CURAÇAO – De politie heeft gerichte controles gehouden in de omgeving van Rio Canario op basis van de Vuurwapen-, Opium- en Verkeerswet. De controle vond plaats vanaf gisteravond 22.00 uur tot vannacht. Verschillende mensen en auto’s zijn gecontroleerd.

 
Vijf personen werden tijdens de controle aangehouden en drugs en auto’s zijn in beslag genomen. Rond 23.40 uur werd een auto op de Bahamasweg gecontroleerd. Uit de kofferbak kwam een zwarte tas tevoorschijn met een groot aantal zakjes met marihuana. De 32-jarige bestuurder en de 30-jarige vrouwelijke passagier zijn aangehouden.

Rooseveltweg
De politie heeft later rond 00.25 uur op de kruising van de Cubaweg/R.D. Rooseveltweg een 47-jarige drugsverslaafde aangehouden. Hij had twee zaken bij zich waarvan de inhoud op cocaïne leek. Op de Rooseveltweg is later rond 1.10 uur ter hoogte van een Car Rental een auto in beslag genomen. De verzekering van de auto was niet geldig. Ook de verzekeringspapieren van een auto die om 1.50 uur in Groot Kwartier gecontroleerd werd, waren niet geldig. Deze auto werd ook in beslag genomen.

Wit poeder
Ten slotte werd er rond 02.30 uur op de Cherokezeweg ter hoogte van een nummerkantoor een auto gecontroleerd. Zowel de bestuurder als de passagier hadden een aantal zakken marihuana bij zich en ook een zak met wit poeder dat leek op cocaïne. Een 31-jarige en 48-jarige man zijn aangehouden. Na verhoor mochten zij naar huis. De politie heeft de drugs in beslag genomen om verder te onderzoeken.

www.versgeperst.com