• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Frente Sivil wil de gemeenschap uit haar schulp lokken om haar mening over de huidige regering uit te spreken. “Er heerst een soort bangheid onder het volk”, laat Ivan ‘Onny’ Gonit van Frente Sivil weten. De actiegroep vindt dat de regering het hoogste woord heeft, maar niets uitvoert.

“Het gaat bergafwaarts met deze regering, het lijkt wel een Titanic-effect”, is Gonit van mening. “We worden steeds dieper de zee ingezogen. De klok slaat steeds meer onvrede, vooral wanneer de democratie steeds weer op de voet wordt getrapt.”

Rommelen
Gonit vindt dat van de droom die er was voor 10-10-10, bijna niets meer is overgebleven. “Het blijft maar rommelen binnen de regering en dat schaadt Curaçao zowel nationaal als internationaal. Nu heeft minister Charles Monk (Onderwijs) net als minister Elmer Wilsoe (Justitie) een brief naar de Verenigde Staten gestuurd. Het houdt maar niet op.” De actievoerder vindt dat hoe langer dit soort praktijken aan de gang zijn, hoe kleiner het vertrouwen wordt in de mensen van de regering.

Vrij land
“We willen voorkomen dat we hier op het eiland met Venezuelaanse en Surinaamse praktijken te maken krijgen. We leven in een vrij land en hebben ervoor gekozen om binnen het Koninkrijk te blijven.” Het is nog niet bekend wanneer precies de megamanifestatie zal worden gehouden maar Gonit geeft aan dat zij het volk tijdig op de hoogte zullen via tv, radio, internet en posters.

39 reacties op “Megamanifestatie Frente Sivil op komst”

 1. @Willems,

  “Jij weet niet, waarom ik als Curaçaoënaar het Eiland moest verlaten!”

  Je bent gewoon een lafaard…. eerst het land verlaten (waar je oh zoveel van houdt) en nu slechts via het internet een grote bek. WIl jij al jouw kortzichtige reacties kracht bij zetten, probeer dan een megafestatie op te zetten met allemaal pro demonstranten. Mocht het je lukken dan zal je heel veel mensen hier de mond snoeren, maar bij voorbaat ga ik er al vanuit dat een lafaard, dat zijn geliefde land moet verlaten (zonder militaire invloeden), een lafaard blijft en een grote manifestatie niet kan realiseren.

  Eens een lafaard, altijd een lafaard mijnheer Willems…

  Voor je info… zij proberen zich al lang niet meer als ondergeschikte te profileren (niemand die hen de afgelopen jaren daartoe dwingt), maar ze zijn nu respectloos naar de mede mens toe. Wat heeft dat voor invloed? Alles wat er nu gaande is… met een terugloop van toeristen! Uw land mijnheer Willems… eerst het land verlaten en dan vervolgens het land ook nog kapot laten gaan. Wat vertelt u uw kleinkinderen? Ook zulke heldhaftige verhalen? Grapjas!

 2. Rudy Willems heeft het door. Verdeel en heers. In al zijn wartaal spaghetti stellingen klink steeds weer “Zijn Papiamentstalig Volk” krachtig door. Die kunnen nauwelijks lezen en willen / kunnen al helemaal niet verstaan / begrijpen wat een ander zegt. Wiels maakt school en krijgt zowaar concurrentie. Hou ze dom en geef steeds de PAR de schuld van alle onheil. Da komt alles goed. Behalve de prijzen dan. Waar deze tweedeling toe leidt weet iedereen, maar zeker niet naar de situatie, die zo uitvoerig werd bejubeld op de avond van 10-10-10. ” Zijn Papiamentstalig Volk” wordt door Wiels en door Willems grotelijks belazerd, ten eigen bate.

 3. Een enquête had een paar dagen uitgewezen dat de meerderheid van de bevolking voor deze regering is. Snap dus niet waarom Frente civil nog staat te trappelen, tenzij er veel geld hiermee te maken heeft. Het gaat zo te zien dus, om geld en niet om wat de bevolking zelf wil, gelijkwaardigheid en evenredigheid op het eiland. Gelijke kansen voor iedereen en gelijke behandeling voor iedereen.

 4. Niet direct een reactie op dit onderwerp maar meld dit toch even, de door de regering belachelijk gemaakte Damen Shipyard Group heeft vorige week in Southampton een prestigieuze internationale scheepvaart prijs gewonnen voor ” Succesful Leading Global Enterprise”……(“Example to the industry in quality and corperate governance”)

  Lekker blijven schreeuwen, Nos mes por!

 5. Als Belg zijnde , snap ik hier geen Bal van ….. !

 6. @Willems

  U bent een schande voor deze prachtige natie met uw wanstaltige uitspraken.
  Shame on you.

 7. TIP van het jaar:
  Niemand meer op neuroot Willems reageren, dat is tijdverspilling en voegt totaal niets toe aan de discussies. Deze man is gewoon een gevaar voor zichzelf dus beter negeren dan beschermen we hem tegen zichzef !!!

 8. @Rudy Willems

  U bent een volstrekt raadsel. Jaar in jaar uit haatzaaien, mensen tegen elkaar opzetten en werkelijk de grootste onzin uitkramend. Uw haat voor de Surinamer, die hier overigens niets mee te maken heeft begint wel echt de spuigaten uit te lopen.
  Volgens mij zit er een steekje los bij u.

 9. In het stuk wordt verwezen naar Surinaamse praktijken. Ik weet niet waar die wijsheid vandaan komt en natuurlijk hebben wij hier zo onze problemen maar ik wil niet veel zeggen maar Curaçao spant toch echt de kroon. Economisch liggen wij er warmpjes bij en dat kan ik van Curaçao niet zeggen ondanks de schuldsanering. In Suriname hebben wij geen gedoe met een hoofd van de veiligheidsdienst, geen toren hoge schulden en geen minister-president die niet weet wat hij moet doen en tot nu toe alleen maar rondvliegt.

  Ik heb een tijd mogen wonen op Curaçao, ik beschouw het nu als een leuk vakantieland maar zou niet meer willen wonen op een eiland waar een mijnheer Wiels, die maar blijft hangen in de geschiedenis, de dienst uitmaakt.

  Volgens mij is er maar 1 mogelijkheid hoe vervelend en koloniaal gedacht ook: laat Nederland ingrijpen en dat politieke circus buiten spel zetten. De inwoners van Curaçao hebben nu alleen maar last van grappenmakers en geldverslinders. Terwijl Curaçao een sterk economisch land had kunnen zijn (neem een voorbeeld aan Grand Cayman) waar het goed wonen en leven is, waar het onderwijs en de gezondheidszorg zou kunnen sprankelen.

  Nee dan maar met heel veel liefde Suriname!!

 10. @Rudy,

  deze “nep” curacaoenaar woont wel hier op Curacao.
  dat kunnen we van jou niet zeggen.
  Wie is hier de landverrader?

 11. Surinaamse Onny Gonit praat als overbodige nep-Curaçaoënaar over vrijland, over Venezuela etc. Papiaments talig Volk bepaalt geheel zelfstandig zijn houding tegenover andere landen en heeft noch Gonit noch een mega- of giga-manifestatie nodig. Vrijland? Indien de arrogante Surinaamse onderdrukkende hegemonie en overheersing om zeep wordt geholpen of wegtrekt, dan pas is er sprake van een vrijland, het moet zo ver komen indien men niet verstandig wil zijn!!
  Het Papiaments Volk duldt niet meer; “geef ze één vinger en ze willen een hele hand” in eigen land! De Surinaamse tijd is op willen of niet, Frente Sivil of mega of giga-manifestatie zoeken hun eigen ondergang, omdat het Papiaments Volk staat voor eigen belang dat niet samenvalt met dat van Gonit, Frente Sivil of welke mega of giga demonstratie dan ook.
  Wij, Papiaments talig Volk bepaalt onze regeringen, indien nu niets beter is dan de huidige regering, dan zullen wij Papiaments talige, genoegen nemen in alle vrijheid met wat wij nu hebben en niemand bepaalt voor ons welke regering goed voor ons zal zijn.
  De Surinaamse tijd is op, willen of niet! Dit is duidelijke taal dat Onny en Frente Sivil en alle andere aangeslotenen niet zullen moeten misverstand.

 12. @Paul

  Uw opmerkingen gelezen hebbende kan ik u verwijzen naar een interessante spreker van gisteren, Dhr. Kooyman, waar ik bewust bij aanwezig ben geweest ondanks dat het mijn metier niet is, de VBC. Ik zit namelijk in de medische tak. Bijzonder leerzaam, waar eigenlijk verder niets aan toe te voegen is.
  “Op een fout spoor’
  Ondernemer Bas Kooijman waarschuwt”

  En @ Henriques ik begrijp uw frustratie. Ik kan u zeggen dat we op Curacao een maatschappiij aan het creeeren zijn die doet denken aan veel landen waar intellectuelen niet meer welkom zijn.
  Al die onzin verhalen en geldverslindende trips om jonge mensen terug te halen is slechts een rookgordijn. Men is namelijk helemaal niet geinteresseerd om hen terug te halen, want dan ben je namelijk te mondig. En dat is nu juist wat deze regering niet wil omdat dat heel bedreigend is.Mijn 2 kinderen willen niet terugkomen uit de VS, hoe jammer ook.

 13. @Henkie,goed idee,maar met 50 duizend komen wij er ook wel hoor.

 14. kwaad met kwaad bestrijden, als er op 2 juli dia di banderea gevierd word dan moeten we bij Tula Monument onze eigen dia di bandera houden. we gooien er 100.000 gulden tegen aan, Bolo, porc chop, T-shirt enz.
  dan zullen we zien wat er op Brion plein staat en vandaar uit begint onze revolutie een tocht via Brion, en we bezetten Forti.

 15. @Rignald,

  Het is niet gemakkelijk een besluit te nemen om alles achter je te laten als je je hele leven hier hebt gewoond, en behalve je studententijd buitenslands was.
  Voor mij is nu het belangrijkste dat ik voor mijn gezin kan blijven zorgen helaas gaat het op deze manier niet. Tenzij je goede vrienden binnen de belastingdienst, regering ed hebt. En aangezien ik in de spiegel wil blijven kijken en een voorbeeld voor mijn 2 kinderen wil blijven moet je het zelf doen. Maar goed zo 1-2-3 ben ik mijn bedrijf ook niet kwijt, hoor, dus we kachelen gewoon verder.

 16. @ Henriques, …Real estate op zijn gat….

  We zitten hier op een klein eiland. Jammer dat je je niet beter verdiept in wat mensen schrijven en derhalve onzin uitkraamt.
  Ik reken het idd deze regering aan dat het gehele investeringsklimaat hier naar de verdoemenis gaat dat heb je goed. Eveneens de real estate die nu te maken heeft met het feit dat er steeds meer mensen het eiland verlaten en hun huis in de verkoop zetten.
  Het aantal gedwongen verkopen op het eiland is momenteel 4 soms 5 per week.
  Jammer dat je zo op de hand van deze regering zit. Ik neem aan dat je belang bij deze club hebt.

 17. Onny Gonit als Surinamer pra

 18. @ Henriques & Rignald,

  Niets aan jullie zorgen en argumenten afdoende, volkomen begrijpelijk.
  Maar hoe triest eigenlijk: als een Private Investigations ondernemer gaat mijn business booming.

  Immers: De poltie overbelast, het VDC is niet meer operationeel, het OM ligt plat, RST onder schot(te),…

  Maar er zijn gelukkig nog steeds mensen die in rechtvaardigheid geloven. Voor straks, als deze boze droom is verdwenen, en de dingen weer zijn hersteld.

  Tot die tijd gaan we businesswise perfect, maar ben ik in prive wel degelijk een superbezorgde burger….

  Ik ben er dus ook zeker bij. Frente Civil, dit keer graag vele flyers uitdelen en posters ophangen! Als ik moet helpen, ik hoor het graag!

 19. @ Jack. Wie weet heeft frente sivil wel een toverstaafje om alles gelijk goed te krijgen cq delegeren aan anderen, wat wij niet willen.

  Dat moet je helaas uit je hoofd zetten. Een volgende regering heeft ook nog a hell of a job te doen voor onderzoeken naar strafbare feiten van coalitieleden en hun familie alsmede commissarissen, die voor miljoenen wettelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden.

 20. Institutionele beleggers waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen zijn wettelijk verplicht om 60% van hun vermogen (=7 miljard) op het eiland te investeren. Wie weet hoeveel gulden er in 18 maanden is geinvesteerd? Helemaal niets!! De beleggers krijgen niet de garanties, die ze willen hebben om hun geld terug te krijgen. BIBA SCHOTTE en WIELS.

 21. @ Jan C, zeg maar dankje wel PAR ?

  Ik ben geen PAR stemmer, maar PAR liet Curacao wel achter met de zo vurig gewenste zelfstandigheid alsmede een sluitende begroting.

  PS en MFK hebben inmiddels een begrotingstekort van 154 miljoen gulden gecreerd, alsmede het Handboek for Dummies “van Democratie naar Dictatuur in 18 maanden” geschreven…..

  Ik weet niet hoor……?

 22. Respect voor Frente Sivil, elke actie tegen de huidige corrupte regering is goed ook al hebben ze zich tot dusver niets van deze acties aangetrokken. Integendeel zelfs, fraude en nepotisme (zie de schaamteloze brieven van Wilsoe, het pastechi van 100,000 florin van Monk) zijn alleen maar toegenomen. En via Schottes door geld verblinde trekpoppen Terry Hernandez (UNA, CPA) en Anthony Cijntje (UNA, Aqualectra) komen steeds meer overheidsinstellingen in de greep van de MFK mafia.

  Dit vereist een totale afkeuring door het volk dat echter te laag geschoold is om te begrijpen dat corruptie en fraude niet normaal is. Een groot deel van het volk laat zich dan ook paaien door een cup whisky, een porc chop en een t-shirt bij de sede van de MFK.

  Ik zie dan ook geen andere mogelijkheid dan ingrijpen door Nederland waarbij lieden als Jamaloodin, Schotte, el Hakim en Constantia die nooit door de screening zijn gekomen terug worden gezet waar ze horen, en dat is vakken vullen in de supermarkt of auto’s wassen op het Waaigat.

 23. @ Henriques, …Real estate op zijn gat….

  Overal ter wereld zit de real estate op zijn gat. Je kan de overheid niet overal de schuld van geven. Toen het goed ging hoorden wij jou niet…
  Veel mensen hebben decennialang teveel geld betaald voor hun huis, en anderen hebben decennialang teveel aan verdiend.

 24. @henriquez, Ik snap dat je hier weg wilt. Ik denk dat meer ondernemers dat hebben. Ander feit is dat we denken dat mensen alleen in Curacao dit weten maar ik kan je zeggen dat de hele regio goed op de hoogte is wat er hier gebeurt. Ik wordt vaak gebeld door clienten en partners uit het buitenland met de vraag wat hier in godsnaam aan de hand is, Ministers met strafbladen, Overheid met grote schulden maar de ministers die de hele wereld rondreizen, Minister van Justitie die een witwasser wil beschermen, Veiligheidsdienst die door een fraudeur op nonactief gezet worden. We raken onze goede naam zeer snel kwijt..

 25. Even mijn excuses voor het wegvallen van letters.

 26. Laten we wel in het achterhoofd houden dat het enorm slecht gaat. Als ondrnemer kn ik ervan meepraten.
  Real estate op zijn gat, investeerders blijven weg en diegenen die gaan investeren zijn sleht puppets en luchtballon oplaters.
  Mensen die het al moeilijk hadden zijn er verder op achteruit gegaan, bustarieven zwaat verhoogd met tot gevolg isolatie, benzine, electriciteit etc, etc.
  Al diegenen die menen dat het niet zo is die hebben dan zeker niet goed opgelet.
  Zakkenvullers binnen deze regering en Staten, het eruit knallen van directeuren met tot gevolg torenhoge afkoopsommen die door ons moeten worden opgebraht.
  Ik moet helaas constateren dat het voor ondernemers een slecht klimaart is geworden en de mogelijkheid daar is dat die het verder niet meer redden. Aangezien wij daar ook onder horen zijn mijn vrouw en ik nu bezig ons te ‘herorienteren’ en het bedrijf te verplaatsen. Zo staan de zaken nu, dankzij deze bowevenregering.

 27. @Jan C, we wachten nog steeds op die fabrieken die door de PAR zijn gesloten! kom op wie A zegt moet ook B zeggen en anders ben je hier niet welkom!

 28. @Jan c. suriname en venezuela hebben gigi grondstoffen en een vruchtbare bodem.
  en toch is het daar armoe wat de klok slaat.
  hier hebben we niks en toch horen we zogenaamd tot het rijkere deel van de Carben.
  wij glijden af, de investeerders haken af, de toeristen zijn het zat.
  dus straks zakken we echt af naar niveau Haiti.
  maar ik begrijp best dat met die paar hersencellen van jou, dat je dat niet kan bevatten.
  onafhankelijkheid en papiamentu, dat moet het worden voor jouw curacao.

 29. @ Jan C,

  Venezuelaanse en Surinaamse prachtig landen. booming economie ? HAHAHAHA
  Hoe kom je daar nou bij Venezuela is het enigste land van zuidamerika waarvan de economie niet groeit maar stil staat en Suriname met Bouterse aan de macht daar ben je klaar mee.
  Op Curacao heb je een betere leven dan op Suriname vergeet niet dat Curacao een eerste wereld land is en dat is Suriname niet 90% van dat land is oerwoud.

 30. Jan C, begrijp je wel wat booming economie is, en zat PAR alleen in de regering??

 31. @ Jan C.?

  Huh? booming economy in Venezuela? In dat socialistische land? En Suriname? Dat corrupte land die alle mensenrechten aan zijn laars lapt?
  Een voorbeeld voor Curacao? AUB laat Curacao nooit richting Venezuela noch Suriname gaan! Te triest voor woorden dat je dit als voorbeeld noemt.

 32. Liever deze regering dan een regering die niet wil regeren maar wel betaald delegeren aan Nederland waar het ook met de dag slechter gaat.
  Wie weet heeft frente sivil wel een toverstaafje om alles gelijk goed te krijgen cq delegeren aan anderen, wat wij niet willen.

 33. @ Jan C/L. zeg maar dankje wel PAR.

  Zoals je ook dankjewel PAR hebt gezegd voor het failliet laten gaan van diverse fabrieken. Welke fabrieken??? Booming is Brazilie en niet Venezuela en Suriname. Vraag daar maar aan Ingrid en Jan.

 34. Dan moeten julie wel posters nemen die je gewoon met behanglijm plakt op waar je maar wilt,en geen auto posters dat is weg gegooid geld,de mensen zijn veel te bang dat hun auto word beschadigt door een stelletje Soberano’s

 35. Nu Rieta,Siniel So?Sambo,etc nog.

 36. Betrek ALLE INWONERS van KORSOU hierbij en blijf weg van polarisatie:
  (YU noYU – White Black – PAR noPAR etc..).
  Kies zorgvuldig de JUISTE LOCATIE en DATUM/TIJD

  “ONTPOLITISEER” de boodschap:
  NO more FEAR !!! NO more EXCUSES !!! NO more INTIMIDATION !!!

 37. Hée @Jan C is weer onder zijn steen uitgekrabeld.

 38. Venezuelaanse en Surinaamse prachtig landen. booming economie. Kan jij niet zeggen van je land? of wie was in de regering vroeger? zeg maar dankje wel PAR.

 39. Ik zal er zijn. Genoeg is genoeg en stel verder voor vast plekken tee reserveren in de Bon Futuro.