• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR begrijpt niet waarom de regering het pand van het St. Thomas College wil huren voor 140,000 gulden per maand om Kranshi in te vestigen. “Eerder zei minister Carlos Monk (Onderwijs) nog dat de regering zoveel mogelijk overheidsgebouwen wil gebruiken”, kaart PAR-lid Magali Jacoba aan.

“Onze fractie kan niet begrijpen dat minister Monk en zijn leider Helmin Wiels (PS) van positie zijn veranderd.” Volgens Jacoba had Monk met steun van Wiels aangegegeven dat het huidige gebouw van Kranshi veel te duur is en dat dergelijke bedragen die nu worden uitgegeven aan Stichting Monumentenzorg, gestopt moeten worden. “Daarom had hij het contract dat de regering van de PAR had afgesloten met Stichting Monumentenzorg, vanuit de visie om onze monumenten en ook de visie om efficiënt gebruik van geld van het volk te maken, opgezegd.”

Hogere kosten
Jacoba kaart aan dat het de kosten van het huidig gebouw van Kranshi 56,000 gulden per maand zijn. Dat is inclusief parkeerruimte, groot onderhoud, verzekeringen, meubilair en speciale loketten om het werk van Kranshi uit te kunnen voeren. “Nu vernemen wij dat een gebouw gehuurd gaat worden dat nog moet worden gerepareerd. Het gebouw is in staat van totaal verval en de verbouwing zal veel geld kosten. Wanneer het gebouw af is moet het ook nog worden ingericht om als Kranshi gebruikt te kunnen worden.”

Riekt naar corruptie
“Het gebouw kost het volk dus een kapitaal aan geld dat het volk niet heeft”, gaat Jacoba verder. “Blijkbaar moet de regering zelf betalen voor de verbouwingen; betalen om het aan te passen naar de vereisten van het gebruik van het gebouwen en ook voor het meubilair. Dit gedrag strookt totaal niet met het beleid dat Monk en Wiels tegen het volk zeggen te voeren. Dit gedrag riekt naar corruptie met een hoofdletter C en moet grondig worden onderzocht”, vindt Jacoba. “Als blijkt dat wat in de pers is verschenen waar is dan betekent het dat de corrupte bewindsman en zijn politiek leider opgesloten moeten worden.”

31 reacties op “‘Maandelijkse kosten nieuwe Kranshi hoger’”

 1. Had die jabobu zelf niet miljoenen aan cheques uitgeschreven een paar uur voordat ze moest aftreden als minister? De pot verwijt de ketel. Hahaha

 2. Chaetodon Capistratus (vieroogig makamba visje)
  [Maar je kunt er aardig de Makamba’s en de PAR mee bashen, dus : klets maar raak…]

  Bedoel jij hiermee dat de PAR voor de makamba is en dat de makamba voor de PAR is?
  Heb altijd gedacht dat de PAR voor de bevolking van Curacao was.

  Nu komt de aap uit de mauw.

 3. Die Curaçaose olievelden zijn wel erg lachwekkend aan het worden. Als je daar het opknapverhaal van de Isla naast legt, en de totale afwezigheid van investeerders, is dit onderhand het grootste broodje olieaap-verhaal wat de PS kan bedenken. Maar je kunt er aardig de Makamba’s en de PAR mee bashen, dus : klets maar raak , zoals gebruikelijk.

 4. @Sjors, laat je niet in de maling nemen, niks staat nog op papier!
  Het gaat hier gewoon om roddels. De bedoeling is om roddels te zaaien om de aandacht af te lijden van grote geldverspillingen als de verdwenen 60 miljoen van agua electra en ook de door Nederland gemaakte olieovereenkomst waar Curacao slechts voor 7,5 procent aandeel in mag hebben als er olie binnen het Curaçaose territorium gevonden wordt, de rest is voor Nederland, zo heeft onze PAR het gewild.

  Trouwens, Kranshi Casa Blanca, heeft gedurende tien jaren al meer dan 5 miljoen (vijf miljoen) aan huur binnengehaald, als ik me niet vergis. En nog steeds is het geen eigendom van de overheid / bevolking geworden. Met 5 miljoen had men een mooie gebouw kunnen neerzetten met alle faciliteiten die in zo’n gebouw hoort te zijn.

  Heb begrepen dat de bedoeling is dat de nieuwe Kranshi op den duur wel eigendom van de overheid cq het volk zal worden! En dit is WINST.

 5. deze Monk is nu dus eindelijk gepakt op corruptie.
  dit is zo duidelijk, dat hij meteen gearresteerd moet worden.

 6. 125.000 PM!!!!

  Wordt de vloer helemaal van marmer en komen er gouden deurkrukken.. Echt een paleis gaat dat worden. Wachtruimte komt met jacuzzi?

 7. Ik hoorde, dat de Gouverneur in een brief aan Monk om uitleg heeft gevraagd over deze escapades.

 8. En de maandelijkse huurkosten zullen 125.000 per maand worden! Wiels en Monk zorgen goed voor hun vriendjes!

  @Jan C, laten ze meteen maar een enquete naar deze corrupte regering instellen!
  Hoe zit het met die benoemingen? en de screening?

 9. @JAN C, NOEM DE NAMEN VAN DE FABRIEKEN DIE DOOR DE PAR ZIJN GESLOTEN!!!

  We wachten nog steeds!

 10. Beetje jammer dat jullie liever de boeven geloven. Maar ja laat de parlamentaire enquete komen. Dat zal jullie eiland shaken. Hahahaha het wordt lachen.

 11. @ Cur Eye. JanC brengt wel een goed tegenargument… kloppen zijn cijfers?

  Heb je ooit iets van Jan C/L gelezen, dat klopt? Hij probeert te bewijzen, dat een 2-seater van Lamborghini goedkoper is dan een 4-seater Toyota Corolla. De PAR bewijst, dat NAF 140.000 meer is dan NAF 56.000 en dat NAF 140.000 betaald gaat worden.

 12. JanC brengt wel een goed tegenargument… kloppen zijn cijfers?

 13. Het antwoord van wie het nieuwe pand is, is al een paar keer gegeven, maar mensen blijven er overheen lezen. Het pand is gekocht door een stroman voor Dos Santos.
  Schaamteloos!

 14. Hoe je het ook wendt of keert het is de belastingbetaler die ervoor opdraait.

 15. @yuli, goed idee van jou, we gaan alle maar dan ook alle overheids gebouwen onderzoeken wie de eigenaars en verhuurders van zijn. Hoelang, hoeveel huur, wie betaalt het onderhoud etc etc. Wie, wat, waarom, wanneer, hoe etc.

  Goed idee, lei pa un lei pa tur. Gelijke monniken gelijke kappen.

 16. heeft er al iemand bij het kadaster nagevraagd wie nu de nieuwe eigenaar is van st thomas (en dan bedoel ik niet die advocaat die tussenpersoon speelt) dat moet je gewoon kunnen opvragen volgens mij en als het een of ander bedrijf is dan met die info naar de KvK om te zien wie er achter dat bedrijf zit?

 17. Jan C.
  wat denk jij dan van die persoon die net nu de regering st Thomas wil kopen het gekocht is doo reen ander en zij het dus van hem gaan huern. Vind je dat niet een beetje verdacht? denk je niet met mij dat PS en hun kompaanchi’s dat pand hebben opgekocht om zelf de winst op te striken. En geloof me daar ziet het volk niets van terug.

 18. @Jan C: zit de opknappings kosten van het gebouw (als deze daadwerkelijk door de regering moeten worden gedaan) in je berekening daaro? Monumentenzorg levert je voor die prijs een gebouw waar je zo in kan trekken.

 19. @JAN C, NOEM DE NAMEN VAN DE FABRIEKEN DIE DOOR DE PAR ZIJN GESLOTEN!!!

 20. haha mooie poll wie liegt…
  Kranshi=35 gulden per m2
  Nieuwe gebouw=25 gulden per m2
  Dus het nieuwe gebouw is duurder door meer M2. Het beleid is om meerdere overheids instanties in te passen in 1 gebouw.
  Schaalvoordelen, 1 receptie, 1 airco, 1 beveiligings bedrijf
  Wie liegt nu? en doet Dom weer uiteraard.
  Waarom staat hier uitleg van PAR wel en die van PS niet. Zijn jullie PARtidistas.

 21. Dus Dos Santos koopt het gebouw voor 1 miljoen. bevriende aannemer mag er voor 1 miljoen in klussen.. en dit kost het volk 1.680.000 per jaar en Dos Santos heeft na 7 maanden al zijn geld eruit.

 22. in elk geval moet kranshi in een deugdelijke locatie gevestigd zijn maar daarover lijkt helemaal niemand die hiervoor verantwoordelijk is zich druk te maken. als je er makkelijk kunt inbreken of als de brandpreventie niet heel goed op orde is…..dat wil je als land echt niet meemaken…. het laatste woord hierover is nog niet gesproken, benieuwd waar we over een jaar in de rij staan voor een sedula….

 23. wat dachten jullie van 160 miljoen te kort?

 24. Wiels op het eiland, toch maar eens kijken als hij niet langer dan 180 dagen op ons eiland is, dat
  mag je als inwoner van nederland niet als je woont in Nederland. Want waar je het meest verblijft is je woonplaat

 25. hahahahaha….wie liegt: jacoba of wiels>>>>hier stemmen aub!!!

 26. 140.000 p/m????????????????????????????
  en er is geen rode cent beschikbaar voor onderwijs, sport en gezondheidszorg..

 27. Er zal weer een of andere halve zool komen, die beweert dat het waardeloze oppositie is en de spreker steeds onbetrouwbaarder wordt, omdat ze er niets aan KAN doen.

 28. En in het kader van corruptie: vergeet niet dat het pand oko net door een nieuwe anonieme koper is opgekocht, net nu deze deal eraan zit te komen..
  Toeval???

 29. het is niet de vraag of dit corruptie is.
  dit is gewoon puur misdadig, ik weet zeker dat dit door het OM bewezen kan worden.
  Monk moet naar Bon Futura….

 30. Ik denk dat jacoba aan het liegen is, want gisteren vertelde Wiels over de radio dat het nieuwe gebouw veel goedkoper zal zijn.

  Daarnaast vertelde hij ook dat monumentenzorg een andere gebouw ter vervanging van de Kranshi aan de overheid wilde verhuren voor 40.000 gulden per maand met een jaarlijkse huurverhoging. Daarnaast moet de overheid ook nog de huur van Casa Blanca blijven doorbetalen ondanks dat het gebouw gerenoveerd moet worden en leeg komt te staan……..

  Verder vertelde Wiels dat PARisten eigenaars zijn van Casa Blanca en ook het beleid voeren over monumentenzorg-gelden, en giften etc.

 31. Stevige woorden van de PAR, maar dit zaakje stinkt. Uitgezocht moet worden wie er aan de huur gaat verdienen en wiens pand op kosten van de overheid geheel gerenoveerd wordt. En wie gaat verdienen aan het uitvoeren van de renovatie.
  Ongetwijfeld zullen de partijen die hieraan verdienen de politici die de beslissing tot verhuizen genomen hebben daarvoor ruim belonen.

  En dan kom je toch weer uit bij de ministers-screening. We hebben een regering van ministers die bewezen hebben zich in te laten met corruptie en fraude, en daardoor zelfs als ze dat eens niet doen toch de schijn tegen zich hebben.