• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-lid Malvina Cecilia kreeg een uitnodiging van de Commissie van Justitie om vandaag om 09.00 uur een vergadering bij te wonen. Volgens de PAR was de agenda in deze uitnodiging niet juist. Er is onduidelijkheid over het agendapunt; de uitbreiding van de parlementaire enquête.
 
Een meerderheid van het parlement zou op 4 mei al een motie hebben goedgekeurd waarin zij het nodige zouden doen om te komen tot een parlementaire enquête over de Veiligheidsdienst van Curaçao (VDC) en de Nederlandse Antillen (VNA). Cecilia reageert in een brief aan Statenvoorzitter Ivar Asjes dat het parlement op geen enkel moment iets besloten heeft over de parlementaire enquête over de onderzoeksmethoden gebruikt door het Openbaar Ministerie (OM).

Screening
De PAR-fractie vindt dat de parlementaire enquête volledig moet zijn inclusief het proces van screening en betrokkenheid van de Veiligheidsdienst van Colombia (Dipol). Daarentegen heeft een meerderheid van het parlement besloten dat de enquête zich moet beperken tot VNA/VDC.

Aftappen telefoons
Statenvoorzitter Asjes reageert op de brief van Cecilia met de informatie dat tijdens het college van Senioren op 7 mei besloten is om het parlement te adviseren om het voorstel voor de parlementaire enquête uit te breiden. Het deel van de onderzoeksmethode, onder andere het aftappen van telefoons, gebruikt door het OM, is daaraan toegevoegd. “Om die reden is het agendapunt van de vergadering van de commissie van Justitie en mijn brief zo geformuleerd”, aldus Asjes. Hij zegt ook dat het parlement uiteindelijk in een plenaire/openbare vergadering beslist of het parlement akkoord gaat met het voorstel om de parlementaire enquête uit te breiden. Asjes zegt dat er daarom geen sprake is van overtreding van de Staatsregeling en/of van ons Reglement van Orde.

Brief aan Ivar Asjes (Papiamentstalig)
[scribd id=94808655 key=key-4a5ix19htrxywhoi1w4 mode=list]

Brief aan Malvina Cecilia (Papiamentstalig)
[scribd id=94809039 key=key-172wbxx4zfro1vjnk6vl mode=list]

7 reacties op “‘Onduidelijkheid over parlementaire enquête’”

 1. wie screent eerst de onderzoeker, zodat we wel een goed onderzoek krijgen.

  misschien is de VN een goed idee, geen mensen van ons eiland of Nederland.

 2. @ Sjors. En Rufus heeft zijn gevangenisstraf niet eens uitgezeten, omdat hij veinsde elk moment de pijp uit te zullen gaan. Cleopa overigens stelde daarom Inderson voor en dat vond ma Flodder niet goed en heeft Rufus doorgedrukt. Een van de redenen waarom Cleopa als voorzitter van de MAN is afgetreden.

 3. En Eunice Eisden onze meehobberlaar en altijd een grote mond naar Nederland heeft de heer Rufus MCwilliam gekozen om deel te maken van de comissie parlemaintaire enquiete,

  Rufus McWilliam (oud-Statenlid en oud-minister, PNP, veroordeeld tot achttien maanden en twee jaar voorwaardelijk in de fraudezaak van Post NV.

  Dus een veroordeelde moet nu andere mensen gaan controleren???

 4. Als key witnesses Gumbs en Winklaar niet van hun geheimhoudingsplicht worden ontheven, en worden gehoord, wordt deze parlementaire enquete een ultieme FARCE !!

 5. Read my lips, de spelregels voor de parlementair onderzoek worden gaande het onderzoek aangepast, zodanig dat de onderzochte entetiteiten altijd buiten schot blijven. Het Curacaose volk blijft aan het einde van het onderzoek zitten met een kater van hier tot Wishi.
  En dat “aanpassen” is reeds begonnen voordat de het eerste overleg heeft plaats gevonden.
  Ga het één en ander zeer kritisch volgen, mark my words.

 6. Hmm het volk wil juist weten hoe het kan dat 3 MFK mensen door de screening kwamen die niet door de screening zijn gegaan. Vandaar vertrouwd het volk deze regering al niet sinds 10-10. Wat zijn de andere opties voor het volk want het is duidelijk dat de 11 jaknikkers hier niets aan zullen doen en dus schuldig zijn aan corruptie,

 7. Ivar “VerAsjes”
  Parlement draait en konkelt zodat zij hun regerings”partijgenootjes” en compadre Do$ $anto$ beschermen !!!
  $$$$$$$$hame ………………….on YU politicians………………….$$$$$$$$$hame !!!