een verklaring van de overheid….hunk!

 5. Peildatum van rapportage is:
  11 augustus 2011 …….. weet u wat er na die datum is gebeurd ????

  – gedoe met VDC
  – rapportages Terry Henriquez
  – brieven aan USA (WilsYU & Monkey) op persoonlijke titel
  – bekend worden giga belastingschulden (alsmede bij SVB) van ministers
  – vernietigen reputatie Tromp / Goede etc etc etc
  – negeren rechterlijke uitspraken (Gumbs op zijspoor gezet)
  – zaak Do$ $anto$ / Bientu
  – etc. etc. etc.
  DUS volgende verslag zal vernietigend zijn !!!!

 6. De vraag is of CTAFT in El Salvador wel juist en volledig is geinformeerd.

  Want uiteraard stuurde de regering Schotte marionet Stella van Rijn voor die klus. En die staat bekend om haar voortdurende ontkenning van alle misstanden waar de regering Schotte verantwoordelijk voor is. Zie haar lachwekkende brief naar de redactie van Brandpunt die het gewaagd had het fraudeverleden van Schotte op tv onder de aandacht te brengen.

 7. Na 1.5 leugens van deze regering is de regering niet meer geloofwaardig. Zowiezo raar dat wij zijn goedgekeurd zonder een werkende VDC en met ministers die banden hebben emt de maffia en witwassers.