• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het bestuur van het de Caribische organisatie Cariño was gisteren te gast bij gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa. “Het doel van Cariño is het behartigen van participatie en zorg en welzijn van alle Caribische vrouwen boven de 50”, vertelt  Dorothy Leander, secretaris van Cariño.

Volgens Leander worden Caribische vrouwen, die woonachtig zijn in Nederland, overschaduwd door andere groeperingen die groter in aantal zijn. “Naar aanleiding hiervan is het de hoogste tijd dat de stem van onze vrouwen gehoord dient te worden.”

Oplossing zoeken
Cariño heeft in samenwerking met andere organisaties als Sabana, OCAN, MAAPP voor juni en juli verschillende activiteiten gepland. Tijdens het gesprek met Osepa kwam naar voren dat de schuldenproblematiek en zowel het lichamelijke als geestelijke welzijn de voornaamste problemen zijn. “Deze hebben overigens niet specifiek met onze mensen te maken, maar zijn algemene problemen van deze moderne tijd”, meldt de organisatie. Cariño wil naar oplossingen zoeken door bijeenkomsten te organiseren. Het kabinet van Curaçao zal een aantal van deze bijeenkomsten bijwonen en ook informatie verstrekken.

Cariño
Vorig jaar in oktober kwam een groep Caribische vrouwen bijeen om te beraadslagen in hoeverre het mogelijk was iets te betekenen voor de Caribische 50 plus vrouw in Nederland. Dit leidde op 14 februari tot de totstandkoming van Cariño. Inmiddels is de organisatie bezig om de groepen uit te breiden naar meerdere groepen, waaronder ook een jongerengroep.

www.versgeperst.com