• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-Statenlid Pedro Atacho heeft gisteren tijdens de Statenvergadering met de directie van Selikor over het ophalen van vuil, de vliegenplaag die Banda Bou teistert aangekaart. Atacho wilde onder meer weten of er wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd die de Landfill uitsluiten als bron van de plaag.

Versgeperst.com publiceerde afgelopen zaterdag het verhaal van Perry van de Mosselaar van Kokomo Beach, die na onderzoek naar de bron van de plaag bij Landfill terecht kwam. Een medewerker van Selikor zou tegen Van de Mosselaar hebben gezegd dat het afval niet meer wordt afgedekt, omdat de machines kapot zijn.

Regels
De directie van Selikor legde tijdens de vergadering uit dat zij inderdaad door de media en horecagelegenheden zijn benaderd over de plaag. “De vuilnisbelt is gebonden aan regels en wordt gecontroleerd. Wij hebben een overlastvergunning en overlast wordt gemonitoord en problemen worden gecorrigeerd”, zei de directie. “De oorzaak ligt niet bij ons, overal op Curaçao zijn er problemen met overlast van vliegen.”

Inspecties
Op de vraag van Atacho of er wetenschappelijke studies zijn gedaan die de Landfill uitsluiten als bron van de vliegenplaag in Banda Abou, antwoordde de directie van Selikor dat de GGD op dit moment inspecties uitvoert. Maar voor de parlementariër is er nog geen duidelijkheid en stuurt daarom een brief aan minister van Gezondheid, Jacinta Scoop-Constancia. “De zaak van de vliegenplaag is een ernstig probleem”, aldus Atacho.

Verlichting
Het Statenlid wil dat Scoop-Constancia opdracht geeft voor een wetenschappelijk onderzoek naar de oorsprong van de vliegenplaag, met speciale aandacht voor de situatie van vuilnisstortplaats Malpais. Atacho is van mening dat de minister hier haast mee moet maken om duidelijkheid en verlichting voor de bewoners van Curaçao te brengen.

21.6 miljoen nakomelingen
“Studies hebben geconstateerd dat de reproductiecapaciteit van de vlieg een groot probleem is. Een vrouwtjesvlieg kan in drie maanden tijd 21.6 miljoen nakomelingen produceren”, legt Atacho uit. “Vliegen zijn niet alleen hinderlijk, maar zij verspreiden ook salmonella en vergiftigen voedsel. We kunnen de vliegenplaag in Banda Abou niet in de lucht laten zweven.”

6 reacties op “Atacho: ‘vliegenplaag ernstig probleem’”

 1. @Jacinta Grijp je kans. Je kunt weer een duur consultants rapport laten opstellen.
  @Asjes @Schotte Geen familielid met een pestcontrol bedrijf. Als je nu eens per m2 gaat spuiten dan levert het flink op.
  Er zijn ook zoveel opportunities op dit eiland 8)

 2. laat ze maar vliegen…

 3. huwelijksreis?

 4. makayu, wat ben jij toch belachelijk

 5. Ik zoek een compan.?

 6. @Pedro:
  YUcinta is pas 29-5 terug van haar snoepreisje ….
  ff wachte op antwoord dus !!!