• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van JustitieCURAÇAO – Minister van Justitie Elmer Wilsoe heeft een brief gestuurd aan Statenvoorzitter Ivar Asjes om zijn eerdere brief toe te lichten. In deze brief geeft hij aan dat Robbie Dos Santos gebruikmaakt van een inkeerregeling. “In een dergelijk geval moet de Belastingdienst optreden en niet het OM”, aldus Wilsoe.

In een eerdere brief gaf Wilsoe aan dat de beslaglegging op de Amerikaanse tegoeden van loterijbaas Dos Santos onrechtmatig was. In de brief licht hij de eerdere brief toe en legt uit dat hij zich met de zaak bemoeid heeft, omdat hij vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich helemaal nooit had mogen mengen in de zaak.

Inkeerregeling
Volgens Wilsoe maakt Dos Santos gebruik van een fiscale inkeerregeling. Door een fiscale inkeerregeling kan een strafrechtelijk onderzoek voorkomen worden door later een aanvullende aangifte te doen van het niet aangegeven van buitenlands vermogen. Tot twee jaar na de aangifte kan er zonder problemen een ‘verbetering van de aangifte’ worden gedaan. In het geval van een inkeerregeling mag het OM volgens de minister alleen actie ondernemen als de Belastingdienst aan de bel trekt.

Geen initiatief
“Uit een brief van de directeur van de Sector Fiscale Zaken op 13 april 2012 blijkt dat er geen initiatief is genomen om een strafrechtelijke vervolging in gang te zetten”, schrijft Wilsoe in zijn brief. Volgens de minister heeft hij het OM eerder al laten weten dat zij moesten stoppen met de fiscale strafrechtelijk vervolging, omdat de Belastingdienst hier geen opdracht voor had gegeven.

Brief Wilsoe 22 mei 2012 (Papiamentstalig)

[scribd id=94667692 key=key-1k49j0oonsvnrxcayono mode=list]

23 reacties op “‘Onderzoek Bientu gaat in tegen inkeerregeling’”

 1. Ik w8 op het moment dat velen binnen deze regering een langdurig bezoekje gaan brengen aan deBon Futuro. Het wordt nu de hoogste tijd want het moet niet veel gekker worden op mi dushi Korsou.
  Dan vraag ik mij verder af hoe het mogelijk is dat de PS – lees Wiels – ene Trinidad naar voren schuift terwijl bekend is bij de belastingen dat de man een belastingschuld van ver over de 9 ton.
  Als ondernemer betaal ik netjes mijn belastingen en de rest van de MFK/PS CLUB ZOUDEN DAT NIET GEDAAN HEBBEN??
  Uiteraard staat het hele verhaal in de Extra. Wat een shame wat hier gaande is. Het gaat maar door en door..

 2. Is het niet zo dat een inkeerregeling van toepassing is op vrijwillige spontane aangifte van achterstallige belastingen. Als het OM reeds een onderzoek gestart is kan er geen sprake meer zijn van een inkeerregeling maar moet het recht zijn beloop hebben.
  Anders krijgen wij de situatie dat onze belastingontduikers lekker blijven ontduiken maar als het OM op hun deur klopt zijn zij plotseling inkeerlingen. Ja zo lust de bevolking er nog wel een paar en mijns inziens is Kadé echt de weg kwijt.

 3. Als je gebruik maakt van de wasmachiene is het geld niet van jou. En als het vast zit in usa heb je een probleem. De eigenaar gaat je bedreigen en er zullen “klappen” vallen. Dusss vandaar die rare sprongen.

 4. De huidige regeerders maken 1 grote strategische fout door te denken dat nu het kabinet in NL demissionair is ze hun slag kunnen slaan, waarbij NL en de US over 1 kam worden geschoren. Als de US de druk op NL begint op te voeren als gevolg van de poppenkast hier op Curacao dan houdt het snel op voor Schotte en Co. En langzaam maar zeker beginnen deze gasten de mensen inWashington te irriteren. En geloof me in Washington spelen ze een hele andere ballgame dan het softe gedoe in Den Haag.

 5. Het is verdacht stil aan de zijde van MFK.PS.MAN.FOL. oppositie komt er nog wat van of zijn lullie? ook in slaappie gevalen?.

 6. Meneer Dos Santos is toch nog niet veroordeeld? Hij is toch (nog) onschuldig? Waarom maakt de minister zich dan zo druk om de inkeerregeling? Hij geeft dus openlijk toe dat hij ervan op de hoogte is dat Dos Santos geld gestolen heeft van het volk (via het niet afdragen van belastingen). Wilsoe oppakken wegens medewerking aan criminele organisatie. Inkeerregeling is overigens niet van toepassing als er al onderzoek tegen je loopt. .

 7. trouwens hoe heeft 2 santos het geld in Amerika gekregen

 8. kunnen we de lijst van MOT zien over het afgelopen jaar, wie kan eraan komen.
  zal me niks verbazen als de top 10 bestaat uit onze regering.

  Klokkenluiders van het eiland doe uw werk en maak de lijst openbaar

 9. Volgende actie:
  Geef een adreswijziging op aan alle overheidsinstanties waar uw belastimngen voor moet betalen met als nieuwe adres:
  Staten van Curacao
  Wilhelminaplein
  Willemstadc Curacao

 10. Laten we met z’n allen eens beginnen een actie te ondernemen door:
  Een vast laag bedrag aan belasting te betalen bv 21 NAF (voor elke statenlid 1 NAF) en alle aanmaningen naar ministers en statenleden door te sturen en zelf NIETS meer te antwoorden !!!

 11. Hoe erg ik het ook niet eens ben met hetgeen er op Curacao gebeurd, ben ik bang dat er niets meer aan te doen is. Er is een hele grote groep mensen die om verschillende redenen deze poppenkast steunen, en hoe meer tegengas er wordt gegeven, hoe meer de haat tegen de makamba wordt gevoed door de mensen die aan de touwtjes trekken.
  Ik mis het Curacao uit mijn jeugd…..We moeten hopen op een andere uitkomst bij de volgende verkiezingen, maar ik vrees het ergste.

 12. wat een onzin zit die Minister te verklaren, Bientu was al inovember bekend lees het rapport Rosenmuller er op na.
  Het onderzoek Bientu waarbij door het Curaçaose OM in de Verenigde
  Staten verzocht is om bevriezing van 50 miljoen US dollar aan tegoeden
  van de heer R. dos Santos, doet de vraag rijzen naar de relatie tussen
  deze persoon en de regeringspartij MFK. Vaststaat dat door de MFK
  bevestigd is dat de heer Dos Santos een financier van MFK was tijdens de
  verkiezingen van vorig jaar. Hoeveel deze halfbroer van de Minister van
  Financiën (MFK) heeft bijgedragen aan de MFK-campagne is nooit
  openbaargemaakt.

  de wet is pas aangenomen op 6 december 2011. Dus toen was de inkeerregeling nog niet van toepassing. Het in het kwaaddaglicht zetten van de PG en OM word weer zoals gebruikelijk toegepast.

  Op 6 december 2011 heeft de Minister van Financiën, de heer G.R.M. Jamaloodin, een aanschrijving ondertekend, die wordt aangehaald als “Aanschrijving verduidelijking inkeerregeling”.
  Dit betreft een verduidelijking van een op 15 september 2011 in de Staten van Curaçao aangenomen Landsverordening belastingvoorzieningen 2011.
  Het oorspronkelijk door de regering ingediende wetsvoorstel voorzag in een inkeerregeling voor verzwegen inkomsten voor de inkomstenbelasting. Tijdens de behandeling van de Landsverordening belastingvoorzieningen 2011 is in de Staten een amendement aangenomen, die de werking van de inkeerregeling uitbreidt tot winsten voor de winstbelasting en verkrijgingen voor de successiebelasting.

  Daarbij is tevens de voorgestelde termijn van vijf jaren voor het opleggen van een naheffings- of navorderingsaanslag als gevolg van de inkeerregeling komen te vervallen. Voor de inkeerregeling gelden nu de wettelijke naheffings- en navorderingstermijnen (zie hierna).

  Nogmaals criminele gelden, kunnen niet ingekeerd worden en helemaal niet als je broer de Minister van financiën is . daarover moet dan maar een onafhankelije commisie van wijze heren over beslissen.

 13. Hoelang gaat deze poppenkast nog door?
  Dit moet toch wel bewijs genoeg zijn om Wilsoe te vervolgen voor fraude aan het land Curacao.
  Het land wordt bestolen door deze maffia regering en ze doen er gewoon openlijk over.
  Wanneer gaat de goeverneur/NL ingrijpen?
  Waar blijven trouwens de reacties van Rita en andere soberano”s?
  Als ze dit niet snappen met die paar hersen cellen die nog niet gehersenspoeld zijn door Wiels, dan geef ik het op.

 14. Worden nu toch de bangste vermoedens bewaarheid. Daarom moest die regeling er zo snel doorheen gejast worden.
  Verder, heeft men al die tijd nodig gehad om met dit antwoord te komen….? Wat wordt de volgende brief? Dat de kerstman en de M&M poppetjes bestaan?

 15. Ik snap niet dat Wouter Tielkemeijer hier niet eerder is meegekomen aangezien hij met de zaal was begonnen en nu advocaat van Dos Santos is.
  Nu snappen we ook waarom verdachte in deze zaak jamaloodin met deze inkeerregeling was. Echter je kan niet tijdens een zaak ineens zeggen oh ik ga nu wel betalen. Trouwens witwassen geld hier niet onder.

  Maar Wilsoe doet me denken aan Salvatore Lima (Maxi Trail) hoop voor WIlsoe dat hem niet hetzelfde zal overkomen.

 16. Blijkbaar is het ook nog allemaal maatschappelijk geaccepteerd. De realiteit is helaas dat er geen concrete stappen ondernomen worden door de belastingbetaler om dit soort gevallen een halt toe te roepen.

  Frente Sivil is ook verdacht stil, het kost veel tijd en moeite, maar als je bij voorbaat weet dat je het niet aankan, dan moet je er ook niet aan beginnen. Het volk is te verdeeld, slecht geinformeerd en te zwak om een collectief te vormen om dit aan te pakken. Ook hier zie je een handje vol (dezelfde) mensen die reageren.. en ja daar ben ik ook een van. Maar als de YDK (em Nederland) dit goed vindt…. nog 2,5 jaar dan maar pffff!

 17. De inkeerregeling is hier niet eens van toepassing, omdat de bientu-zaak voordien al een lopende zaak was en niet verstoord kan worden.

 18. Inkeerregeling is toch uitsluitend bedoeld voor legaal verkregen vermogen, waarbij geen verdenkingen zijn over de herkomst.
  Terug naar de tekentafel Kadee

 19. Conclusies om niet te vergeten!. Wil>soep is een marionet die aan de touwtjes hangt van ,1 Dos Santos,2 Gerrit Schotte,3 Helmin Wiels,en voert alle opdrachten uit die deze maffia Clonws hem opdragen,het kan en mag niet gekker worden op dit eiland,wanneer zijn de raapen nu eens eindelijk gaar, zodat ze opgediend kunnen worden?.

 20. Dit is toch niet meer te geloven. Dat onze regering volledig wordt geleid door Dos Santos en zijn miljoenen wisten we al lang, maar minister Wilsoe doet zelfs geen enkele poging om nog te doen alsof het niet zo is.

  Het enige dat nog ontbreekt is dat hij de bankafschriften toont waarop Dos Santos Wilsoe betaalt voor zijn hulp.

  En de Stella van Rijns en Sheldrey Osepas zijn wederom muisstil, maar o wee als er in Nederland een bericht verschijnt over de fraudes van Schotte. Dan verdringen ze zich om dat recht te praten.

 21. Deze man laat zich adviseren door dezelfde advocaten als dos Santos en heeft niet door dat hij uiteindelijk de gevangenis in zal gaan om dos Santos gezelschap te houden. Wat een onzin verteld deze man, het is alleen het OM wat dit mag en kan initieren.

 22. Tja, de Robbie Dos Santos inkeerregeling lijkt dus de grote motor achter het gedrag van Wilsoe…wat een schandelijke vertoning van deze marionet. Aftreden en de eer aan jezelf houden, samen met de rest vam dit mafia regeringstuig!

 23. Hoe zwakbegaafd danwel openlijk corrupt moet je zijn om dit soort onzin te verspreiden!!!?

  Schande voor Curacao dat dit soort criminelen Minister van Justitie mag zijn!