• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – De Fundashon Kuido di Ambulans (FKA) voert een onderzoek uit naar het fatale duikongeluk van afgelopen weekend. Dat meldt Radio Hoyer 2. De 22-jarige Debby van der Woude dook samen met haar vriend in de zee bij Marie Pampoen toen ze op een flinke diepte bewusteloos raakte en later overleed.

De moeder van de verongelukte duikster, Monique Middelbeek-Eilander, vindt dat het ambulance personeel niet accuraat heeft gereageerd. De ambulancemedewerkers waren volgens haar traag en namen niet de benodigde apparatuur mee.

Kritiek
Het is niet de eerste keer dat de ambulancedienst bekritiseerd wordt. Interim-manager Elba Louisa zegt dat de GGD zelf een onderzoek instelt. Rick Hart van Radio Hoyer 2 vroeg naar aanleiding van de klachten aan Louisa hoe het gesteld is met de ambulancedienst:

7 reacties op “FKA doet onderzoek naar duikongeval”

 1. @Ex vacantieganger. Het is een keuze die jij maakt om niet op vacantie te gaa.Misschien door geld gebrek en crisis maar niet hierdoor hoor. Denk jij de meeste Nederlanders die op vacantie gaan helemaal in Africa, zich laten weer houden, doordat ze bang zijn Ibolavlieg of de Dengue vlieg of noem maar wat. Je gaat op vacantie voor de kick man, avontuur of ontstressen. Denk jij dat ik me laat beinvloeden om niet op Curacao te gaan doordat er geen geen decompressie tank is of dat de medischezorg niet op orde is.Ach man ga toch slapen of koken. Zelfs in de vliegtuig kan je ziek worden. Kijk hoeveel vacantiegangers niet zijn overleden na een bezoek bij een floriade door Salmonellavergiftiging in Nederland. Goede medischezorg is geen garantie dat je een ziekte overleeft. Als ik in de vleigtuig stapt naar Curacao kan het mij wat verrotten als ik naar de Felestijnen gaat onderweg.

  @Aruba jij moet niet meer de naam Aruba gebruiken om te doen lijken als het een Arubaan i betreft om een ontwijkend antwoord te geven.Jij moet je afvragen waar die houding vandaan komt..

 2. Om die reden ga ik niet op vakantie naar Curacao, geen medicijnen en slechte zorg. Was voor deze regering stukje beter!

 3. Typisch yui di Korsow…defensief als de pest. Ontwijkend antwoord geven.
  En dat er geen degelijke klachtenprocedure bestaat, blijkt al snel als ze niet eens kan uitleggen WIE nou eigenlijk de klacht gaat onderzoeken en blijft steken op een rapport die de betrokken medewerkers zelf moeten opstellen.
  Een lachtertje dus.

 4. @Guido, De regering zal blijven samenwerken met Terry Hernandez dus hij zal dit onderzoek wel doen voor 300.000 naf

 5. Laatst vernomen dat ze niet eens wilden uitrukken bij een ongeval, omdat de gewonden al zelf waren uitgestapt.

  Zelfs een leek weet dat er nog steeds kans bestaat op interne bloedingen, schade aan de wervels etc….

  Je kan ze beter ontslaan ipv geld verspillen aan lonen. Het is gewoon een grote schande! Reorganiseren die handel!

 6. Een onderzoek is prima, zolang het een onafhankelijkonderzoek is.

  Als het gaat zoals met Gerrit Schotte die zelf het bureau uitzoekt dat hem gaat onderzoeken (Transparency International) is het onderzoek van evenveel waarde als een ‘wat wilt u dat wij schrijven’ onderzoek van Terry Hernandez of Anthony Cijntje.

 7. We zullen het onderzoeken,hoor je nooit meer wat van???????????????????????.het zou ze sieren om in iedergeval wat dan ook op papier te zetten en in de media te plaatsen.