• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose delegatie heeft tijdens de 35e Plenaire vergadering van de Caribbean Financial Action Taskforce (CFATF) in El Salvador het rapport van Curaçao op het gebied van bestrijding van witwaspraktijken en terrorisme succesvol weten te verdedigen. Curaçao wordt niet gezien als een risicoland.

Dit betekent dat Curaçao’s internationale financiële sector, die veel inkomsten genereert voor ons land zowel in deviezen als in arbeidsplaatsen, niet negatief zal worden beïnvloed. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het ministerie van Algemene Zaken, Financiën, Justitie, Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) en de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

Evaluatiesysteem
Curaçao die één van de oprichtende leden is, neemt samen met 28 landen in de regio Caribisch Gebied en Latijns-Amerika deel aan een wederzijds evaluatiesysteem van het Wettelijk en Financieel systeem. Dit evaluatiesysteem is gebaseerd op 40 aanbevelingen om het witwassen van geld te bestrijden en negen speciale aanbevelingen om het financieren van terrorisme te bestrijden. De evaluatie van Curaçao heeft in augustus vorig jaar plaatsgevonden.

6 reacties op “CFATF tevreden met Curaçao”

 1. en Weer blijkt dat de regering niet te vertrouwen is.. Stella van Rijjn is weer ontmaskerd als leugenaar!
  Curacao is voorwaardelijk doorgegaan! vooral op het punt politiek heeft Curacao nul punten gescoord! Problemen hebben direct te maken met de huidige bestuurders; brieven van minister van justitie ivm met strafproces tegen broer van minister van financien aan de VS, gelekte MOT gegeves; toegankelijkheid van minister in het MOT bestand; vertraging bij de wet bijzondere opsporingsbevoegdheden. Deze zaken moeten aangepakt worden. Gebeurt dat niet dan wordt Curacao teruggezet op de country risk group

 2. Word vervolgt????????????????

 3. Ik denk dat de CFATF voorgelogen is in El Salvador. De regering heeft niets voor niets Stella van Rijn erheen gestuurd, die zichzelf eerder al volslagen belachelijk heeft gemaakt door Brandpunt aan te schrijven over de volgens haar onjuiste berichtgeving over het fraude heden en verleden van Gerrit Schotte.

  Ik sluit niet uit dat Stella van Rijn in El Salvador verteld heeft dat Jamaloodin en el Hakim hun belastingen altijd 3 maanden vooruit betalen,

 4. Ik stel voor dat Stella van Rijn het mantelpakje en laptop in gelijke kleur dat ze in El Salvador droeg voorlopig maar blijft dragen.

 5. Dan hebben we mazzel dat het onderzoek verleden jaar plaatsvond. Nu zouden we zakken daar de regering wordt gefinancieerd door een witwasser en het voor het zeggen heeft. VDC werkt niet meer.

 6. Beetje raar als je dan bedenkt dat de intens corrupte ministers er alles aan doen om een justitieel onderzoek tegen te werken om zo het zwart verdiende geld van hun criminele chef wit te kunnen wassen…

  Neem daarbij de criminele ministers die belastingen ontduiken en rekeningen niet betalen en dan mag je toch wel stellen dat met deze regering Curacao absoluut WEL een risicoland is!